مادورو در عین حال سازمان کشورهای آمریکایی و دبیرکل آن یعنی «لوئیس آلماگرو» را متهم به دخالت در امور داخلی ونزوئلا کرد.
مادورو همچنین «خوان مانوئل سانتوس» رئیس جمهوری کلمبیا را نیز به اظهارات مداخله جویانه علیه دولت ونزوئلا متهم کرد.
با وخامت روز افزون اوضاع داخلی ونزوئلا و افزایش تظاهرات و اعتراضات و نیز افزایش شمار کشته های ناآرامی های کنونی، دولت چپگرای ونزوئلا با شناسایی عوامل داخلی و نیز عوامل خارجی پشت پرده این رویدادها، واشنگتن و عوامل منطقه ای آن را مسبب این وضعیت ناهنجار تلقی می کند.
کما اینکه مادورو براین مساله تاکید کرده که در پشت این اعتراضات، اهداف امپریالیستی دولت دونالد ترامپ نهفته است.
در آخرین تحولات در این زمینه، هزاران نفر از مخالفان غربگرای نیکولاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا روز شنبه با برپایی تظاهراتی گسترده، پنجاهمین روز اعتراضات را برگزار کردند.
درگیریهای خشونت آمیز و خونین در ونزوئلا از 2 ماه پیش تاکنون ادامه پیدا کرده و حداقل 46 نفر در این ناآرامیها کشته شدهاند. در این بین دولت و گروههای مخالف هر یک دیگری را به اعزام گروههای مسلح برای تشدید خشونتها متهم میکنند.
در واقع اکنون خیابان های کاراکاس پایتخت این کشور، صحنه رویارویی هزاران نفر از مخالفان و موافقان دولت چپگرای ونزوئلا است و به نوعی اردوکشی خیابانی از سوی مخالفان به منظور تضعیف اقتدار دولت ونزوئلا و شخص مادورو در جریان است.
این بدترین و خشونت بارترین اعتراضات علیه دولت مادورو از سال 2013 تاکنون به شمار میرود. بسیاری از مردم ونزوئلا، سوء مدیریت دولت چپگرای ونزوئلا را عامل اصلی بحران اقتصادی و سیاسی این کشور تلقی می کنند.
مخالفان غربگرا که آمریکا و متحدان منطقه ای آن آشکارا از آنها حمایت می کنند، خواستار برگزاری انتخابات، آزادی زندانیان و فعالان سیاسی هستند.
در مقابل دولت ونزوئلا نیز مداخله خارجی را عامل اصلی تشدید بحران میداند و معتقد است آمریکا به حمایت مستقیم از مخالفان و حتی تسلیح آنها اقدام کرده است.
انتخابات بعدی ریاست جمهوری قرار است اواخر 2018 برگزار شود ولی مخالفان خواستار برگزاری این انتخابات در سال جاری هستند.
آمریکا چند روز پیش، قضات دیوان عالی ونزوئلا را در راستای حمایت از مخالفان تحریم کرد.
حمایت امریکا از غربگرایان ونزوئلا
دولت آمریکا با اختصاص بودجه و تحریم مقامات دولت ونزوئلا عملا از غربگرایان در بحران این کشور حمایت میکند و خواهان افزایش ابعاد بحران داخلی ونزوئلا است.
ازسوی دیگر رویکرد مداخله جویانه سازمان کشور های امریکایی نشان دهنده همراهی این سازمان منطقه ای با مخالفان دولت ونزوئلا و موضع هماهنگ آن با آمریکا در زمینه تلاش برای سرنگونی مادورو است.
به نظر می رسد سیاست آمریکا در قبال ونزوئلا دارای دو بعد داخلی و خارجی است. در بعد داخلی این سیاست مبتنی بر حمایت از اقدامات آشکار ونهان مخالفان برای سرنگونی دولت چپگرای ونزوئلا است.
در این چارچوب آمریکا و نیز سازمان کشورهای آمریکایی از مواضع و اقدامات مخالفان در ونزوئلا بویژه تلاش برای انتخابات زودهنگام پشتیبانی کرده اند.
در بعد خارجی نیز واشنگتن کماکان تحریمهای خود علیه ونزوئلا را با هدف تضعیف دولت ونزوئلا و افزایش نارضایتی مردم این کشور ادامه می دهد.
کما اینکه باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا دراواسط ژانویه 2017 با امضای فرمان اجرایی جدیدی، تحریم ها علیه ونزوئلارا تا 13ژانویه 2018 تمدید کرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری جدید آمریکا نیز در اواسط فوریه 2017 ، خواهان آزادی یکی از سران مخالفان ونزوئلا یعنی "لئوپودو لوپز" از زندان شد.
از دیدگاه واشنگتن، اقدامات هماهنگ اپوزیسیون در داخل و تحریمهای خارجی می تواند در نهایت منجر به سرنگونی مادورو شود./113/116
بیشتربخوانید:
فراخوان برگزاری راهپیمایی صلح در ونزوئلا توسط نیکلاس مادورو
واکنش مادورو به تحریمهای جدید آمریکا ضد ونزوئلا
مادورو «وضعیت اضطراری اقتصادی» در کشور اعلام می کند