به گزارش ایران پرس، مرکل طی سخنرانی در مجلس فدرال آلمان، توافقنامه اتحادیه اروپا با ترکیه درباره مساله پناهجویان و مهاجران را یک تفاهم موفق دانست.
صدر اعظم آلمان خطاب به اعضای مجلس فدرال آلمان بیان کرد: "شما می توانید از ترکیه انتقاد کنید، اما این کشور اقدامات فوقالعادهای در رابطه با مهاجران انجام داده است."
مرکل در این سخنرانی که پیش از سفر به بروکسل برای شرکت در نشست سران اتحادیه اروپا، ایراد کرد با اشاره به میزبانی ترکیه از بیش از سه میلیون پناهجوی سوری اظهار کرد: "ما در نشست سران اتحادیه اروپا میتوانیم با تهیه بسته دوم، سه میلیارد یورویی پیام حمایت خود از پناهجویان را اعلام کنیم."
صدر اعظم آلمان همچنین با اشاره به اختلافات درون اتحادیه اروپا در رابطه با سیاستهای مهاجرتی اظهار کرد: موضوع مهاجرت به سرنوشت اتحادیه اروپا گره خورده است.
کمیسیون اتحادیه اروپا اواخر اسفندماه سال گذشته پیشنهاد بسته جدیدی برای حمایت از پناهجویان سوری به مبلغ سه میلیارد یورو را به ترکیه ارائه کرد ولی در خصوص اجرای آن تصمیمی اتخاذ نشد.
اتحادیه اروپا پیش از این و در سال 2016 ارائه بسته حمایتی سه میلیارد یورویی به ترکیه را تصویب کرده بود که بنا به اعلام مقامات ترکیه، تاکنون تنها 850 میلیون یورو از این مبلغ پرداخت شده است.
اتحادیه اروپا که تلاش گسترده ای را برای جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی به اروپا شروع کرده، بعد از مذاکرات طولانی با ترکیه، سال 2016 آنکارا را به انعقاد قرارداد پذیرش مهاجران غیرقانونی که با استفاده از خاک این کشور به کشورهای اروپایی مهاجرت می کنند، متقاعد کرد.
اتحادیه اروپا در قبال ارائه برخی امتیازات به ترکیه از قبیل فعال کردن فرایند پذیرش ترکیه در اتحادیه اروپا، لغو مقررات روادید برای شهروندان ترکیه در سفر به اتحادیه اروپا و کمک سه میلیارد یورویی به آنکارا برای هزینه کردن جهت اسکان پناهجویان، از دولت آنکارا خواست تا به طور جدی از عبور پناهجویان از طریق این کشور به اروپا جلوگیری کند.
بر اساس قرارداد بین ترکیه و اتحادیه اروپا که در سال 2016 میلادی به امضا رسید، مقرر شد که ترکیه جلوی مهاجرت پناهجویان به سمت اروپا را بگیرد و از آن تاریخ ترکیه اقدامات وسیعی را برای جلوگیری از مهاجرت پناهجویان به اروپا انجام داد.
در سال 2015 و پیش از امضای این قرارداد، بیش از یک میلیون پناهجو از مسیرهای دریایی و زمینی عازم کشورهای اروپایی شده و صدها نفر از آنها در مسیر مهاجرت در دریا و رودخانه ها غرق شده و جان خود را از دست داده بودند.
مقامات ترکیه اعلام کرده اند که هم اکنون بیش از 3/6 میلیون پناهجوی سوری در این کشور ساکن هستند و دولت آنکارا برای ساماندهی، مدیریت و ارائه خدمات به این پناهجویان بیش از 32 میلیارد دلار هزینه کرده است.
بنا به اعلام دولت ترکیه، این کشور در حال حاضر به تنهایی میزبان بیش از نیمی از پناهجویان سوری است.
ترکیه از سوی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نیز "کشور میزبان بیشترین تعداد پناهجو در جهان" و از سوی صندوق کودکان ملل متحد نیز "کشور میزبان بیشترین تعداد کودکان پناهجو در جهان" معرفی شده است.
مرکل: روابط امریکا و اروپا در معرض آسیب قرار دارد
صدر اعظم آلمان با اشاره به تنشهای اخیر میان امریکا و کشورهای اروپایی تصریح کرد روابط امریکا و اتحادیه اروپا در معرض آسیب قرار گرفته است.
«آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان در پارلمان این کشور، در عین حال گفت: «با وجود تنشها میان آمریکا و اتحادیه اروپا، حفظ پیمان آتلانیتک شمالی (ناتو) برای امنیت مشترک آلمان و متحدانش، حیاتی است.»
اختلاف بر سر بودجه ناتو از موارد تنش زا در روابط آمریکا و کشورهای اروپایی در ماه های اخیر بوده است.
خروج آمریکا از توافق هسته ای برجام نیز به تشدید تنش در روابط آمریکا و متحدان اروپاییاش منجر شده است.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا همچنین از اول ماه ژوئن 2018 بر واردات فولاد و آلومینیوم از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، کانادا و مکزیک تعرفه گمرکی 25 و 10 درصدی اعمال کرد.
اتحادیه اروپا نیز برای تلافی این اقدام واشنگتن، برای محصولات آمریکایی تعرفه وضع کرده که قرار است از اول ژوئیه اعمال شود.
مقامات اروپایی درباره پیامدهای منفی این تنش ها بر روابط امریکا و اتحادیه اروپا هشدار دادهاند.
114/116
بیشتر بخوانید:
ترکیه اتحادیه اروپا را تهدید کرد؛ توافقنامه پناهجویان می تواند لغو شود
تشدید اختلافات در آلمان و اتحادیه اروپا درباره پناهجویان/ تحلیل