ایران پرس- انقلاب اسلامی با شعار «استقلال آزادی جمهوری اسلامی» در ایران به پیروزی رسید و این پیروزی برسلطه آمریکا بر ملت ایران نقطه پایان گذاشت.

انقلاب اسلامی در ایران اما علاوه بر تأثیر عمیقی که در روابط اجتماعی ملت ایران و ارزش‌های حاکم بر جامعه ایران گذاشت، نظام بین‌الملل حاکم و وضع موجود جهان را نیز دچار تزلزل و تغییرات اساسی کرد و قواعد و معیارهای ناعادلانه حاکم بر روابط بین‌الملل ونظام جهانی را به چالش کشید. 

از دیدگاه بسیاری از صاحب‌نظران بین‌المللی، مرکز ثقل سیاست خارجی آمریکا (به ویژه در منطقه) برجریان براندازی نرم متمرکز شده است. 

پروفسور «جان مرشایمر»، استاد دانشگاه شیکاگو در سمیناری که  در ماه نوامبر 2017 در تهران که با عنوان «چشم‌انداز نظم منطقه‌ای غرب آسیا از نگاه ایران و آمریکا» در تهران برگزار شد، با اشاره به روندهای سیاست خارجی آمریکا در بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۷ و طی دوران پس از یازده سپتامبر، می‌گوید:

"... تغییر رژیم به یکی از اهداف سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه تبدیل شده و تلاش‌هایی برای اعمال آن در ۵ کشور افغانستان، عراق، سوریه، لیبی و مصر انجام شد."

تردیدی نیست که دشمنی استکبار با گفتمان انقلاب اسلامی تمام شدنی  نیست. چنانکه آمریکا در چهار دهه گذشته با اعمال تحریم‌ها و توطئه‌ها و بهانه‌جویی‌هایی مختلف پیوسته در جهت دشمنی با ایران تلاش کرده است با ایجاد ائتلاف علیه ایران مانع از ادامه این حرکت انقلابی شود.

«منوچهر محمدی» تحلیل‌گر مسائل منطقه، در این باره می‌گوید:

"... با پیروزی انقلاب اسلامی جنگ تمام عیاری بین ایران و آمریکا آغاز شد. جمهوری اسلامی به عنوان یک نظام ایدئولوژیک٬ استکبارستیزی را در صدر امور خود قرار داد."

تداوم خصومت‌ورزی آمریکا با ایران از ابتدای انقلاب 

خصومت‌ورزی‌های آمریکا ضد ایران در واقع هیچگاه متوقف نشده است. تجربه برجام نیز نشان داد که هرگز نباید به آمریکا اعتماد کرد. دولت آمریکا بارها با نقض وعده‌ها و تعهدات خود نشان داده است که به‌دنبال آسیب زدن به ملت ایران و نابودی نظام جمهوری اسلامی است.

کارشناسان دو اندیشکده کارنگی و مرکز امنیت آمریکای جدید، در  گزارش خود رفتار خصومت‌ورزانه آمریکا علیه ایران را این‌گونه توصیف می‌کنند:

"ایران یک چالش جدی و دشوار برای منافع آمریکا در غرب آسیا (خاورمیانه) به شمار می‌رود و آمریکا برای حل این چالش باید یک استراتژی جامع و یک‌پارچه را در قابل این کشور اتخاذ نماید که به شکل هم‌زمان و هماهنگ از چندین ابزار سیاستی استفاده کند. در قلب این استراتژی، استفاده ترکیبی از تحمیل و تعامل است."

«ناصر هادیان» استاد دانشگاه و صاحبنظر مسائل بین‌الملل درتحلیل این جریان می‌گوید:

"این فشارها به خاطر اسرائیل است. امریکا سیاست تغییر رژیم ایران را دنبال می‌کند. در این زمینه شش جریان پیگیر تبدیل کردن سیاست تغییر رژیم ایران به اولویت در سیاست امریکا نسبت به ایران بوده‌اند. اسرائیل، لابی‌های اسرائیل، عربستان، لابی‌های عربستان،  منافقین و محافظه‌کاران جدید. این گروه‌ها در دوره‌ رؤسای جمهور متفاوت امریکا تلاش می‌کردند ایران را به عنوان تهدید اصلی به جامعه جهانی معرفی کنند اما ترامپ به دنبال ادغام و ابهام تهدیدها است تا نتیجه بگیرد که این ماهیت و ذات نظام در ایران است که مشکل‌ساز است و نه رفتارهای موردی."

ایستادگی ملت ایران مقابل نظام سلطه در پرتو هوشمندی رهبر انقلاب

ملت ایران اما با پایبندی و ایستادگی مقابل نظام سلطه در پرتو هوشمندی رهبر معظم انقلاب اسلامی، نشان داد که با تکیه بر اندیشه‌های انقلابی امام راحل ادامه دهنده این راه است و تا زمانیکه این روحیه و این شاخص‌ها وجود دارد؛ هیچ قدرتی نمی‌تواند آسیبی به ملت ایران بزند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی درسخنانی در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری دوره دوازدهم به این واقعیت اشاره و خاطر نشان کردند:

"... در این سالها، برخی‌ها همچون مسئولان فعلی امریکا، به صراحت با ملت ایران دشمنی کردند و ترفند برخی‌ها هم همچون دست چدنی در دستکش مخملی بود، اما همه این طراحی‌ها موجب شد اعتماد به نفس مردم و مسئولان افزایش یابد و راههای مقابله با ترفندهای دشمن را بیابند."

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب یکسال پیش در بیاناتی در دیدار مسوولان نظام این  واقعیت را اینگونه بیان کردند و گفتند:

"بسیاری از مسائل ما با آمریکا اساساً قابل حل نیست، علّت هم این است که مشکل آمریکا با ما، خود ما هستیم (یعنی خود جمهوری اسلامی) مشکل این است. نه انرژی هسته‌ای مشکل است، نه حقوق بشر مشکل است؛ مشکل آمریکا با نفْس جمهوری اسلامی است."

این حقایق بخشی از واقعیت‌ها در واکاوی علل و ریشه‌های دشمنی آمریکا با ایران است. جمهوری اسلامی اما با تکیه بر قدرت مردم در برابر قدرت‌های استکباری و به‌ویژه آمریکا ایستاد و طی 40 سال گذشته، توطئه‌های آنان را به شکست کشانده است.

فروانی مداخلات؛ توطئه‌ها و بدعهدی‌های آمریکا علیه ایران دلیل بی‌اعتمادی شدید ملت ایران به آمریکاست که در طول چهار دهه بعد از انقلاب در مقاطع و موارد مختلف نمود داشته است.

از اینروست که ۱۳ آبان به نماد وحدت ایرانیان مقابل آمریکا  تبدیل شده است و ملت ایران در این روز تاریخی انزجار عمیق خود را از دولت آمریکا به نمایش  می‌گذارد.

حضور ملت ایران در راهپیمایی بزرگ انزجار از آمریکا و محکوم کردن مداخلات و توطئه‌های شیطان بزرگ؛ در واقع تجلی وحدت ملت ایران مقابل دشمن بزرگ ایران است.

ملت ایران در 13 آبان امسال نیز با حضوری یکپارچه در راهپیمایی یوم الله 13 آبان بار دیگر وحدت و انسجام ملی را به رخ جهانیان می‌کشد و به استکبار جهانی نشان خواهد داد که هرگز تسلیم فشار های امریکا نمی شود.

نویسنده: جمشید امین زاده

116/120

بیشتر بخوانید:

سیزدهم آبان؛ آیینه‌‌‌‌ای تمام‎نما از خصومت دیرینه آمریکا و نماد وحدت ایرانیان

سیزدهم آبان نماد وحدت ایرانیان درمقابل شیطان بزرگ