ایرن پرس: هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران در نخستین سخنرانی رسمی خود، رویکرد سیاست خارجی دولت جدید در ایران را برای تامین منافع ملی در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی تبیین کرد.

«سیدابراهیم رئیسی» عصر پنجشنبه پس از سوگند خوردن در مجلس شورای اسلامی ایران و در برابر دیدگان مقامات و شخصیت‌های سیاسی جهان و نمایندگان سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تاکید کرد: "دولت جدید در ایران از همه ابزارهای قدرت ملی مانند «دیپلماسی و تعامل هوشمند» با جهان برای تامین منافع و مصالح ملی جمهوری اسلامی ایران استفاده می‌کند."

هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران در عین حال اولویت سیاست خارجی دولتش را نگاه ویژه به کشورهای همسایه و منطقه بیان کرد و در تشریح هدف تقویت قدرت ایران تصریح کرد: "قدرت جمهوری اسلامی ایران در منطقه، امنیت‌ساز است."

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مهم‌ترین و اصلی‌ترین اولویت سیاست خارجی ایران، گسترش روابط با کشورهای همسایه تعریف شد و ایران امنیت و ثبات کشورهای همسایه و منطقه را امنیت و ثبات خود می‌داند.

ایران همکاری و گفت وگوی منطقه‌ای را اصلی مهم و اساسی برای تحقق صلح و آرامش در منطقه می‎‌داند. درهمین چارچوب، رئیس جمهوری جدید ایران در تشریح سیاست خارجی خود گفت، دست دوستی به سوی کشورهای همسایه و منطقه دراز می‌کند.

ظرفیت‌های منطقه‌ای ایران، در خدمت صلح و ثبات منطقه غرب آسیا

تجربه 10 سال اخیر تحولات منطقه غرب آسیا به خوبی نشان داد، ظرفیت‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران، در خدمت صلح و ثبات در کشورهای این منطقه بوده است. پشتیبانی میدانی بی‌دریغ ایران از دولت‌های سوریه و عراق در مبارزه با گروه تروریستی داعش و شکست این گروه، نشانه بارز به کارگیری ظرفیت‌های منطقه‌ای ایران در حمایت از ملت و دولت‌های منطقه در برابر تهدیدهای فرامنطقه‌ای است.   

ایران در عرصه‌های دفاعی، نظامی، اقتصادی، علمی و صنایع ظرفیت‌های خوبی دارد و این توانمندی‌ها در خدمت کشورهای همسایه و منطقه است و هرگز در برابر آنان نیست. همانطور که رئیس جمهوری جدید ایران به صراحت در برابر مقامات کشورهای منطقه و همسایه شرکت کننده در مراسم تحلیف خود تاکید کرد، ظرفیت‌های منطقه‌ای ایران صرفا در برابر بیگانگان و قدرت‌های سلطه‌گر به کار گرفته خواهد شد.

در چنین شرایطی؛ ایران همواره راه حل بحران‌های منطقه را گفت وگوی درون منطقه‌ای می‌داند و حضور و دخالت نیروهای بیگانه را به ضرر ثبات و امنیت منطقه می‌داند. تعامل و مناسبات گسترده ایران با کشورهای منطقه و همسایه به نفع دو طرف است و اگر این مهم به خوبی محقق شود، ابزار تحریم و تکانه‌های جهانی نمی‌تواند منافع اقتصادی و سیاسی این کشورها را تحت تاثیر قرار دهد.

ایران پیشرفت و توسعه کشورهای همسایه را به نفع خود و منطقه می‌داند، چرا که اعتلای کشورهای منطقه و همسایه به نفع تقویت ریشه‌های ثبات و امنیت در منطقه غرب آسیاست.     

جمهوری اسلامی ایران و کشورهای همسایه و منطقه غرب آسیا، اشتراک‌های متنوعی دارند و آقای رئیسی با توجه به این اصل مهم، در تبیین سیاست خارجی خود، بر گسترش بیش از پیش تعامل با همسایگان و کشورهای منطقه تاکید کرد.  

نویسنده: علی کرمی

117 

بیشتر بخوانید:

اراده مردم قرار گرفتن کشور در مسیر پیشرفت و عزت است