ایران پرس- در سالی که به روزهای پایانی آن نزدیک شده ایم؛ سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه ایران لحظه ای متوقف نشد و «دونالد ترامپ» رییس جمهور آمریکا در یکسال گذشته نیز بر تهدیدها و خصومت ورزی ها علیه ایران افزود.

دونالد ترامپ برای وادار کردن ایران به مذاکره در موضوعات غیرهسته‌ای، استفاده ابزاری از برجام را برای تحت فشار قرار دادن دیگر طرف های توافق هسته ای در دستور کار قرار داد و تلاش کرد مانع از همکاری کشورهای اروپایی با ایران شود.

ادعاسازی‌های موهوم درباره ظرفیت دفاعی ایران در حوزه موشکی نیز از موضوعاتی است که در سال 98 در سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه ایران ادامه یافت.

 نگاهی به مواضع و اظهارات مقامات آمریکا نشان می‌دهد که آنها از افزایش  قدرت‌ ایران در زمینه‌های بازدارندگی و دفاعی بسیار عصبانی هستند. از این رو، پیوسته تلاش کرده اند تا از راه‌های گوناگون، ایران را در زمینه‌های دفاعی تضعیف ودر حفظ امنیت با مشکل مواجه کنند.

اما ایران همانگونه که در دوران دفاع مقدس در مقابل توطئه‌های آمریکا ایستاد، امروز هم مقابل قدرت‌نمایی‌های ترامپ ایستاده است و سلطه جویی آمریکا را به چالش می کشد.

سال 98 در این راستا یکی از برهه های حساس و سرنوشت ساز بود، زیرا بخشی قابل توجهی از توطئه آمریکا علیه ایران دراین سال بر روی جریان ائتلاف سازی علیه ایران متمرکز شد.

ترامپ، برای جلب نظر عربستان و برخی دیگر از کشورهای عربی منطقه با تشدید جریان ایران هراسی تلاش کرد تا از یکسو از دلارهای نفتی شیوخ عرب منطقه که رییس جمهور آمریکا آن ها را "گاو شیرده" توصیف کرد، بهره‌مند شود و از سوی دیگر نقشه جدید آمریکا در منطقه موسوم به "معامله قرن" را به پیش ببرد.

«عبدالباری عطوان» نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در این باره معتقد است: "هدف واقعی ازاین ائتلاف سازی ها، اعلان جنگ ضد ایران نیست بلکه استفاده از ادعایی موهوم به نام خطر بزرگ ایران، برای عادی سازی کامل روابط کشورهای عربی با رژیم اشغالگراسرائیل و چپاول باقی مانده ثروت های کشورهای حاشیه خلیج فارس برای تامین مالی پروژه های زیر ساختی آمریکا است که ترامپ در تبلیغات ریاست جمهوری وعده آن ها را داده بود."

ابعاد تازه تری از این جریان با رونمایی از طرح آمریکایی معامله قرن در روزهای پایانی سال 98 آشکارشد.

واقعیت این است که مسئله اصلی و چالش آمریکا با جمهوری اسلامی ایران؛ حضور مقتدرانه ایران در منطقه است که راه سلطه جویی آن‌ها را سد کرده است و اجازه نمی دهد که مثلث آمریکا، اسراییل و عربستان به اهداف شوم خود برسند.

«نوام چامسکی» نویسنده مشهور و نظریه پرداز آمریکایی معتقد است: "دشمنی‌ها، توطئه‌‌ها و مخالفت های آمریکا و کشورهای غربی علیه ایران به دلیل استقلال و تن ندادن ایران به سلطه واستعمار غرب است."

دولتمردان آمریکا اما ناگزیرند این واقعیت را بپذیرند که این بار نیز درباره ایران دچار اشتباه محاسباتی شده اند.

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیاناتی در دیدار جمعی از خانواده‌های شهدای مدافع حرم و شهدای مرزبان، به سخنان خصمانه و تهدیدآمیز ترامپ ودیگر مقامات آمریکایی اشاره کردند و با گزافه خواندن آن گفتند: "... گزافه‌گویی‌های رئیس جمهور آمریکا موضوع جدیدی نیست، زیرا نظام اسلامی از ابتدا با توطئه های گوناگونی مواجه بوده است، اما بدخواهان ملت ایران هیچ غلطی نتوانسته اند بکنند."

فشارها و سختی هایی که انقلاب و نظام جمهوری اسلامی درچهل و یکسال گذشته تحمل کرده است ناظر بر این واقعیت است که ملت ایران برای رسیدن به اهداف و آرمان های انقلاب  مقابل همه فشارها ایستاده و با قدرت، به حرکت رو به جلو خود ادامه خواهد داد. 

دشمنان انقلاب البته سعی دارند حقیقت را زیر لفاظی ها وادعاهای موهوم خود علیه ایران  پنهان سازند اما رویای آن ها یعنی دیدن شکست ملت ایران قطعا" محقق نخواهد شد.

رهبرمعظم انقلاب اسلامی در این زمینه به مؤلفه های اقتدار ایران در منطقه نیز اشاره دارند و تاکید می کنند: "حضور در منطقه و طرفداری ملتها از جمهوری اسلامی، عمق راهبردی ماست و هیچ دولت عاقلی از این مؤلفه های قدرت بخش صرف نظر نمی کند."

جمهوری اسلامی ایران هرگز بدنبال تنش و درگیری نظامی در منطقه نبوده اما به دشمنان و متجاوزان نشان داده است که در هر زمان و هر مکان که لازم باشد با عوامل و عناصر برهم زننده امنیت مقابله می کند و برای افزایش توانمندی‌های دفاعی و قدرت بازدارندگی خود از کسی اجازه نمی‌گیرد.

ایران به منظور حفظ قدرت بازدارنگی در مقابل تهدیدها، تولید نیازهای دفاعی بویژه قدرت دفاع موشکی خود را که از اهمیت راهبردی و استراتژیک در بحث بازدارنگی دفاعی برخوردار است، بومی سازی کرده است.

ایران اکنون در ساخت انواع سلاح ها و تجهیزات نظامی همچنین در تولید برخی هواپیماها و جت های جنگنده مافوق صوت رادارگریز نظیر "صاعقه" و "آذرخش" و در تولید انواع هواپیماهای بدون سرنشین پیشرفته "پهپاد" به موفقیت های چشمگیری دست یافته است.

ساخت انواع رادار با بُرد بیش از یک هزار کیلومتر و پرتاب چندین ماهواره با سرنشین و بدون سرنشین به فضا از جمله موفقیت هایی هستند که کسب رتبه هفتم جهان در سامانه کامل پرتاب ماهواره و رتبه دوازدهم جهان در طراحی و ساخت ماهواره را برای ایران به ارمغان آورده است.

در عرصه دریایی نیز ایران وارد همکاری های راهبردی نظامی دریایی با کشورهای قدرتمندی مانند چین و روسیه شده است. ساخت انواع زیر دریایی و ناوشکن های مجهز بخشی از دستاورد های صنایع نظامی محسوب می شوند که قبل از انقلاب اسلامی، تولید آنها در کشور سابقه‌ نداشته و مهمتر اینکه بخش قابل توجهی از آنها، صرفاً در انحصار تعداد معدودی از کشورها پیشرفته جهان قرار داشته است.

در کسب این موفقیت ها، تاکیدات حضرت آیت الله خامنه ای رهبرمعظم انقلاب و فرمانده کل قوا، برعمق‌ بخشیدن به دستاوردها و حرکت در مسیر حفظ و ارتقای قدرت دفاعی نیروهای مسلح، از اهمیتی راهبردی برخوردار بوده است.

امروز درعرصه هوافضا، قدرت موشکی و قدرت دریایی جمهوری اسلامی درسطح بازدارندگی است و این ظرفیت استراتژیک مانع از اقدام جدی جنگ افروزانه دشمنان علیه ایران شده است.

نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در مقابله با تهدیدها همواره از آمادگی کامل برخوردار بوده اند و در مواجهه با تهدیدها و تحریم ها نشان داده اند از قدرت پاسخگویی لازم و بازدارندگی برخوردارند و ظرفیت های دفاعی و بازدارندگی نظامی کشور متناسب با نوع تهدید ارتقاء یافته است.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ به اقدام جنایتکارانه و تروریستی نیروهای متجاوز آمریکایی در ترور سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، هشتم ژانویه با بیش از 10 فروند موشک، پایگاه "عین‌الاسد" آمریکا در استان الانبارعراق را هدف قرار داد. این توانمندی اما هرگز به منزله تهدید در منطقه نبوده، بلکه ایران خواهان امنیت برای همه کشورهای منطقه و جهان است.

جمهوری اسلامی ایران مانند برخی کشورهای عربی منطقه خلیج فارس هیچگاه بدنبال خریدهای میلیاردی سلاح نبوده، زیرا این توانایی را در خود دیده است که نیازهای دفاعی خود را مطابق حقوق متعارف بین المللی با استفاده از ظرفیت‌های بومی و دانش متخصصان ایرانی تامین کند.

«حسن روحانی» رییس جمهوری اسلامی ایران در بخشی از مصاحبه اش با خبرنگاران داخلی و خارجی در 25 بهمن ماه  گفت: "قبل از انقلاب، 98 درصد سلاح و تجهیزات ما وارد می‌شد و 5 درصد در داخل درست می‌شد، اما امروز همه نیاز‌های ما در داخل کشور تولید می‌شود و این به معنای توانمندی علمی و قدرت نظامی و دفاعی ملت بزرگ ایران است."

حضرت آیت الله خامنه‌ای، فرمانده معظم کل قوا نیز در آستانه چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و نیروی پدافند هوایی ارتش ایران با تأکید بر لزوم قوی شدن ایران در همه جهات به‌ویژه در زمینه دفاعی گفتند: "برای آنکه جنگ نشود و تهدید تمام شود، باید قوی شد."

رهبر معظم انقلاب اسلامی با بیان اینکه ضعیف بودن، دشمن را تشویق به اقدام خواهد کرد، افزودند: "ما به‌دنبال تهدید هیچ کشور و ملتی نیستیم بلکه به دنبال حفظ امنیت کشور و جلوگیری از تهدید هستیم."

ایشان همچنین در بیاناتی با انتقاد از هم آوایی اروپا با آمریکا و فشار بر ایران در برنامه دفاعی موشکی تأکید کردند: "اروپایی ها باید از هم صدایی با آمریکایی‌ها در مسائلی نظیر قدرت دفاعی ایران و حضور ایران درمنطقه بپرهیزند چرا که ما مطلقاً هم آوازی اروپایی ها با زورگویی های آمریکا را قبول نمی کنیم."

آنچه مسلم است، حق ذاتی هر کشور مستقلی، داشتن سلاح‌های متعارف برای دفاع مشروع و تأمین نیازهای امنیتی است. براساس این حق ذاتی، ایران در سال 98 با توجه به همه عناصر مورد نیاز درعرصه دفاع متعارف و راهبردی، با اتکا به توانمندی‌های متخصصان داخلی به پیشرفت های تازه ای دست یافت و نشان داد به هر اندازه که ضرورت ها و نیازهای متعارف دفاعی اقتضا کند، توان نظامی خود را افزایش خواهد داد. 

نویسنده: جمشید امین زاده

139/116