فرمانده نیروهای مرزبانی تاجیکستان از تجمع 7 هزار شبه نظامی طالبان در مناطق شمالی افغانستان و هم‌مرز با این کشور خبر داد که این امر نگرانی مقامات تاجیکستان، ازبکستان و روسیه را در پی داشت.

به گزارش ایران پرس، «رجبعلی رحمانعلی» فرمانده نیروهای مرزبانی تاجیکستان اعلام کرد: گروه افراطی طالبان تصمیم گرفته است اکثر اردوگاه‌های آموزشی خود را از جنوب افغانستان به شمال این کشور منتقل کند.

این مقام نظامی تاجیک تاکید کرد: تا به حال 29 اردوگاه آموزش نظامی این سازمان به مناطق هم مرز با تاجیکستان منتقل شده که این موضوع سبب نگرانی کشورهای منطقه آسیای مرکزی از جمله دولت «دوشنبه» شده است.

حضور گسترده شبه نظامیان طالبان در شمال افغانستان

رحمانعلی تصریح کرد: حدود 7 هزار شبه نظامی حرفه‌ای گروه طالبان درنزدیکی مرز تاجیکستان در استان‌های «قندوز»، «تخار» و «بدخشان» مستقر شده اند.

نزدیک شدن گروه طالبان به مرزهای تاجیکستان و افغانستان در ماه های اخیر، نگرانی مسئولان این کشورها و روسیه را به دنبال داشته است.

مهاجرت شبه نظامیان طالبان از جنوب افغانستان به نزدیک مرزهای تاجیکستان فرضیه ارتباط مسکو با طالبان را تقویت کرده است.

پیش از این محمد اکبر آغا مقام ارشد حکومت سابق طالبان در افغانستان در اظهاراتی افشاگرانه مدعی شده بود که در ازای حمایت روسیه از طالبان، مسکو از جنگجویان این گروه خواسته است تا امنیت مرزهای روسیه را تأمین کنند.

کابلوف نمانیده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور افغانستان اما با کذب خواندن این ادعا گفت: مقامات آمریکایی برای تضعیف موقعیت روسیه در افغانستان این اتهامات را متوجه مسکو کرده اند.

از سوی دیگر افغانستان و ازبکستان در سال‌های گذشته روابط خوبی با یکدیگر داشته اند و دولت تاشکند از گفت‌وگوهای صلح بین دولت کابل و گروه طالبان حمایت کرده است.

حضور دوهزار عضو طالبان دراستان قندوز افغانستان

پیش از این فرمانده پلیس استان قندوز درشمال افغانستان از حضور دوهزار عضو گروه طالبان از جمله اتباع خارجی این گروه در قندوز خبرداد.

قندوز در شمال افغانستان از ناامن ترین استان های این کشور به شمار می‌رود که مرکز این استان در چند سال اخیر میان طالبان و نیروهای امنیتی افغان دست به دست شده است.

با انشتار خبر مهارجت گسترده اعضای طالبان از مناطق جنوبی افغانستان به شمال این کشور، مسئولان سیاسی و امنیتی تاجیکستان، ازبکستان و روسیه برای جلوگیری از نفوذ گروه های افراطی به منطقه، دیدارهای متعددی را با مسئولان افغان داشته اند تا ضمن ابراز نگرانی عمیق خود از این اقدام طالبان، به راهکاری برای جلوگیری از حوادث بعدی ناشی از آن دست یابند.

آمریکا و متحدانش در سال 2001 به بهانه مبارزه با تروریسم و تامین امنیت در افغانستان به این کشور یورش برد اما از آن زمان تاکنون، ناامنی، تروریسم و تولید مواد مخدر در افغانستان افزایش چشمگیری داشته است.

مقامات آمریکایی بارها اعلام کرده اند که برخلاف خواست ملت افغان به حضور نظامی خود در افغانستان ادامه می دهند.134/112

بیشتر بخوانید:

رمز گشایی از روابط طالبان و روسیه/تحلیل

روسیه: ادعای آمریکا در باره حمایت مسکو از طالبان، دروغ است / تحلیل

حمله خونین طالبان به نیروهای امنیتی افغان با 35 کشته

حضور گسترده شبه نظامیان طالبان در شمال افغانستان