در این راستا، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی فاش کرد وزیر بهداشت آمریکا تاکنون بارها به "دونالد ترامپ" رئیس جمهور این کشور درباره تهدید ناشی از شیوع ویروس کرونا هشدار داده است. به نوشته این روزنامه، "آلکس آزار" وزیر بهداشت عمومی آمریکا بارها به ترامپ درباره تهدید و احتمال شیوع ویروس کرونا هفتهها قبل از آن که او عملا اقدامی برای جلوگیری از شیوع این ویروس انجام دهد، هشدار داده بود.
آزار نخستین بار 18 ژانویه و بار دیگر در 30 ژانویه درباره شیوع ویروس کرونا به ترامپ هشدار داد. یک روز بعد ترامپ محدودیتهای سفر از چین را اعلام کرد؛ آن هم در شرایطی که نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا 11 روز قبل از آن تایید شده بود.
در طول ماه فوریه 2020، دولت ترامپ در اجرای واکنش سریع به شیوع ویروس کرونا ناکام بود. آزار در این باره گفت: دولت در حال ایجاد سیستم نظارتی در چند شهر آمریکا بود تا وضع شیوع ویروس کرونا را رصد کند، با این حال این روند چند هفته به تاخیر افتاد.
در واقع تا 13 مارس ترامپ رسما تهدید ناشی از ویروس کرونا را اعلام نکرد و آن هنگام بود که تصمیم گرفت وضع فوق العاده ملی اعلام کند. پس از آن کاخ سفید توصیههای مربوط به طرح فاصله گذاری اجتماعی را برای آمریکا به اجرا درآورد؛ طرحی که اخیراً تا پایان آوریل 2020 تمدید شد.
دیگر روزنامه مشهور آمریکایی "واشنگتن پست" نیز در این باره نوشت که در اوایل ژانویه 2020 "آلکس آزار" وزیر بهداشت آمریکا از طریق "رابرت ردفیلد" مدیر مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای آمریکا، درباره خطر و تهدید ناشی ازویروس کرونا هشدار داده بود.
افشای این خبر در روزنامه مهم آمریکا، بار دیگر بر دیدگاه منتقدان درباره بی توجهی ترامپ به هشدارها درباره شیوه کرونا و لزوم انجام اقدامات لازم به منظور جلوگیری از بروز فاجعه انسانی در آمریکا صحه می گذارد.
در حالی که بنابر تخمینها، بر اثر اهمالکاری دولت ترامپ در خصوص بیماری کرونا ممکن است بیش از دو میلیون نفر در آمریکا قربانی این ویروس شوند و اقتصاد این کشور با بی سابقه ترین رکود تاریخ خود مواجه شود، اما ترامپ هیچ توجهی به هشدارهای مقامات دولتی نکرده و به صورتی ساده لوحانه با مقایسه کرونا با تصادفات رانندگی و بیماری آنفلوانزا، ضرورت اقدامات ملی را برای مقابله با کرونا در ابتدای بروز و شیوع این بیماری در آمریکا نفی می کرد.
ترامپ با استناد به آمار بالای کشتههای سالانه آمریکا در تصادفات رانندگی و بیماری آنفلوانزا استدلال کرد که این آمارها موجب تعطیلی کشور نمیشود. ترامپ عمدا مخاطرات ناشی از ویروس کرونا و بیماری کووید- 19 و خطرات بی سابقه آن را نه فقط در آمریکا بلکه در جهان نادیده گرفت.
بسیاری از کارشناسان بهداشت و درمان و همچنین مخالفان ترامپ، خودداری دولت وی از اتخاذ گامهای سختگیرانه و بموقع برای مبارزه با شیوع کرونا را محکوم کرده و آن را دلیل اصلی همه گیری کرونا و تلفات بی سابقه ناشی از آن در آمریکا دانسته اند.
براساس جدیدترین آمارهای دانشگاه "جانز هاپکینز" آمریکا، این کشور هم اکنون به کانون اصلی شیوع کرونا در جهان تبدیل و بیش از نیم میلیون نفر آمریکایی به کووید- 19 مبتلا شده و بیش از 20 هزار نفر از آنها بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
ترامپ حتی در اوضاع مصیبت بار کنونی نیز بر لزوم عادی شدن هرچه سریع تر اوضاع به ویژه از سرگیری کامل فعالیت های اقتصادی اصرار می کند.
البته وی پیشتر اساسا تعطیل کردن اقتصاد آمریکا را نفی می کرد. ترامپ اواخر مارس 2020 گفت: ضرر تعطیلی طولانی مدت فعالیتهای اقتصادی در این کشور می تواند «بدتر» از شیوع ویروس کرونا باشد.
به نظر می رسد، ترامپ بیش از این که نگران مردم آمریکا باشد دلواپس رای منفی شهروندان این کشور به وی در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر 2020 است.
در واقع رئیس جمهور جنجالی آمریکا با خودداری از انجام دادن بموقع آنچه میتوانست انجام دهد، مسئول تلفات انسانی و تشدید رکود اقتصادی آمریکا است؛ در حالی که مردم آمریکا باید تاوان رویکرد خودخواهانه و نادرست ترامپ را در قبال کرونا را بدهند.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
116/117
بیشتر بخوانید:
ترامپ: اقتصاد ایالات متحده تعطیل شده است
تلفات کرونا در آمریکا از 20 هزار نفر گذشت