به گزارش روز شنبه ایران پرس به نقل از سومریه نیوز، «حنین القدو»، عضو کمیسیون مهاجرت و آوارگان پارلمان عراق با اشاره به اینکه خانواده های آوارگان با مشکلاتی چون رها شدن اجساد و کمبود خدمات رسانی و در نتیجه انتشار بیماری های واگیردار مواجهند، بر ضرورت اعمال فشار به وزارت اقتصاد جهت تخصیص بودجه بیشتر به وزارت بهداشت، به منظور کاهش مشکلات آوارگان و تسهیل خدمات رسانی تاکید کرد.
حنین القدو گفت: وزارت بهداشت با مشکلات متعددی به خاطر کمبود دارو و لوازم پزشکی از سویی و از سوی دیگر با نابودی زیر ساخت های مراکز درمانی در استان نینوا روبرو است.
وی افزود: با نزدیکی ماههای گرم سال و احتمال انتشار بیماری های مسری همانند وبا و مننژیت و تب برفکی، فشارها و اقدامات لازم به منظور تخصیص منابع مالی برای وزارت بهداشت و سایر موسسات و وزارتخانه های پشتیبان در جهت بهبود اوضاع آوارگان در حال انجام است.
وی خاطر نشان کرد: در صورت ادامه اوضاع جنگی و عدم آزاد سازی غرب موصل تا دو ماه آینده، فاجعه زیست محیطی و بهداشتی به خاطر وجود مشکلاتی مثل معضل اجساد و بیماری ها و کمبود آب شرب و فاضلاب در موصل به وجود می آید.
وی در ادامه از دولت خواستار برنامه ریزی استراتژیک با وزارت بهداشت و سایر وزارتخانه ها، برای مقابله با چالش های احتمالی مرتبط با اوضاع بهداشتی آوارگان و تخصیص بودجه مناسب شد.
عملیات آزادسازی غرب شهر موصل از اشغال داعش نیز از 19 فوریه 2017 آغاز شده است و نیروهای عراقی تاکنون مناطق وسیعی از غرب این شهر را از اشغال تروریست ها آزاد کرده اند.
عملیات امریکا در این مناطق تاکنون به بهانه همکاری با ارتش عراق تاکنون انتقادات بسیاری را بر انگیخته است، از جمله پس از آنکه در حملات هوایی جنگنده های امریکایی، مناطق مسکونی هدف قرار گرفت و بسیاری از غیرنظامیان زیر آوارها جان باختند.
بیشتر بخوانید :
25 درصد از آوارگان موصل به خانه بازگشتند
آوارگان موصل؛ اولویت اصلی سازمان بین المللی مهاجرت
خروج بیش از 200 هزار عراقی از مناطق غربی موصل