به گزارش خبرگزاری ایران پرس، وزارت امور خارجه با انتشار اطلاعیه ای درگذشت «انیس نقاش» مبارز و مجاهد خستگی ناپذیر و آزاده راه مقاومت و فلسطین و تحلیلگر سرشناس و برجسته لبنانی را تسلیت گفت.
در این اطلاعیه آمده است: ژرف اندیشی آن کهنه سرباز مجاهد عرصه دفاع از فلسطین عزیز موجب شیفتگی و علاقه مندی اش به آرمان ها و اهداف بلند انقلاب اسلامی و حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران شد.
در اطلاعیه وزارت امور خارجه آمده است، " انیس نقاش" بعد از پیروزی انقلاب اسلامی حلقه وصلی بین انقلابیون ایران اسلامی با مبارزین جبهه مقاومت ضدصهیونیستی بود و همواره شجاعانه مدافع راستین حقانیت دولت و ملت ایران اسلامی در مقابل هجمه ناجوانمردانه و تروریسم دولتی و اقتصادی دشمنان و بدخواهان ایران عزیز بود.
وزارت امور خارجه ، ضایعه فقدان انیس نقاش را به خانواده و اعضای جبهه مقاومت اسلامی به خصوص در لبنان، فلسطین و سوریه تسلیت گفت.
«انیس نقاش» مبارز لبنانی و عضو سابق جنبش فتح که بخش بزرگی از عمر خود را در راه مبارزه با رژیم صهیونیستی صرف کرد، روز دوشنبه در ۷۰ سالگی در دمشق درگذشت.
پیکر انیس نقاش، قرار است امروز سه شنبه از دمشق به بیروت منتقل شده و در این شهر به خاک سپرده شود.
انیس نقاش در سال ۱۹۵۱ در بیروت به دنیا آمد و در مدرسه «المقاصد الاسلامیه» در بیروت درس خواند. در همان کودکی در تظاهراتی برای حمایت «جمیله بوحیرد» انقلابی سرشناس الجزائری علیه استعمار فرانسه شرکت کرد.
در سال ۱۹۶۴ به طور مخفیانه به جنبش «فتح» پیوست و گروه «خلیه المقاصد» را تأسیس کرد. چند سال بعد در سال ۱۹۶۹ در اعتراض به سکوت دولت لبنان و کشورهای عربی در خصوص حمله نیروهای کماندوی رژیم صهیونیستی به فرودگاه بیروت اعتصاب غذا کرد، تا جایی که کارش به بیمارستان کشید. همان سال نیز فعالیت نظامی خود علیه رژیم صهیونیستی را آغاز کرد.
وبگاه شبکه المیادین در مورد وی مینویسد: «روزها در تظاهرات دانشجویی شرکت میکرد و شبها علی رغم کمبود سلاح به کار نظامی میپرداخت. در جنگ ۱۹۷۳ (جنگ رمضان) به اولین گروههای پیوست که به سمت شهرکهای صهیونیستنشین راکت پرتاب میکردند.»
با این حال، در جنگ داخلی لبنان در آوریل ۱۹۷۵ ورود نکرد و در نامهای به رهبران جنبش فتح درباره فجایع این جنگ هشدار داد.
او در مصاحبهای نیز با وبگاه «ساجد» در سال ۱۳۸۷ میگوید: «آن زمان بحبوحه جنگهای داخلی لبنان بود، اما من در این جنگها دخالتی نداشتم. آن موقع جنوب لبنان از آرامش برخوردار بود. آن هم به خاطر جنگهای داخلی که لبنانیها را مشغول خود میساخت. من برای خودم برنامهریزی کردم که مبارزه و جنگ خودم را معطوف جنوب کنم. آن جا تشکیلاتی از بچهها را درست کردم و به محض این که جنگ داخلی لبنان آرام شد، تشکیلات ما رفت در جنوب و علیه اسرائیل وارد عمل شد...»
همزمان با یورش ارتش صهیونیستی به لبنان در سال ۱۹۷۸ به جنوب رفت و تصمیم گرفت که از جنبش فتح جدا شده و گروه خود را تأسیس کند. (هرچند جنبش همواره او را یکی از خود میدانست و امروز نیز اولین بیانیه در تسلیت درگذشت وی را جنبش فتح صادر کرد.) «انیس نقاش» فورا دو گردان لبنانی در «کفرشوما» و «بنت جبیل» تأسیس کرد که یکی از اعضای آن شهید «عماد مغنیه» بود. دو گردانی که بعدها هر یک از اعضای آن از فرماندهان جبهه مقاومت لبنان شدند.112