ایران پرس: معاون اول رئیس جمهوری افغانستان تصریح کرد، هر بار دولت این کشور می‌خواهد اقدام قاطعی در مبارزه با فساد انجام دهد، جامعه جهانی مانع آن می‌شود.

«امرالله صالح» در کنفرانس افغانستان 2020 ژنو درباره فساد اداری در این کشور گفت: دولت این کشور اراده جدی برای مبارزه با فساد دارد، اما جامعه جهانی از اقدام قاطعانه برای مبارزه با این پدیده جلوگیری می‌کند.

معاون اول رئیس جمهوری افغانستان با اشاره اینکه برخی از فاسدترین افراد به نام اقدام سیاسی بر دولت افغانستان تحمیل می شوند و نیز با متهم کردن اعضای پارلمان این کشور به فساد گسترده، اظهار داشت: تاکنون هیچ عضو پارلمان هزینه دست داشتن در فساد را نپرداخته است.

مخاطب سخنان معاون اول رئیس جمهوری افغانستان درباره مانع تراشی جامعه جهانی در مسیر مبارزه با فساد اداری و مالی در این کشور، کشورهای غربی است  که در حدود دو دهه گذشته شرکت های وابسته به آنان، در پوشش مسئله بازسازی افغانستان میلیاردها دلار کمک های بین المللی را هدر داده اند. 

اظهارات امرالله صالح در کنفرانس ژنو درباره فقدان اجماع سیاسی در مبارزه با فساد در افغانستان و متهم کردن برخی کشورها به تحمیل برخی افراد فاسد تحت عنوان اقدام سیاسی نوعی افشاگری معاون اول رئیس جمهوری افغانستان درباره پشت پرده ادعای کشورهای غربی در خصوص مبارزه با فساد در این کشور است.

درسال های اخیر بارها آمریکا و اتحادیه اروپا با متهم کردن دولت افغانستان به ضعف در برخورد با فساد مالی و اداری در این کشور، کابل را به توقف کمک های مالی تهدید کرده اند. 

چند ماه پیش نماینده اتحادیه اروپا در افغانستان در توئیتی تهدید آمیز به دولت این کشور هشدار داد، اگر در امر مبارزه با فساد تلاش جدی نکند، کمک ها و حمایت های جامعه جهانی را از دست خواهد داد.

کنفرانس 2020 ژنو درباره کمک به افغانستان که قرار است مسیر 4 سال آینده نحوه و میزان کمک های بین المللی به این کشور را مشخص کند در حالی برگزار شد که بخش عمده فساد در افغانستان ناشی ازعملکرد اشتباه شرکت های خارجی مشارکت کننده در عرصه بازسازی این کشوراست که نهادهای غربی نیز به آن اذعان دارند.

سخنان افشاگرانه معاون اول رئیس جمهوری افغانستان در کنفرانس ژنو درباره تحمیل برخی افراد فاسد تحت عنوان اقدام سیاسی از سوی برخی کشورهای غربی می تواند تلنگری به آمریکا و اروپا باشد که در سیاستی فرافکانه سعی می کنند فساد شرکت های خارجی و عوامل وابسته به خود را در افغانستان پنهان کنند که اظهارات صالح می تواند سرفصل تازه ای برای بررسی و تحقیق بیشتر افکار عمومی این کشور درباره پشت پرده فساد در افغانستان باشد.

با توجه به اینکه در کنفرانس ژنو قرار است در باره نحوه هزینه کرد کمک های بین المللی به افغانستان در چهار سال پیش رو نیز «معماری جدیدی» صورت گیرد، فرصت مناسبی است تا ضمن ارزیابی میزان تحقق کمک های وعده داده شده به این کشور درخصوص چگونگی مصرف این کمک ها در نزدیک به دو دهه گذشته نیز بررسی دقیق انجام شود تا در معماری جدید این کمک ها، به گونه ای عمل شود که این کمک ها تنها دراختیار دولت افغانستان قرار گیرد که به ضرورت های  تخصیص بودجه به پروژه ها حیاتی اشراف کامل دارد.        

نویسنده: محمدرضا عسگری

117

بیشتر بخوانید:

ظریف: رویکرد نظامی برای برقراری صلح در افغانستان شکست خورده است

حضور ظریف در کنفرانس مجازی افغانستان 2020 در ژنو