ایران پرس: سیاست جمهوری اسلامی ایران بر پایه صالح و امنیت در منطقه  استوار است . براین اساس  ایران همه تلاش خود را بکارگرفته است  تا مسئله افغانستان با مشارکت اقوام مختلف حل و فصل شود و ثبات  دراین کشور برقرار گردد و در عین حال به امنیت همسایگان نیز خدشه ای وارد نشود .

" سید ابراهیم رئیسی " رئیس جمهوری ایران روز دوشنبه درگفت وگوی تلفنی با "سباستین کورتس" صدراعظم اتریش با اشاره به وضعیت نگران کننده افغانستان گفت: تلاش  ایران در جهت استقرار صلح و امنیت در افغانستان همواره و بی‌وقفه تداوم داشته و آماده هستیم با همه دولت‌هایی که برای برقراری صلح و آرامش در افغانستان احساس مسئولیت می‌کنند، همکاری کنیم.

این رویکرد از دو جنبه  حائز اهمیت  است :

جنبه نخست؛ آنست که  ایران وافغانستان دو کشور  همسایه هستند و این موقعیت  باعث شده است که تحولات مثبت یا منفی درافغانستان برایران تأثیر بگذارد.

جنبه دوم؛نقش مثبت و سازنده ای است که ایران طی  چهاردهه گذشته درحمایت بدون چشمداشت از افغانستان ایفا کرده است .

در تحلیل رخدادهای  افغانستان اما نکته  دیگری هم  وجود دارد که "سعید خطیب زاده "سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه و در کنفرانس خبری هفتگی خود در پاسخ به سوال خبرنگار" ایران پرس"، به آن اشاره کرد وگفت ؛ آنچه این روزها در افغانستان شاهد آن هستیم درس بزرگی برای کسانی است که امنیت خود را به آمریکا گره می زنند.

خطیب زاده افزود، ایالات متحده ثابت کرده است که فقط منافع خود را در نظر می گیرد و حتی متحدان خود را نیز در نظر نمی گیرد. حضور آمریکا در افغانستان چیزی جز تلفات، خسارت و فقر نداشت و سرانجام به طرز وحشتناکی آنجا را ترک کرد.

 آمریکا در افغانستان نیز همچون عراق  مرتکب جنایات جنگی شده است که باید در این زمینه نیز پاسخگو باشد .

درهمین خصوص ستاد حقوق بشرقوه قضاییه  ایران  روز دوشنبه با انتشار توییتی با اشاره به گوشه‌ای از جنایات امریکایی‌ها در طول اشغال افغانستان طبق آمارهای سازمان ملل متحد نوشت: تنها  در  سی ماه اخیر (تا پایان ژوئن سال میلادی جاری 2021)، ۶ هزار و ۳۲۰ کودک در افغانستان تحت اشغال امریکا کشته و یا مجروح شدند.

ستاد حقوق بشر ایران تاکید کرد ؛ این درحالیست که رسانه‌های غربی کوشیده‌اند با انتشار تصویری از کودک افغانستانی در آغوش یک سرباز امریکایی، جنایات نظامیان خود را نزد افکار عمومی جهان تطهیر نمایند.

چندی پیش یک نظامی امریکایی،فاش کرد که نیروهای امریکایی از کودکان افغان برای پاکسازی تله‌های انفجاری استفاده می‌کردند.

امریکا  با همه جنایاتی که در حق ملت افغانستان مرتکب شد ؛اما سرانجام با خفت و تحقیر این سرزمین را ترک کرد . اوج تحقیرامریکا آن زمان بود که "جو بایدن" رئیس جمهور آمریکا ، شرمسار از کشته شدن بیش از 2400 نفر و جراحت حدود 21 هزار زخمی سرباز آمریکایی همه نیروهای نظامی کشورش را از افغانستان خارج کرد تا مردم آمریکا بعد از جنگ ویتنام شاهد بزرگترین شکست کشور خود در دوره معاصر باشند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب ،دربخشی از  پیام شان  به مسلمانان جهان به‌ مناسبت ایام حج، با اشاره به درک غلط آمریکا از حضور در افغانستان تصریح کردند: « همین درک غلط موجب شد که آمریکا در افغانستان تحقیر شود و پس از آن ورود پُر سر و صدا در بیست سال پیش، و پس از به کار بردن سلاح و بمب و آتش در برابر مردم بی‌دفاع و غیر نظامی، خود را در باتلاق حس کند و نیرو و ابزار نظامی خود را از آن بیرون بَرَد.»

افغانستان در واقع قربانی مداخله و اشغالگری امریکا شده است. اکنون 20سال از اشغال این کشور و اعزام صدها هزار سرباز با صرف میلیاردها دلار بودجه میگذرد؛انچه ازاین حضور اشغالگرانه در افغانستان باقی مانده ؛ جنگ و نا امنی است .

نویسنده: جمشيد امین زاده 

112

 بیشتر بخوانید:

رئیسی: سابقه تاریخی روابط ایران و اتریش سرمایه ارزشمندی برای دو کشور است

تاکید ایران و اتریش بر گسترش همکاری‌‌های دوجانبه قضایی و حقوق بشری