به گزارش ایران پرس، «جوزف پیکه» Josep Pique روز دوشنبه در حاشیه برگزاری سی و پنجمین کنفرانس بین المللی پارک های علم و فناوری در اصفهان در گفت وگو با ایرنا افزود: ایران از لحاظ تعداد پارک های علم و فناوری با کشورهایی مانند برزیل، اسپانیا و چین برابری می کند و این به معنای فعال بودن تولید علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان در این کشور است.
حدود 43 پارک علم و فناوری در کشورمان فعال است.
وی با اشاره به بازدید خود از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان خاطرنشان کرد: در این بازدید از نزدیک با دستاوردهای شرکت های دانش بنیان مستقر در این مجموعه آشنا شدم و به این نکته پی بردم که این شرکت ها فقط در تولید علم فعال نیستند بلکه در تبدیل علم به فناوری و محصول دانش بنیان و رفع نیازهای جامعه و مناطق نزدیکشان نیز موفق هستند.
رئیس انجمن جهانی پارک های علمی همچنین با تاکید بر اینکه ترویج فرهنگ نوآوری و کارآفرینی را باید از مدارس ابتدایی و متوسطه آغاز کرد، گفت: لازم است که کودکان و نوجوانان از طریق بازدید از مراکز علمی و تحقیقاتی و پارک های علم و فناوری با مقوله نوآوری، فن آفرینی و کارآفرینی آشنا شوند.
پیکه با اظهار خشنودی از برگزاری سی و پنجمین کنفرانس جهانی پارک های علم و فناوری در اصفهان تاکید کرد: بانوان ایرانی حضور فعال و چشمگیری در این عرصه دارند که بازتاب جهانی خوبی خواهد داشت.
سی و پنجمین کنفرانس جهانی پارک های علم و فناوری روز دوشنبه با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به میزبانی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در مهمانسرای عباسی این شهر آغاز شد.
در این کنفرانس سه روزه، رئیس و دبیرکل انجمن پارک های علم و فناوری جهان، وزیر علوم افغانستان، سفرای بیش از 30 کشور و کارشناسان پارک های علم و فناوری 50 کشور جهان حضور دارند.
در این کنفرانس که با عنوان «به سوی شهرها و جوامع پایدار، پرورش و ترویج اکوسیستم های نوآوری» برگزار می شود، از مجموع 158 مقاله رسیده به دبیرخانه از 30 کشور جهان، 53 مقاله انتخاب و 27 مقاله به صورت شفاهی ارائه خواهد شد.
ایجاد زمینه تبادل نظر میان پارک های علم و فناوری جهان از اهداف برگزاری این کنفرانس بوده که قرار است در مدت برگزاری آن، با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مذاکرات دو جانبه بین مدیران پارک های داخلی و خارجی برگزار شود.
اصفهان دو سال قبل در کنفرانس پیشین پارک های علم و فناوری جهان که به میزبانی مسکو برگزار شد؛ به دلیل قدمت و فعالیت های قابل توجه شهرک علمی و تحقیقاتی این استان به عنوان میزبان این رویداد علمی و فناوری برگزیده شده بود.
تعداد مراکز رشد فناوری کشور در سال 1391 حدود 131 مرکز بوده که در پایان سال 1396 به 193 مرکز رشد افزایش یافته است.
تعداد پارک های علم و فناوری نیز از 31 پارک در سال 91 به 41 پارک در سال 1396 افزایش یافته است که این مراکز کانون اصلی رشد و توسعه شرکت های دانشبنیان هستند.
تعداد شاغلان فعال در شرکتهای دانش بنیان از 19 هزار نفر در سال 1391 به بیش از 42 هزار نفر در سال 1397 افزایش یافته است.
هم اکنون بیش از پانصد واحد فناوری و شرکت دانش بنیان در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان فعالیت میکنند که این تعداد حدود 10 درصد واحدهای فناور مستقر در پارک های فناوری کشور را تشکیل میدهد.
همچنین حدود هفت هزار فناور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اشتغال دارند و چهارصد نفر از فناوران شاغل در شهرک دارای مرتبه علمی دکتری هستند که این موضوع نشان دهنده توفیق شرکتهای دانش بنیان در جذب دانش آموختگان است.
117/110
بیشتر بخوانید:
اصفهان؛ آغاز کنفرانس جهانی پارکهای علم و فناوری+ ویدئو