تهران-ایرا پرس: سی و سومین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران با حضور جمعی از فرهیختگان، دانش پژوهان، و برگزیدگان برگزار و از پیشکسوتان و افراد برتر این عرصه تجلیل شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، چهارمین هفته آذر ماه در تقویم مناسبتی کشور به نام هفته پژوهش نام گذاری شده ست  که از سال ‪۱۳۸۴‬ به این سو این نام به هفته پژوهش و فناوری تغییر نام یافت

میزبان این رویداد، منوچهر مرادی سبزوار، سرپرست معاونت پژوهشی دانشگاه تهران گفت: شمار انتشارات دانشگاه تهران در اسکوپوس در سه سال گذشته افت داشته است. همچنین در سال ۲۰۱۹ شمار انتشارات دانشگاه تهران در WOS کاهش یافته است. البته تعداد مقالات Q1 و Q4 رشد داشته است.

مرادی گفت سند جامه اهداف پژوهش و فناوری گروه‌های آموزشی تهران امسال تدوین شد و آمار اختراعات دانشگاه تهران افزایش یافته است، و افزود این دانشگاه بیش از ۵۰ استاد متخصص و پژوهشگر در هوش مصنوعی دارد که می‌توانند به پیشرفت این حوزه کمک کنند.

در ادامه این مراسم، سید حسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران نیز با تقدیر و تشکر از تلاش های پژوهشگران گفت دانشگاه تهران به دنبال تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی خود بوده و بر نقش محوریش در توسعه علمی کشور و پاسخگویی به نیازهای جامعه تاکید دارید.

حسینی با اشاره به جایگاه دانشگاه تهران در برنامه هفتم توسعه گفت مساله توسعه پژوهش‌های کاربردی، ارتقای جایگاه‌ بین‌المللی و نقش دانشگا‌ه در حل مسائل کشور و رتبه جهانی ایران از نظر تولید علم به استناد پایگا‌های معتبر بین‌الملی و رتبه شاخص و نوآوری اقداماتی است که باید در دانشگاه تهران مورد توجه قرار بگیرد.

سرپرست دانشگاه تهران پاسخگویی به نیاز جامعه و مشارکت در حل مسائل جامعه را یکی از ماموریت‌های دانشگاه دانست و با ذکر مثال گفت: «امروز با بحران‌هایی مثل الودگی هوا روبرو هستیم و همچنان به عنوان مسائل لاینحل باقی مانده که به موضوع حکمرانی و مدیریت برمی‌گردد و از طرفی به تکنولوژی روز برمی‌گردد که دانشگاهیان در این زمینه می‌توانند فعال باشند.»

برگزاری هفته پژوهش در سطح استانی همراه با نمایشگاه فناوری و فن‌بازار از دستاوردهای فناورانه پژوهشگران ایرانی، همچنین برگزاری آن در سطح ملی، افزوده شدن نمایشگاه تستا (تقاضای ساخت و تولید ایرانی) توسط شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در برگزاری این هفته و همزمانی نمایشگاه ایران ساخت و فن بازار با آن، تقدیر از مقالات و پژوهشگران‌ نمونه، تجلیل از طرح‌های برتر و انتشار کارنامه پژوهشی موسسات همچنین همکاری همه دستگاه‌ها غیر از مجموعه دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های وابسته به وزرات علوم و دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری این هفته باعث شده تا چهارمین هفته آذر به هفته‌ای پرتلاش برای دانشمندان و فناوران ایرانی تبدیل شود.

215