در دور جدید مذاکرات وین با محوریت رفع تحریم ها ضد ایران که در روزهای چهارم تا هشتم اوت 2022 برگزار شد، چند پیشنهاد از سوی "انریکه مورا" هماهنگ کننده اتحادیه اروپا مطرح شد.
جمهوری اسلامی ایران 15 اوت(24مرداد) پاسخ مکتوب خود درباره متن پیشنهادی اروپا که در آن مسیر از سرگیری اجرای کامل برجام تشریح شده، ارائه و اعلام کرد، اگر واکنش آمریکا با واقعبینی و انعطاف همراه باشد توافق حاصل خواهد شد.
آمریکا هم در 24 اوت(2شهریور) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.
دوم سپتامبر(11شهریور) نیز ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از ارسال نظرات جمهوری اسلامی در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیشنویس توافق احتمالی رفع تحریمها خبر داد و گفت، متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است.
هیات جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که لازمه رسیدن به توافق، پایدار بودن رفع تحریمها به نحوی تضمین شده است و اینکه موضوعی نباید به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی بماند و به دنبال توافقی است که در آن انتفاع اقتصادی مردم تامین، تجارت خارجی ایران رفع و محدودیتهای غیرقانونی فروش نفت برداشته شود.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران و وانگ ایی عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه چین در تماس تلفنی در خصوص مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی و مذاکرات رفع تحریمها گفت و گو و تبادل نظر کردند.
امیرعبداللهیان و وانگ ایی با توجه به گفتگوهای اخیر معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در پکن، آخرین وضعیت اجرای برنامه جامع همکاری های راهبردی را مورد بررسی قرار دادند.
وزیر امور خارجه افزود: ما در رسیدن به توافق خوب، قوی و پایدار همچنان جدی هستیم اما آمریکا باید از کاربرد ادبیات ابهام در متن فاصله بگیرد تا توافق در کوتاه ترین زمان ممکن به نتیجه برسد.
وزیر امور خارجه چین نیز در این گفتوگوی تلفنی، علاقمندی پکن در گسترش بیش از پیش روابط تهران و پکن را مورد تاکید قرار داد.
وانگ ایی توسعه روابط دوجانبه را منطبق با منافع دو کشور توصیف و بر اجرایی شدن برنامه جامع همکاریهای دو کشور، فارغ از سمت و سوی تحولات بین المللی تاکید کرد.
وانگ ایی با اشاره به دیدگاه مشترک دو کشور در خصوص بسیاری از موضوعات منطقه ای و بین المللی، از حمایت طرف ایرانی برای مشارکت چین در فرمت آستانه، تقدیر و آمادگی کشورش را برای ایفای نقش فعال جهت برقراری ثبات و آرامش در سوریه اعلام کرد.
وانگ ایی با رد یکجانبهگرایی در عرصه بینالمللی و حمایت از درخواست های منطقی ایران در مذاکرات هسته ای، دستیابی به حقوق قانونی را حق ایران دانست.125