سردار ربانی قرار است در نهمین نشست امنیتی بین المللی "شیانگ شان" که از امروز (دوشنبه) به مدت سه روز با حضور نمایندگان بیش از 70 کشور در پکن چین برگزار خواهد شد، سخنرانی کند.
معاون ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان هدف از برگزاری اجلاس امنیتی "شیانگ شان" را بررسی تحولات امنیتی و مبارزه با تروریسم عنوان کرد و گفت: "با توجه به تجریه بسیار خوبی که ایران در یک دهه گذشته در مبارزه با تروریسم از جمله داعش دارد، می تواند نقش بسیار موثری در بیان دیدگاه ها و ایجاد امنیت پایدار در این اجلاس داشته باشد."
منطقه آسیا با تهدیدهای امنیتی مواجه است و این تهدید ها به زیان منافع جمعی است. برای ساختن منطقه ای عاری از خطر تروریسم، انحصارگرایی، زورگویی و بیعدالتی راهی جز همگرایی و همکاری و درک مشترک از منافع جمعی وجود ندارد؛ این راهکار نه تنها برای آسیا، بلکه برای کل جهان، ضروری است.
"لی هیان" کارشناس و تحلیل گر رسانه ای چین با تاکید بر این واقعیت که تروریسم و ناامنی برای همه کشورهای منطقه خطرناک است، تلاش ایران برای قوی تر کردن غرب آسیا و رایزنی با دیگر کشورها را مهم دانست و می گوید: کشورهای دیگری که اختلافاتی با ایران در منطقه دارند باید بر اساس رایزنی و یک رهیافت سیاسی مساله را حل و فصل کنند تا در کنار شکست تروریسم، امنیت در کل منطقه برقرار شود.
نقش مثبت ایران در ایجاد صلح و ثبات منطقه
نقش ایران در ایجاد صلح و ثبات منطقه مبتنی بر همگرایی و همکاری برای ایجاد صلح پایدار در منطقه است.
در یک ارزیابی کلی این نقش را می توان در دو سطح تحلیل کرد:
سطح نخست؛ شامل راهبردهای امنیتی برای مقابله با تهدیدهای مستقیم علیه امنیت کشور است؛ در این زمینه دکترین امنیتی ایران بر مبنای بازدارندگی و دفع تهدید ها از مرزهای ایران تعریف شده است.
سطح دوم نقش امنیتی ایران مبتنی برهمگرایی های منطقه ای است؛ حضور فعال ایران در نشست های منطقه ای و بین المللی امنیتی در همین چارچوب قرار دارد.
نشست امنیتی بین المللی "شیانگ شان" از این دیدگاه با توجه به شرایط کنونی منطقه و وجود طیف گستردهای از تهدیدهای مشترک، فرصتی برای همفکری و رایزنی در اختیار میگذارد.
جمهوری اسلامی ایران با سیاست یکجانبهگرایی که در آن یک کشور بخواهد با قدرت مادی و اعمال زور دیگران را به سیطره خویش درآورد، مخالف است؛ ایران همچنین مخالف تولید هر نوع سلاح کشتار جمعی از هستهای تا شیمیایی است.
سیاست راهبردی ایران؛ تعامل سازنده با همه کشورها
سیاست راهبردی ایران تعامل سازنده با همه کشورهایی است که به این اصول وارزشها باور دارند.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک نقش آفرین کلیدی در منطقه، آمادگی خود را برای تدوین و تصویب ساز و کارهای دوجانبه و چندجانبه سیاسی و امنیتی به منظور تضمین صلح و امنیت همگانی اعلام و از همکاری برای مقابله با تهدیدات موجود استقبال کرده است؛ این همکاری در شرایط فعلی منطقه اهمیتی استراتژیک دارد.
نشریه گلوبال تایمز درتحلیلی می نویسد: ایران و چین در عرصه های گوناگون روابط خوبی دارند و همکاری در زمینه های دفاعی و امنیتی نیز می تواند تکمیل کننده مناسبات موجود باشد.
در همین چارچوب همانگونه که سردار ربانی تصریح کرد؛ چین از کشورهای عمده وارد کننده انرژی از منطقه غرب آسیا و خلیج فارس است و توسعه روابط چین و ایران به هر دو کشور کمک می کند با توجه به اهداف و منافع مشترکی که دارند، امنیت پایدار در زمینه اقتصادی با مشارکت نظامی و توسعه مناسبات اقتصادی ایجاد کنند.
این موضوع بویژه در شرایطی که آمریکا سعی دارد مانع از همگرایی و گسترش مناسبات درون منطقه ای شود، از اهمیتی مضاعف برخوردار است. قطعا این همکاری به گسترش ثبات و آرامش در منطقه کمک خواهد کرد.
115/117
نویسنده: جمشید امین زاده
بیشتر بخوانید:
سردار ربانی: توسعه روابط چین و ایران باعث امنیت پایدار منطقه می شود
گزارش: اجلاس امنیتی چین با حضور ایران