"شاه محمود قریشی" قرار است در این سفر علاوه بر "مهاتیرمحمد" با برخی دیگر از مقامات مالزی نیز دیدار و گفتگو کند.
پاکستان و مالزی در صدد گسترش روابط تجاری هستند و نخست وزیر پاکستان از زمان آغاز مسئولیت خود دوبار به کوالالامپور سفر کرده است.
حمایت مهاتیرمحمد از مواضع پاکستان در خصوص کشمیرتحت کنترل هند مورد توجه رسانه های پاکستانی قرار گرفته است و نخست وزیر مالزی علی رغم تهدیدات تجار هندی حاضر به تغییر مواضع خود نشده است.
سفر وزیرخارجه پاکستان به مالزی در حالی است که "شاه محمود قریشی" اهداف متنوع سیاسی و اقتصادی در دیدار و گفتگو با شماری از مقامات این کشور را دنبال می کند.
موضع نخست وزیر مالزی در حمایت از حقوق به تاراج رفته مردم ستمدیده کشمیر تحت کنترل هند که پس از اقدام جنجالی تحریک آمیز حزب حاکم بی جی پی این کشور در لغو خود مختاری کشمیر به اوج خود رسید، با تحسین و استقبال مردم و دولت پاکستان مواجه شد.
مهاتیر محمد طی سخنرانی خود درسپتامبر گذشته در مجموع عمومی سازمان ملل درموضعی صریح و قاطع گفت: هند با استفاده از قدرت نظامیان خود کشمیر را اشغال کرده است واین کشور باید به این اشغال پایان دهد.
این موضع نخست وزیر مالزی با واکنش مقامات هندی مواجه شد و برغم تهدید تجار هندی برای قطع خرید روغن پالم ازآن کشور اما مهاتیرمحمد همچنان بر حمایت از مردم کشمیر و پایان اشغال این منطقه اصرار دارد.
پاکستان که پس از لغو خودمختاری کشمیر توسط دولت دهلی نو بدنبال بین المللی کردن پرونده کشمیر و تلاش برای جلب حمایت کشورهای مختلف از جمله دولتهای اسلامی برای محکومیت این اقدام هند و اعمال فشار براین کشور است، موضع نخست وزیر مالزی که کشورش جایگاه مهمی در جهان اسلام دارد را برای پیشبرد راهبرد خود در قبال کشمیر بسیار مهم می داند.
به خصوص آنکه مالزی به عنوان یک قدرت موثر اقتصادی در جنوب شرق آسیا می تواند به برنامه پاکستان برای جلب حمایت کشورهای دیگرمنطقه از پرونده کشمیر مبتنی بر برگزاری همه پرسی و واگذاری حق تعیین سرنوشت به ساکنان این منطقه نقش اثر گذاری ایفا کند.
در چارچوب چنین هدفی است که بخشی از اهداف برنامه شاه محمود قریشی برای سفر به مالزی و دیدار با مقامات این کشور رایزنی با مهاتیرمحمد برای پیشبرد راهبرد حمایت از کشمیر است که برای دولت پاکستان اهمیتی استراتژیک دارد.
علاوه براین، بررسی راههای توسعه همکاری های دو جانبه اقتصادی بین پاکستان و مالزی از دیگر اهداف سفر قریشی به کوالالامپور است که در سفر عمران خان نخست وزیر پاکستان به مالزی به طور مفصل با مهاتیرمحمد گفتگو شده بود.
اگر چه پاکستان و مالزی درسال 2007 توافقنامه تجارت آزاد امضا کردند اما این سند همکاری تاثیر چندانی در مناسبات اقتصادی آنان نداشته است و به همین دلیل حزب حاکم تحریک انصاف پاکستان در تلاش برای احیای این توافقنامه برای گسترش همکاری های مشترک اقتصادی است.
مقامات پاکستان امیدوارند که با حضور دوباره مهاتیرمحمد در سمت نخست وزیری مالزی که تئوریسین توسعه اقتصادی این کشور شناخته می شود، بتواند فصلی تازه از روابط اقتصادی با کوالالامپور را رقم بزند که جلب مشارکت سرمایه گذاران مالزیایی درسرمایه گذاری در پروژه های زیرساختی پاکستان از جمله آنهاست. 139/118
نویسنده: محمدرضا عسگری
بیشتر بخوانید:
توافق برای توسعه همکاری پاکستان و مالزی
عزم مالزی و پاکستان در مبارزه با فساد مالی و اقتصادی+ ویدئو