ایران پرس - براساس تحقیقاتی که درسراسر اروپا به سفارش پارلمان اروپا به عمل آمده ودر گزارش این پارلمان منعکس شده، اکثراروپایی ها عملکرد سیاسی و اقتصادی کشورهای عضو اتحادیه اروپا را غلط و از روند اوضاع در این اتحادیه ناراضی و نا امید هستند.

براساس یافته های این نظرسنجی بیش از 54 درصد شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا معتقدند عملکرد این اتحادیه درست نیست و آینده شهروندان را تامین نخواهد کرد.

نکته مهم این نظر سنجی این است که  نشاندهنده افزایش 13 درصدی ناامیدی شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا در باره آینده خود و این اتحادیه نسبت به سال گذشته است.در مجموع محبوبیت اتحادیه اروپا نزد تعداد زیادی از کشورهای این اتحادیه پایین تراز 50 درصد است.

نارضایتی در فرانسه

 

دلایل مختلفی برای  روند افزایشی نارضایی شهروندان اروپایی از اتحادیه اروپا وجود دارد که آنها را می توان به دلایل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی تقسیم کرد.

در بعد اقتصادی مسلما بحران مالی و اقتصادی سال 2008 و تبعات آن بر کشورهای بحران زده بویژه یونان و اسپانیا باعث نارضایی شدید مردم این کشورها از سیاستهای اتحادیه اروپا شده است.

در این راستا اصرار کمیسیون اروپا برادامه سیاست ریاضت اقتصادی، کاهش حقوق و مزایای کارکنان و بازنشستگان، اجازه اخراج دسته جمعی کارکنان، به حراج گذاشتن شرکت ها و کارخانجات دولتی به بخش خصوصی داخلی و خارجی و کاهش بودجه رفاه عمومی باعث شده تا محبوبیت اتحادیه اروپا با کاهش قابل ملاحظه ای مواجه شود و چشم انداز وجود اتحادیه اروپا به منزله نماد همگرایی منطقه ای در معرض تهدید قرار گیرد.

 

در واقع ادامه سیاست ریاضت اقتصادی و پرداخت وام هایی با شرایط سخت به کشورهایی مانند یونان، نه فقط باعث نارضایی دولت چپگرای یونان و مردم این کشور شده،  بلکه شهروندان کشورهای ضعیف این اتحادیه را که بیشتر در شرق و مرکز و جنوب اروپا قرار دارند در باره اهداف کشورهای ثروتمند مانند آلمان، فرانسه، سوئد و دانمارک دچار تردید کرده است.اما در بعد اجتماعی مسلما بحران پناهجویان بیشترین تاثیر را در ایجاد بدبینی  وتردید در باره کارایی اتحادیه اروپا در مواجهه با چالش های جدی ایجاد کرده است.

در واقع بحران پناهجویان که از آن به مثابه بزرگترین بحران اتحادیه اروپا از زمان تشکیل آن یاد می شود باعث بروز دو دستگی قابل توجهی در کشورهای اتحادیه اروپا و حتی مردم این کشورها شده است.

بدین ترتیب در حالی که برخی کشورهای قدرتمند این اتحادیه در پی حل این بحران از طریق تعیین سهمیه برای کشورهای عضو هستند اما برخی دیگر از کشورها که بیشتر شامل کشورهای شرق اروپا می شوند اساسا با رویکرد این اتحادیه در باره پناهجویان مخالف بوده و منافع ملی خود در این باره را بر تصمیمات و سیاست گذاری های اتحادیه اروپا مقدم می شمارند.

 

طبیعتا این رویکرد به معنای بروز شکاف جدی و واگرایی در این نهاد اروپایی محسوب می شود .مردم این کشورها نیز همگام با دولتهای خود اساسا رویکرد مثبتی به پناهجویان ندارند، کما اینکه در نظر سنجی پارلمان اروپا نیز این مساله با توجه به اینکه کمتر از 50 درصد مردم این کشورها رویکرد مثبتی به اتحادیه اروپا دارند مشخص است.اما در بعد سیاسی اکنون با توجه به شکاف روز افزون بین اتحادیه اروپا و آمریکا با توجه به روی کار آمدن دونالد ترامپ در این کشور  که آشکارا دیدگاهی همسان با احزاب و سران راست افراطی اتحادیه اروپا بویژه در زمینه واگرایی اروپایی یعنی جدایی کشورها از اتحادیه اروپا دارد، اکنون دیدگاه مردمی در کشورهایی که این سیاستمداران و احزاب در آنها رشد فزاینده ای در مسیر دستیابی به قدرت سیاسی دارند به ضرر آرمان های اتحادیه اروپا و  به نفع واگرایی اروپایی در حال تغییر است./113/112

بیشتربخوانید:

هشدار رئیس کمیسیون اروپا درباره افزایش اختلافات در اتحادیه اروپا

اروپا در سال 1395: راهی شدن سیل پناهجویان به اروپا

نارضایتی در فرانسه
نارضایتی در فرانسه
نارضایتی در فرانسه