سالروز تبعید امام خمینی به ترکیه، کشتار شماری از دانش آموزان بدست رژیم طاغوت در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی ( روز دانش آموز) و حرکت انقلابی تسخیر لانهجاسوسی آمریکا در تهران توسط دانشجویان پیرو خط امام یاد آور سه رویداد مهم در سه مقطع مختلف از تاریخ ایران است.
سیزدهم آبان، سالروز سه رویداد مهم تاریخ ایران
هریک از این رویدادها از اهمیت ویژهای در تاریخ مبارزات انقلابی ملت ایران و روند پیروزی انقلاب اسلامی برخوردار است. فصل مشترک این سه رویداد جوشش حرکت های انقلابی و استکبار ستیزی ملت ایران است که پایه های استقلال کشور و استکبار ستیزی را شکل داده است.
از اینروست که 13 آبان به نماد استکبارستیزی ملت ایران تبدیل شده است و این رویداد را می توان آیینه ای تمام نما از خصومت ورزیهای دیرینه آمریکا و نماد وحدت ملت ایران در مقابل شیطان بزرگ توصیف کرد.
حضرت امام خمینی (ره) درباره این روز بزرگ می فرمایند: 13 آبان روز استواری ملت ایران در مقابل ترفند استکبار و روز تجلی غیرت انقلابی ملت ایران اسلامی در مسیر تحولات و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
مداخلات آمریکا در تاریخ معاصر ایران موضوعی نیست که از اذهان مردم ایران پاک شود.
39 سال پیش (13 آبان- 4 نوامبر سال 1979) شماری از دانشجویان پیرو خط امام در حرکتی انقلابی دراعتراض به توطئههای متعدد آمریکا ضد انقلاب اسلامی ایران، لانه جاسوسی (سفارت) آمریکا را در تهران تسخیر کردند.
این روز در واقع روز جوانانی انقلابی است که با اقدام خود در تسخیر لانه جاسوسی، دشمن را از ادامه توطئه ای بزرگ بازداشتند.
در تاریخ سیاسی ایران، پیش از این نیز جریان مشابهی در مواجهه با مداخلات و توطئه ای استکباری تجربه شده است که هریک از اهمیت خاصی در تاریخ تحولات سیاسی ایران برخوردار بوده اند.
از میان این رویدادهای سرنوشت ساز می توان به کودتای آمریکایی - انگلیسی ضد دولت وقت ایران در سال 1332 (1953.م) و قیام تاریخی امام خمینی علیه رژیم مستبد شاه در پانزده خرداد 1342 (ژوئن 1963) و نیز سلسله رویدادهای سیاسی اجتماعی ایران تا پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد.
مداخله امریکا در ایران از کودتای 28 مرداد تا پروژه براندازی نرم
نگاهی به سلسله وقایع این دوران از تاریخ ایران نشان می دهد نفوذ آمریکائیها تا آنجا پیش رفت که رژیم کاپیتولاسیون را در ایران به اجرا گذاردند قانونی که کمتر واحد سیاسی در جهان به آن تن می دهد.
امام (ره) در روز 4 آبان 1343(اکتبر1964) در بیانیه ای از کاپیتولاسیون به عنوان «سندبردگی ملت ایران» یاد کردند. مداخلات ظالمانه آمریکا در ایران سبب شد امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران؛ آمریکا را «شیطان بزرگ» خطاب کنند.
رژیم شاه که با افشاگریهای امام پایه های حکومت خود را در حال فروریختن می دید تنها راه ادامه حیات حکومت را تبعید امام از ایران دانست، اما با تبعید امام مبارزات انقلابی ملت ایران پایان نیافت.
آمریکا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تمام تلاش خود را در حمایت از رژیم شاه و جلوگیری از پیروزی انقلاب به کار بست و پس از پیروزی انقلاب نیز سفارت خود را به پایگاهی برای طراحی و اجرای توطئه علیه انقلاب تبدیل کرد، تا بتواند آن بخشی از اقداماتش را که میتوانست در پوشش دیپلماتیک برای شکست یا به انحراف کشاندن نظام نو پای اسلامی انجام دهد از طریق لانه جاسوسی خود در تهران به اجرا درآورد.
حضرت آیت الله خامنه ای در تبیین اهمیت این رویدادهای تاریخی با بیان این نکته که سیزده آبان روز استوارى ملت ایران در مقابل ترفند استکبار است، می گویند: سیزدهم آبان روز تجلی دوباره آزادگی و شجاعت و غیرت انقلابی در ملت مسلمان ماست. عزت، رفاه و استقلال این کشور در سایه ایستادگی در مقابل استکبار جهانی بدست آمده است.
نگاهی به اقدامات قهرآمیز آمریکا و طراحی توطئه هایی نظیرمداخله نظامی شکست خورده در طبس و کودتای نافرجام «نقاب» بعد از پیروزی انقلاب نشان داد که آمریکا سیاست براندازی را همچنان بعنوان راهبرد اصلی خود برای نفوذ در منطقه حفظ کرده است.
در واقع تاریخ روابط ایران و آمریکا، مملو از سابقه ای سیاه و ننگین، توطئه گری و مداخلات و خصومت ورزی است. رخدادها و مسایل بیش از نیم قرن موارد متعددی از دخالت های مستقیم و غیر مستقیم آمریکا در امور ایران را تایید می کند.
پیروزی انقلاب اسلامی ایران به دلایل متعدد قدرت های استکباری را به چالش کشید. انقلاب اسلامی در مسیری که امام راحل ترسیم کرد ارزش ها و آرمان های خود را به نماد جریان حق طلبی در عرصه سیاسی و اجتماعی جهان تبدیل کرد. تا آنجا که امروز گفتمان انقلاب اسلامی به بخشی از آرمان های ملت های عدلت خواه تبدیل شده است. ریشه های عمیق انقلاب و استحکام درونی آن سبب شد رویای آمریکا برای شکست ملت ایران تعبیری وارونه داشته باشد.
رهبر معظم انقلاب در بیناتی در تبیین این واقعیت به تجربه مهم از گذشته تا کنون اشاره کرده و در خصوص تکرار تعبیر«براندازی» در صحبت های مقامات آمریکایی می گویند: این تعبیرجدید نیست و مقامات آمریکایی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، آن را بکار می بردند. حتی همان رئیس جمهوری که می گفت بدنبال براندازی نیستم، به دنبال براندازی بود و نیت و اهداف او نیز مشخص شد. واقعیت این است که مسئله اصلی و چالش آمریکا با جمهوری اسلامی ایران، ایستادگی نظام جمهوری اسلامی در مقابل زور گویی های آمریکاست. این انقلاب بیش از هر چیز نشان داد که یک ملت حتی با دست خالی می تواند منشاء تغییرات بزرگ حتی در معادلات و محاسبات قدرت های جهانی شود.
بی تردید آنگونه که رهبر معظم انقلاب، خاطر نشان کردند، بر اساس سنت الهی در شکست دشمن هیچ تردیدی وجود ندارد و سرنوشت رئیس جمهور کنونی آمریکا بهتر از سرنوشت اسلاف خود همچون بوش و ریگان نخواهد بود و همانند آنها در تاریخ گم خواهد شد. 113/110
نویسنده : جمشید امین زاده
سردار جلالی: ۱۳ آبان روز مبارزه با مثلث آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان است
13 آبان؛ روز اعلام پایداری ملت ایران در برابر اقدام های ظالمانه آمریکا
جهانگیری: آمریکاییها در ۱۳ آبان کار جدیدی ندارند