به گزارش ایران پرس، «محمد شریعتمداری» امروز دوشنبه در دوازدهمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی، بازرگانی، علمی و فنی ایران و ازبکستان در تهران از عزم مسئولان دو کشور در رفع موانع همکاری و گسترش روابط میان تهران و تاشکند خبر داد.
شریعتمداری با اشاره به شاخص های ممتاز اقتصادی ایران نظیر نفت و مبادلات تجاری دویست میلیارد دلاری با دیگر کشورها گفت: همکاری ترانزیتی ایران و ازبکستان از مهمترین زمینههای توسعه همکاری دو جانبه است و تهران از سیاستهای متنوعسازی شبکههای راه و حمل و نقل استقبال میکند.
وی گفت: حوزه آب و انرژی، گمرک به عنوان زمینه های مهم دیگر می تواند مورد توجه دو کشور قرار گیرد.
شریعتمداری افزود: گفتگو درخصوص تشکیل اتاق بازرگانی مشترک به بیست سال قبل می رسد که امیدواریم به زودی محقق شود.
وی گفت: کشاورزی و شیلات هم ظرفیت های خوبی برای همکاری میان دو کشور است.
شریعتمداری افزود: در مسایل بانکی بحث تبدیل ارز با ایجاد و توسعه فعالیت های بانکی در آینده اجرایی خواهد شد.
وی گفت: در حوزه های فنی مهندسی به ویژه تجهیزات نیروگاهی و انرژی های نو مثل نیروگاه آبی و خورشیدی توانمندی خوبی داریم و می توانیم به شما در این بخش باوجودشرکت های قدرتمند کمک کنیم.
شریعتمداری افزود: در زمینه تولید ماشین آلات کشاورزی مثل کمباین و تراکتور، شبکه های انتقال برق، تاسیسات، آبیاری، دام و طیور، کشتارگاه های صنعتی، شناسایی منابع و ذخایر معدنی، دارای توانمندی های خوبی هستیم.
پیشنهاد نشست مشترک وزیران خارجه دوکشور
«آچیلبای رحمتاف»Achilbay Rahmatov، معاون اول نخست وزیر ازبکستان نیز در دوازدهمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ازبکستان، با اشاره به اشتراکهای فرهنگی و تاریخی دوکشور گفت: ازبکستان، ایران را همکار مورد اعتماد خود در منطقه میداند و باید همکاری با ایران در زمینههای حمل و نقل، نساجی، فرآوردههای پتروشیمی، صنایع ماشینسازی، تجهیزات برق و نیروگاهی، محصولات آهنی و آلومینیومی، پوشاک و کفش و بسیاری دیگر از کالاها افزایش یابد.
وی گفت: پیشنهاد می کنیم سوم و چهارم ماه می نشست مشترکی با حضور وزرای راه و خارجه دو کشور برای توسعه و تسریع همکاری ها در تاشکند برگزار شود.
رحمت اف افزود: برای تسریع در راه اندازی کریدور بین المللی حمل و نقلی پیشنهاد می کنیم روند کار تسریع یابد و اقدامات عملی برای ایجاد کریدور سرتاسری افغانستان را که بین ما و افغانستان تفاهم شد؛ آغاز شود.
وی گفت: ما در این طرح علاوه بر پیمانکار بعنوان تامین کننده منابع مالی حضور خواهیم داشت ، طول این خط آهن 660 کیلومتر است که قرار است در سال 2019 به بهره برداری برسد.
رحمت اف افزود: از ایران می خواهیم به اجرای خط آهن خواف، هرات سرعت ببخشد تا این شبکه ریلی هرچه سریعتر به هم متصل شود.
اهمیت خط آهن ازبکستان برای انتقال بار ایران
وی گفت: احداث خط آهن چین، قرقیزستان و ازبکستان نقش مهمی در انتقال بار به بنادر ایران در شمال و جنوب خواهد داشت و در چارچوب شبکه حمل و نقل شمال- جنوب باعث کاهش تا چهل درصدی هزینه و وقت در انتقال کالا به اروپا می شود.
رحمت اف افزود: ایجاد خط پروازی میان دو کشور بسیار مهم است و مذاکراتی که بیستم مارس در تاشکند برگزار شد، در آینده نزدیک مسافران در این مسیر با دو پرواز در هفته فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
وی گفت: در اجلاس دوازدهم بخش های دولتی و خصوصی دو کشور مذاکرات فشرده ای برای توسعه همکاری در حوزه های مورد علاقه برگزار کردند.
کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ازبکستان
دوازدهمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی، بازرگانی، علمی و فنی ایران و ازبکستان امروز (دوشنبه) در تهران برگزار شد.
دراین نشست دور روزه، نمایندگان دستگاههای مختلف دولتی و بخشهای خصوصی ایران و ازبکستان درباره راهکارهای توسعۀ همکاری اقتصادی و تجاری دو کشور در زمینههای حملونقل، گمرک، بانکی، سرمایهگذاری، ورزشی، گردشگری، فرهنگی، استاندارد، صنعت و ارتباطات تبادلنظر کردند.
امضای چند سند در زمینههای اقتصادی و تجاری نیز در دستور کار دوازدهمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ازبکستان قرار دارد.
یازدهمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی، بازرگانی، علمی و فنی ایران و ازبکستان چهارم ژوئن 2015 در شهر تاشکند برگزار شد.
سازمان توسعه تجارت ایران حجم مبادلات تجاری ایران و ازبکستان را 99 میلیون دلار اعلام کرده که 58 میلیون دلار از آن به صادرات کشورمان و 41 میلیون دلار نیز به واردات اختصاص دارد: سال گذشته حجم مبادلات تجاری دو کشور 227 میلیون دلار اعلام شده بود و تراز تجاری ایران در این سال مثبت 47 میلیون دلار بود.
محصولات پتروشیمی، پسته، چای، انواع کف پوش و سنک روی از جمله کالاهای صادراتی ایران به ازبکستان است.
137/110
بیشتر بخوانید:
دیدار وزیر امور خارجه ایران با رئیس جمهوری ازبکستان
توسعه همکاری های حمل ونقلی ایران و ازبکستان