وزارت خارجه تایلند اعلام کرد که از نزدیک اوضاع در این منطقه را رصد می‌کند و آماده است تا به دولت‌های میانمار و بنگلادش کمک کند.

به گزارش روز دوشنبه ایران پرس، وزارت امور خارجه تایلند پس از مدتها سکوت در قبال کشتار اقلیت مسلمانان روهینگیا در بیانیه‌ای بی‌سابقه درباره بحران موجود در استان راخین میانمار در بیانیه‌ای اعلام کرد که دولت تایلند از نزدیک و با نگرانی کامل وضعیت در استان راخین را رصد می‌کند.

این وزارتخانه همچنین با اشاره به 100 هزار آواره از میانمار که اکنون در 9 اردوگاه در سراسر مرز تایلند و میانمار ساکن شده‌اند، گفت، دولت سلطنتی تایلند همواره آماده کمک‌رسانی و تامین امنیت برای بی‌خانمان‌های میانماری است.

براساس گزارش سازمان‌های غیردولتی که در این 9 اردوگاه فعالیت می‌کنند، بسیاری از افراد ساکن این اردوگاه ها، آوارگان روهینگیایی نیستند.

بیانیه وزارت خارجه تایلند در واکنش به انتقادات گروه‌های حقوق بشری نسبت به سکوت دولت تایلند در قبال خشونت های اخیر در ایالت راخین میانمار منتشر شده است.

برخی از مسئولان تایلندی با حفظ سیاست سکوت در قبال خشونت ها و کشتارهای اخیر ارتش میانمار علیه روهینگیایی های ایالت راخین میانمار، این مساله را یک موضوع داخلی عنوان کرده بودند.

جنایت ضد بشری علیه مسلمانان روهینگیا

بنابرگزارش های اعلام شده، در پی حملات 25 اوت ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان راخین در غرب این کشور بیش از شش هزار نفر کشته، هشت هزار نفر زخمی و سیصد هزار نفر نیز به بنگلادش پناهنده شده اند  و این موضوع بحران انسانی را در پی داشته است. 

بیش از یک میلیون مسلمان در میانمار زندگی می‌کنند، اما دولت این کشور از دادن حق شهروندی به آنان خودداری می‌کند.

کشتار بی رحمانه مردم مسلمانان میانمار ازسوی دولت و بودائیان این کشور  با موجی از خشم و اعتراض‌ در کشورهای مختلف جهان رو به رو شده است.

دیدبان حقوق بشر از میانمار خواسته است به ناظران مستقل اجازه دهد وارد استان راخین شوند.

استان راخین از سال 2012 صحنه حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیا است. 

یک میلیون مسلمان روهینگیا ازحقوق شهروندی در میانمار محروم هستند.

سازمان عفو بین‌الملل نیز در گزارشی انتقادگونه هشدار داد: دولت تایلند به عنوان همسایه میانمار نباید نسبت به خشونت‌هایی که در راخین اتفاق می‌افتد ،بی‌اعتنا باشد و باید به تامین امنیت و حفاظت از آوارگان روهینگیایی بپردازد.116/110

بیشتر بخوانید:

مردم جهان: فجایع میانمار مصداق نسل کشی است

راهکارهای عملی پایان نسل‌کشی در میانمار/ تحلیل