به گزارش خبرگزاری ایران پرس، علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی سه شنبه ۲۷ اردیبهشت در سومین کنفرانس عمومی مجمع پارلمانی سازمان همکاری های اقتصادی، گفت: منطقه اکو از نعمات الهی و منابع سرشار برخوردار است، مالکیت یک سوم منابع انرژی جهان، موقعیت کم نظیر مواصلاتی مابین اروپا با چین و روسیه با خلیج فارس و اقیانوس هند، نیروی انسانی جوان، پرانگیزه و پرتوان، ریشههای مشترک عمیق دینی، تاریخی، فرهنگی و تمدنی مردم منطقه، ظرفیت و سرمایه بینظیری برای رشد پایدار اقتصادی و ارتقاء رفاه مردم منطقه فراهم ساخته است.
وی افزود: بی شک همکاریهای چندجانبه برای توسعه منطقهای و رونق اقتصادی ضروری است و سازمان همکاری اقتصادی اکو با تکیه بر ظرفیتهای بالقوه و بی نظیر منطقه اکو این بستر را برای همکاری جمعی در حوزههای مختلف فراهم نموده است. در این راستا، مجمع پارلمانی اکو این فرصت را دراختیار ما قانونگذاران به عنوان نمایندگان مردم قرار داده تا در کنار دولت هایمان در جهت تحقق اهداف بلند سازمان اکو قدم برداریم.
نیکزاد گفت: یکی از این اهداف عالی همانا تحقق برنامههای سند چشم انداز 2025 اکو و دستیابی به توسعه و پیشرفت در حوزههای مختلف نظیر تجارت، اقتصاد، مالی و بانکی، حمل و نقل و ترانزیت، انرژی، کشاورزی و گردشگری است که دستیابی به آن در سایه اراده جمعی دولتهای عضو، دور از دسترس نخواهد بود. نقش مجالس ملی در ایجاد چارچوبهای قانونی و نهادی برای حصول این مهم بسیار تعیین کننده است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک عضو کلیدی و اثرگذار در سازمان اکو و میزبان دبیرخانه این سازمان، دیپلماسی فعال منطقهای را سرلوحه خود قرار داده و هماهنگ و منطبق با تصمیمات کلان و چهارچوب مورد توافق سازمان، خواهان مشارکت فعال در راستای تثبیت و تقویت مناسبات و همکاریهای اقتصادی مابین کشورهای عضو، بالاخص کارآمدسازی نهادهای موجود اکو می باشد.
وی تصریح کرد: در این بین نقش مهم مجالس کشورهای عضو و همکاریهای پارلمانی در جهت حمایت از توافقات و فعالیتهایی که در راستای منافع ملتهای منطقه باشد غیر قابل انکار است. در خلال پانزدهمین اجلاس سران اکو در تاریخ 28 نوامبر 2021 (7 آذر 1400) در عشق آباد، ابتکارات بسیار خوبی از سوی روسای محترم جمهور کشورهای عضو مطرح شد که ضروری است با ایجاد زیر ساختهای لازم و قانونگذاری در صورت لزوم، مسیر اجرایی نمودن این پیشنهادات را هموار نماییم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: از جمله این پیشنهادات که توسط رئیس جمهور محترم ایران جناب آقای رئیسی نیز در این اجلاس مطرح گردید فراهم کردن زمینه برای افزایش تجارت درون منطقهای از طریق اجرای موافقتنامهها، انجام مذاکرات تجارت آزاد با هدف آزادسازی تجاری در درون منطقه، اعطای ترجیحات تعرفهای و تخفیفات تجاری به کشورهای ضعیفتر اکو، افزایش نقش بانک توسعه و تجارت اکو در تجارت درون منطقهای و شکوفایی اقتصادی منطقه اکو از طریق تغییر در اسناد پایه بانک و ایجاد صندوق مشترک سرمایهگذاری اکو است.
وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی ایران آمادگی کامل دارد از توسعه روابط و همکاریها با کشورهای عضو اکو با تمام ظرفیتهای تقنینی خود حمایت نموده و فعالانه برای هرچه موثرتر کردن مجمع پارلمانی اکو گام بردارد. ما معتقدیم توسعه روابط پارلمانی بستر توسعه روابط سیاسی و اقتصادی را نیز فراهم میکند.
نیکزاد گفت: اشتراکات فرهنگی منطقه و جاذبههای گردشگری کشورهای عضو، سرمایهای بی بدیل در خدمت رشد و شکوفایی مادی و معنوی مردمان منطقه است. با عنایت به اهمیت بسزای توسعه صنعت گردشگری و توسعه پایدار اقتصادی از طریق جذب ثروت و کاهش فقر، ضروری است با اتخاذ سازوکارهای مشخص، شرایط تسهیل گردشگری درون منطقهای را از طریق کمک به روانسازی رفت و آمدهای توریستی و تجاری از جمله از طریق تسهیل صدور ویزا و ایجاد زیرساختهای مورد نیاز، همانطور که در دومین کنفرانس مجمع نیز مطرح شد، فراهم نماییم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران باجدیت به دنبال ارتقای سطح همکاریها در اکو و ترفیع رتبه و منزلت این سازمان در مناسبات منطقهای و بینالمللی است. لذا علیرغم فشار تحریمهای ظالمانه، غیرقانونی و یکجانبه علیه خود و سایر مشکلات سیاسی منطقهای، همواره مدافع صلح و ثبات در منطقه بوده و با در پیش گرفتن سیاست خارجی متوازن و پویا و و نیز روابط فعال با شرق و غرب عالم به ویژه همسایگان به عنوان اولویت سیاست خارجی خود، در جهت شکوفایی هرچه بیشتر همکاریهای منطقهای قدم برداشته است. مجلس شورای اسلامی نیز از هرگونه تلاش برای کمک به دیپلماسی منطقه ای و سیاست همسایگی دولت جمهوری اسلامی ایران دریغ نخواهد نمود.
وی افزود: اقتصاد جهانی و اقتصادهای ملی کشورهای عضو صدمات زیادی را از بلیه کرونا متحمل شدهاند. خوشبختانه افقهای امیدوارکنندهای از پایان نزدیک همه گیری کرونا مشاهده شده است و تمهید راههای بازیابی اقتصادی در دستورکار کشورهای جهان و تشکلهای بینالمللی است. از میزبان و دبیرخانه مجمع پارلمانهای اکو بابت انتخاب به موقع موضوع نشست سوم مجمع تحت عنوان همکاری در دوران پس از همه گیری، چالشها و فرصتهای بازیابی اقتصادی سپاسگزاری میکنم.
نیکزاد تصریح کرد: مطمئنم که در نشست امروز تبادل نظرات خوبی در خصوص نقش مجالس در بازیابی اقتصادی کشورها بعمل میآید. اهمیت موضوع در حدی است که نیازمند مشورتهای مستمر مابین مجالس اکو برای اتخاذ یک دیپلماسی پویای پارلمانی حامی دولتها هستیم، لذا پیشنهاد می نمایم وفق ماده 4 اساسنامه مجمع، کمیته حمایتهای پارلمانی اکو از بازیابی اقتصادی پس از کرونا را ایجاد نماییم و در صورت تصویب این پیشنهاد، مجلس شورای اسلامی آماده است اولین نشست این کمیته را در آینده نزدیک میزبانی نماید.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس مجلس جمهوری آذربایجان، عنوان کرد: در پایان مجددا از سرکار عالی و همکارانتان در مجلس ملی جمهوری آذربایجان بواسطه میزبانی و ترتیبات عالی این نشست مهم تشکر و قدردانی می نمایم. همچنین لازم میدانم از دبیرخانه مجمع در اسلام آباد به جهت آماده سازیهای بعمل آمده برای این نشست مهم تشکر کنم.
112