ژنرال «مین اونگ هالینگ» Min Aung Hlaing که متهم به حملات وحشیانه و نسل کشی مسلمانان روهینگیایی است گفت، سازمان ملل، هیچ کشور یا گروهی حق مداخله یا تصمیم گیری درباره حق حاکمیت یک کشور دیگر را ندارد.
این نخستین واکنش مقامات میانماری از زمان انتشار گزارش سازمان ملل متحد درباره این کشوراست.
سازمان ملل پیشتر ارتش میانمار را عامل پاکسازی نژادی در میانمار و بدترین ارتش جهان معرفی کرده بود.
صلیب سرخ جهانی نیز اعلام کرده بود، شرایط کنونی میانمار برای بازگرداندن آوارگان مسلمان روهینگیا امن نیست.
از 25 اوت 2017 درحملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی به مسلمانان روهینگیایی دراستان راخین درغرب میانمار، بیش از شش هزارمسلمان روهینگیایی کشته، هشت هزار نفر زخمی و حدود یک میلیون نفر به بنگلادش آواره شده اند.
اظهارات فرمانده ارتش میانمار درمخالفت با تحقیقات سازمان ملل درباره اوضاع مسلمانان روهینگیا در استان راخین که با جنایات گسترده ارتش و بودائیان افراطی این کشور روبرو هستند، نتیجه سکوت یکسال اخیر نهادهای بین المللی در قبال جنایات علیه مسلمانان در میانمار است که این اقدامات ضد انسانی به نسل کشی، پاکسازی نژادی و جنایات علیه بشریت توصیف شده است.
«آنتونی کارتالوچی»، کارشناس و محقق جغرافیای سیاسی معتقد است: "آنچه از آن در حقوق بین الملل تحت عنوان «نسل کشی» یاد می شود، در حال رخ دادن در استان راخین میانمار است. آن دسته از گروه هایی که اقدام به نسل کشی علیه اقلیت روهینگیا می کنند، نسل کشی را به عنوان هدف اولیه خود تعیین کرده اند."
با توجه به آنکه درهمان هفته های اولیه شروع دورتازه حملات ضد مسلمانان روهنیگیا از اوت 2017 جنایات گسترده از جمله تجاوز به زنان، قتل عام، به آتش کشیدن منازل مردم آغاز شد، انتظار افکار عمومی درجهان این بود که شورای امنیت سازمان ملل بر اساس وظایف ذاتی خود در تامین صلح و امنیت بین المللی مانع از تداوم نسل کشی مسلمانان توسط ارتش و بودائیان افراطی میانمار بشود.
سکوت شورای امنیت سازمان ملل در قبال کشتار هزاران نفر مردم مسلمانان و ستمدیده میانمار در یکسال اخیر موجب شده تا مقامات این کشور از جمله فرمانده ارتش در خصوص گزارش سازمان ملل و مسئله تحقیقات بین المللی از پاکسازی نژادی در میانمار موضعی گستاخانه اتخاذ کند.
سخنان فرمانده ارتش میانمار در رد هرگونه تحقیق و بررسی اوضاع مسلمانان دراستان راخین و جنایات ضد بشری علیه آنان در حالی است که دیوان کیفری بین المللی درصدد بررسی جنایات ارتش میانمارعلیه روهینگیایی ها است.
«فاتو بنسودا» دادستان دیوان بینالمللی کیفری در یک اقدام منحصربه فرد از قضات این دادگاه خواسته مجوز بررسی قضایی جنایت ضد مسلمانان روهینگیا در میانمار صادر شود.
قضات دیوان بین المللی کیفری چندی پیش با تعیین ضرب الاجل، پاسخگویی دولت میانمار به اتهامات مطرح شده در مورد اعمال جنایتهای گسترده ضد مسلمانان روهینگیایی را خواستار شدند.
در این شرایط انتظار افکارعموعی در جامعه جهانی از نهادهای بین المللی آنست که بر اساس وظایف و تکالیف خود ضمن فراهم کردن زمینه محاکمه عاملان پاکسازی نژادی مسلمانان در میانمار، مانع از تداوم این اقدامات جنایتکارانه در این کشور بشوند.139/110
نویسنده: محمدرضا عسگری
بیشتر بخوانید:
کانادا خواستار محاکمه نظامیان عامل نسل کشی اقلیت روهینگیا شد+ ویدئو
اتحادیه اروپا: به جنایات ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا رسیدگی شود
موگرینی نقض حقوق مسلمانان روهینگیای میانمار را محکوم کرد
درخواست سازمان ملل برای رسیدگی به جنایات دولت میانمار علیه مسلمانان روهینگیا + ویدئو
درخواست بنگلادش برای فشار بر میانمار درباره بازگشت آوارگان روهینگیا