سخنگوی وزارت خارجه چین، آمریکا را به مانع تراشی در برگزاری مذاکرات تجاری با پکن متهم کرد.

به گزارش ایران پرس، «لو کانگ» (Lu Kang) در سخنانی گفت: پکن ترجیح می دهد اختلافات تجاری با آمریکا را از طریق گفت و گوها حل کند؛ اما از طرف آمریکایی ها برخی موانع مهم وجود دارد.

وزارت بازرگانی چین نیز در بیانیه ای ضمن مخالفت با تحریم های یکجانبه آمریکا ضد کشورها از واشنگتن خواست که اقدامات اشتباه خود را متوقف کند.

رویارویی تجاری آمریکا و چین درپی تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اعمال افزایش تعرفه گمرگی ازجمله بر فولاد و آلومینیوم وارداتی از چین از هشتم ماه مارس 2018 آغاز شده است.

ترامپ در مرحله نخست، بر 250 میلیارد دلار کالای چینی تعرفه 10 تا 25 درصد وضع کرد اما اعلام نمود در آینده ممکن است در صورت تشدید رویارویی تجاری، 275 میلیارد دلار دیگر از این کالاها را مورد تعرفه قرار دهد.

چین نیز در واکنش به این اقدام 110 میلیارد دلار از کالاهای آمریکایی را تحت تعرفه پنج تا 10 درصدی و در پاره ای موارد بین 25 تا 40 درصد قرار داد.

در نهایت در پایان سال 2018 میلادی سران دو کشور برای 90 روز آتش بس اعلام کردند؛ ترامپ تهدید کرده بود اگر طرفین در این مدت به توافق دائمی نرسند سایر کالاهای چینی نیز مزه تعرفه را خواهند چشید و تعرفه بر روی کالاهای قبلی نیز افزایش خواهد یافت.

این در حالی است که هفته گذشته دهمین دور مذاکرات تجاری آمریکا و چین با تداوم زیاده خواهی های کاخ سفید ناتمام ماند و همزمان رئیس جمهور آمریکا بر 200 میلیارد دلار کالای چینی افزایش تعرفه 15 درصدی را اعمال کرد.

مقامات پکن ادامه گفت وگوها در این شرایط را امکان پذیر ندانسته و سیاست اقدام متقابل را در پیش گرفتند. 

وزارت بازرگانی چین روز دوشنبه گذشته اعلام کرد: از این پس تعرفه 10 تا 25 درصدی بر روی نزدیک به 60 میلیارد دلار از کالاهای وارداتی از آمریکا اعمال خواهد شد.

گزارش: مقابله به مثل چین در قبال آمریکا

تصمیم دولت چین برای اعمال تعرفه جدید بر کالاهای وارداتی آمریکا پاسخ قاطع پکن به کارشکنی کاخ سفید در پیشرفت گفت وگوهای تجاری دو کشور و همچنین اقدام تازه واشنگتن بر افزایش تعرفه بر روی 200 میلیارد دلار از کالاهای چینی است.

تعرفه هایی که چین درنظر گرفته است حدود 5 هزار قلم کالای آمریکایی را در بر می گیرد و از روز نخست ماه ژوئن 2019 اجرایی خواهد شد.

139/116

بیشتر بخوانید:

امریکا، چین و جنگ تعرفه‌ها/ تحلیل

هشدار درباره افزایش رویارویی تجاری آمریکا و چین/تحلیل

واکنش چین به تهدید های تجاری آمریکا/ تحلیل