نماینده ایران در سازمان ملل در پی قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل درباره بحران اوکراین گفت: قطعنامه ارایه شده به مجمع عمومی فاقد عنصر بیطرفی و مکانیزمهای واقع بینانه برای حل و فصل موضوع از طریق ابزارهای صلح آمیز است.

مجمع عمومی سازمان ملل با رای مثبت به قطعنامه پیشنهادی حدود 80 کشور، ضمن محکوم کردن عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین، خروج فوری نیروهای روسیه از اوکراین را خواستار شد.

قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متجد  با 141 رای موافق ، 35 رای ممتنع و پنج رای مخالف به تصویب رسید.

کشورهای روسیه، سوریه، بلاروس، کره شمالی و اریتره به این قطعنامه رای مخالف دادند.

همزمان با تصویب این قطعنامه و پایان ماه میلادی فوریه، ریاست دوره ای روسیه بر شورای امنیت سازمان ملل نیز پایان یافت.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، مجید تخت‌روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی و در سومین روز از نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره بحران اوکراین و پس از رای گیری درباره قطعنامه در سخنانی افزود: جمهوری اسلامی با نگرانی عمیق، منازعه جاری بین روسیه و اوکراین‌ را دنبال می کند.

وی با اشاره به اینکه همه اعضای سازمان ملل فرصت مشارکت در تدوین این قطعنامه را نداشته‌اند، افزود: ما تاکید می‌کنیم که حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها باید به طور کامل مورد احترام قرار گرفته و ایمنی و امنیت تمام غیرنظامیان تضمین گردد.

تخت‌روانچی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران موضع اصولی خود در خصوص ضرورت حل وفصل صلح آمیز اختلافات، در انطباق با حقوق بین الملل را تصریح نموده و ضرورت تطابق کامل اقدامات همه طرف ها با اصول عالیه مندرج در منشور ملل متحد و حقوق بین الملل و از جمله حقوق بین الملل بشردوستانه را مورد تاکید قرار میدهد.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد با بیان اینکه جنگ و درگیری که موجب خسارت به جان مردم و زیرساخت های غیرنظامی باشد، در هر کجا که رخ دهد، پذیرفته شده نیست، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران خواستار توقف فوری خشونت ها و کاهش تنش در منازعه جاری است.

وی افزود: در این خصوص ایران بر ضرورت گفتگو در خصوص دغدغه‌های مدنظر همه طرف ها به منظور رسیدن به نتایج پایدار تاکید می‌کند.

تخت روانچی با اشاره به اینکه سازمان ملل باید همواره و به ویژه در بررسی موضوعات مرتبط با صلح و امنیت بین المللی از اعمال استانداردهای دوگانه اجتناب کند، گفت: مایه تاسف که این سازمان و مخصوصا شورای امنیت به کرات نسبت به این امر بی توجه بوده و موجب بی اعتباری این نهاد شده است. 

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه صبح پنجشنبه (5 اسفند) در پاسخ به درخواست کمک نظامی سران جمهوری های خودخوانده «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین، دستور عملیات ویژه نظامی در منطقه دونباس را صادر کرد.

روسیه بر این باور است، اوکراین به تعهداتش ذیل توافقات مینسک که در سال‌های 2014 و 2015 برای حل مناقشه‌های موجود میان جدایی‌خواهان و کی‌یف حاصل شده بود عمل نکرده است.125