هشدار لودریان درشرایطی مطرح شده که انتخابات پارلمانی اروپا در بسیاری از کشورهای این قاره در حال برگزاری است و با مشخص شدن نتایج این انتخابات، دوره جدیدی از حیات سیاسی اتحادیه اروپا رقم خواهد خورد.
انتخابات این دوره پارلمان اروپا از آن جهت اهمیت ویژه ای دارد که احزاب راست افراطی در آن حضور فعال داشته و برای تاثیر گذاری بر آینده اتحادیه اروپا در راستای اهداف خود تلاش می کنند.
جریانهای راست افراطی که از دوران بحران مالی و اقتصادی سال 2008 میلادی به صحنه سیاسی اروپا بازگشته اند، طی سالهای اخیر به علت موضع گیریهایشان علیه افزایش ناامنی ناشی از حملات تروریستی و موج مهاجرت و پناهندگی به کشورهای اروپایی تقویت شدند.
سیاست های افراطی احزاب راست گرای اروپا
احزاب راست افراطی اروپا بر دشمنی با اسلام و مهاجران متمرکز شده و مخالف ادامه همگرایی اروپایی و موجودیت اتحادیه اروپا هستند.
آنها با شعارهای ملی گرایانه، خواستار اخراج مهاجران و منتقد واحد پول اروپایی (یورو) همچنین پیمان تردد آزاد میان کشورهای اروپایی (شنگن) هستند.
«سایمون تیسدال» کارشناس سیاسی در این مورد می گوید: "نیروهای دست راستی با توسل به شعارهای ضد مهاجرتی - اسلام هراسی و تحریک افکار عمومی نسبت به سیاست های ریاضتی و مغرورانه طبقه سیاسی اتحادیه اروپا تلاش می کنند تا هویت ملی را برجسته کنند؛ اگرچه هنوز به مرحله تسلط بر اتحادیه اروپا نرسیده اند، اما حضور پررنگ آنها می تواند تنش در اروپا را تشدید کند."
در حال حاضر احزاب راست افراطی در ایتالیا، لهستان، مجارستان و اتریش، دولت تشکیل داده اند و بر این کشورها حاکم شده اند و در کشورهای فرانسه، آلمان، هلند، اسپانیا، نروژ، فنلاند، استونی، دانمارک، جمهوری چک، اسلوونی و تعدادی دیگر از کشورهای اروپایی نیز در حال افزایش آرا و قدرت خود هستند و تلاش می کنند جبهه واحدی را بوجود آورند.
حضور فعال این احزاب طی ماههای اخیر برای شرکت در انتخابات پارلمان اروپا، مقامات اتحادیه اروپا را به شدت نگران کرده است.
«ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا با اشاره به اینکه این احتمال وجود دارد که گروههای راست گرای افراطی در انتخابات پارلمان اروپا، نتایج خوبی به دست آورند و این گونه نفوذ خود را افزایش دهند، گفت: "در این صورت تقریبا همه مباحث تحت سیطره آنها درمی آید و این برای پیشبرد نهادهای اروپایی خوب نیست."
اگرچه «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه، خبر از برنامه هایی برای بازسازی و نوسازی اتحادیه اروپا و تقویت اقتصادی و امنیتی این اتحادیه برای قدرتمند کردن آن طی سالهای آینده داده است، اما در صورتی که احزاب راست افراطی بتوانند کرسی های زیادی را در پارلمان به دست آورند اتحادیه اروپا روزهای سختی را در تصمیم گیری ها و پیشبرد اهداف خود در پیش خواهد داشت.
انتخابات پارلمان اروپا به صحنه رویارویی دو جبهه راستگرایان افراطی و طرفداران اروپای متحد مبدل شده است و مقامات اروپا با هشدار در مورد خطر فروپاشی اتحادیه اروپا با نگرانی این انتخابات را دنبال می کنند.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
141/116
بیشتر بخوانید:
سخنرانی خداحافظی یونکر در پارلمان اروپا؛ نگرانی از ادامه چالش های اروپایی/ تحلیل
تاکید مکرون بر اتحاد علیه احزاب راست افراطی در اروپا/ تحلیل