ایران پرس - انتخابات ریاست جمهوری کنیا در میان تحریم مخالفان دولت و در شرایط پر تنش سیاسی در این کشور برگزار شد.

انتخابات ریاست جمهوری در کنیا در حالی برگزار شد که  «رایلا اودینگا» رهبر مخالفان کنیا از رای دهندگان این کشور خواسته بود از شرکت در انتخاباتی که به گفته وی معتبر و قانونی نیست خودداری کنند و در خانه های خود بمانند. با این حال انتخابات در فضایی ناآرام و در حالیکه در بسیاری از مناطق به ویژه مناطق محل سکونت مخالفان، برگه های رای گیری و صندوق های انتخاباتی در دسترس نبود، برگزار شد. همچنین در برخی شهرها معترضان و نیروهای پلیس با هم درگیر شدند که تاکنون حدود سه کشته و چند مجروح در درگیری های انتخاباتی گزارش شده است.

برگزاری این انتخابات در پی ابطال نتیجه انتخابات 8 اوت ریاست جمهوری کنیا که در آن «اوهورو کنیاتا» رییس جمهوری کنونی کنیا پیروز انتخابات اعلام شد،صورت گرفته است. نتیجه انتخابات 8 اوت مورد اعتراض مخالفان قرار گرفت و دادگاه عالی کنیا در اقدامی بی سابقه  پس از بررسی های لازم، نتیجه انتخابات را به دلیل آنچه نابسامانی در رای گیری خواند، باطل اعلام کرد.

اگر چه ابطال نتیجه انتخابات در این کشور شگفتی بسیاری را برانگیخت به طوری که «آلفا کنده» رییس اتحادیه آفریقا ابطال انتخاب کنیا را باعث افتخار آفریقا دانست و تاکید کرد: از این پس دموکراسی در این قاره برقرار شده است. اما بحران سیاسی ناشی از این تصمیم در این کشور، به مقابله حزب حاکم و مخالفان انجامید.

اکنون انتخابات مجدد ریاست جمهوری کنیا در حالی برگزار شده  که شرایط سیاسی در این کشور همچنان پر تنش است. مخالفان تعویق بیشتر زمان انتخابات، تغییرات در اعضا کمیسیون انتخاباتی و مسوولان تامین تجهیزات را خواسته بودند اما هیچ کدام از خواسته هایشان برآورده نشد از این رو «رایلا اودینگا»  نامزد اصلی مخالفان از شرکت دوباره در انتخابات کنونی انصراف داد. وی ضمن متهم کردن دولت به استبداد و کودتا علیه ملت از طرفدارانش خواست تا در انتخابات شرکت نکنند و در خانه بمانند.

گزارش ها حاکی از آغاز شمارش آرا در این کشور است و پیش بینی می شود کنیاتا بار دیگر پیروز این انتخابات معرفی شود اما این موضوع ،شرایط سیاسی در کنیا را پیچیده خواهد کرد. احتمال اینکه بار دیگر مخالفان نتیجه انتخابات را نپذیرند و و خواهان ابطال آن شوند بسیار است.

«دایسماس موکوآ» تحلیلگر مسائل سیاسی در این باره گفت: احتمال ابطال نتیجه انتخابات در روزهای آینده بسیار است. این وضع می تواند راه را برای برگزاری یک انتخابات ریاست جمهوری دیگر هموار سازد اما انتخابات سوم خطرناکتر خواهد بود.

در صورت ادامه رویا رویی سیاسی در کنیا ، بروز جنگ داخلی و درگیری نظیر آنچه پس از انتخابات سال 2007 در این کشور اتفاق افتاد و بر اثر آن صدها تن کشته و زخمی شدند،  دور از تصور نیست.

اگر چه ابطال نتایج انتخابات نوید روند رو به رشد دموکراسی در آفریقا بود اما به نظر می رسد دموکراسی زمانی در این کشور نهادینه خواهد شد که حزب حاکم و احزاب مخالف، اصول دموکراسی را پذیرفته و با احترام به آن در بستر قانون به حل اختلافات و ساماندهی شرایط سیاسی کنونی بپردازند. 114/111

آتوسا دینیاریان 

بیشتر بخوانید:

آغاز انتخابات کنیا در سایه تحریم مخالفان

 

تحریم انتخابات ریاست جمهوری در کنیا