به گزارش خبرگزاری ایرانپرس، ایران به دلیل دسترسی مناسب به آبهای آزاد در جنوب و به سواحل قابل کشتیرانی در شمال که امکان تجارت بینالمللی میان ایران و کشورهای روسیه، آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان را فراهم میکند، یکی از کشورهای مهم در حوزه حملونقل دریایی محسوب میشود.
موقعیت ژئواستراتژیک ایران در شمال تنگه هرمز و خلیجفارس که اهمیت فراوانی در تجارت بینالمللی انرژی دارد از یک سو، دسترسی به آبهای آزاد در جنوب از سویی دیگر، امکان بهرهمندی کشور را از ظرفیتهای دریایی دوچندان میکند؛ اما برای بهرهمندی از فرصتهای استراتژیک دریامحو، بسترها و لوازم متعددی نیاز دارد
آیندهنگریها بر آن است تا در سال آینده، همایش تمدن دریایی-مسیر پیشرفت را از مقیاس ملی به سطح بینالمللی برسانیم؛ چرا که ایران یکی از کشورهای دریایی جهان است و رویکرد کشورهایی که با ایران مرز آبی دارند، باید با ما همسو باشد. موقعیت استراتژیک ایران و دسترسی آن به راههای آبی از شمال و جنوب کشور، ایجاب میکند تا برای شکلگیری یک تمدن نوین برپایه دریا، توجه داشته باشیم. دریا محلی برای توسعه و رشد همهجانبه اقتصادیست و کشورهایی که از خطوط ساحلی برخوردارند، همواره در تلاشند تا از این فرصت استفاده کنند. سمت و سوی ما نیز باید بر پایه تقویت اقتصاد دریامحور و در ادامه اشاعه فرهنگ دریانوردی در تمامی سطوح باشد.
در این همایش، دانشگاههای مختلف کشور، وزارتخانهها و سازمانهایی همچون ستاد کل نیروهای مسلح و ارتش جمهوری اسلامی ایران، شرکت ملی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، سازمان بنادر و دریانوردی، سازمان شیلات، سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع، وزارت راه و شهرسازی، شرکت ملی نفتکش ایران و ... به پای کار آمده و حمایتهای مالی، معنوی و علمی موثر خود را حضور به هم رساندند.
116
بیشتر بخوانید:
بیانیه سازمان بنادر و دریانوردی در واکنش به جلوگیری از میزبانی ایران در روز جهانی دریانوردی
صفایی: تسهیل فضای کسب و کار فعالان دریایی در دستور کار است