به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «غلامعباس کدخدایی» صبح شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، تصریح کرد: امسال علاوه بر حفظ صیانت از انتخابات و آراء همه دستگاههای اجرایی و شورای نگهبان باید براساس پروتکل های بهداشتی، انتخابات را به نحوی برگزار کنند که کمترین آسیب به مردم برسد.
کدخدایی در این جهت کارگروهی بین شورای نگهبان و وزارت کشور تشکیل شده و هماهنگی در حال صورت گرفتن است.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: لازم است افراد بیشتری را برای سهولت کار بر سر صندوقها داشته باشیم که سرعت کار بالا برود که قطعاً انجام خواهد شد.
کدخدایی درباره الکترونیکی شدن انتخابات، گفت: باید زیرساختها اجازه دهد و وزارت کشور در حال پیگیری است و اگر این زیرساختها فراهم شود، طبیعتا ما مخالفتی نخواهیم داشت.
وی درباره بودجه سال 1400 گفت: نسبت به بودجه هنوز نمیتوانم چیزی بگویم چرا که همه چیز در حال تغییر است، شنیدم رییس مجلس و رییس جمهوری نامهای در این باره نوشتند و ما نگرانیهایی را درباره بودجه داریم و هر سال هم این نگرانیها را اعلام کردیم.
سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: بودجه باید بودجه کارآمد، واقعی و منطبق با نیازهای کشور باشد و باید همه بخشها را در بر بگیرد و امسال هم خواهش ما این است که این مسائل با دقت بیشتری مورد رسیدگی قرار گیرد.
کدخدایی در پاسخ به سوالی درباره تبلیغات انتخابات گفت: یکی از مشکلاتی که قبلاً هم گفتم، حوزه تبلیغات و اعلام آمادگی دو مقوله متفاوت است که باید مرزهای آن روشن شود. بر این اساس ما نمیتوانیم خیلی صریح اظهار نظر کنیم که آیا اعلام آمادگی افراد به منزله تبلیغات محسوب میشود یا خیر. اینها نیازمند قانون است اما اگر مصداق تبلیغات باشد، طبعاً تذکر خواهیم داد اما تا الان چیزی گزارش داده نشده است.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری درباره مصوبه مجلس درباره سهام عدالت، گفت: در این جهت مصوبه ای ارسال نشده است. اگر مصوبات قبلی باشد یا بحث قانون مالیات بر ارزش افزوده باشد، به زودی نتیجه آن را اعلام میکنیم.
کدخدایی در پاسخ به سوال دیگری درباره لایحه مدیریت تعارض منافع، گفت: ما میتوانیم بگوییم کار خوبی است و می تواند بسیاری از مشکلاتی را که در کشور در سطوح مدیریتی مختلف داریم، برطرف کند. شورای نگهبان بعد از دریافت مصوبه، درباره آن اعلام نظر می کند.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اخیرا رئیس جمهور در واکنش به اجرای طرح هستهای مجلس گفت که ما این قانون را بر اساس تفسیر خودمان اجرا میکنیم. با توجه اینکه تفسیر قوانین جاری بر عهده مجلس است و دولت نباید تفسیر خود رو اجرا کند، آیا سازوکاری برای جلوگیری از اقدام رییس جمهوری وجود دارد که اینگونه تخلف از قانون و بدعت گذاری جدید صورت نگیرد، گفت: امیدواریم که اینگونه نشود و دولت محترم هم آشنا به این مباحث حقوقی هستند و این مطلبی که گفتید امیدواریم محقق نشود.
وی افزود: اما به هر حال مجلس شورای اسلامی، از باب نظارت بر اجرای امور و عملکرد دولت می تواند ورود داشته باشد و اقدامات نظارتی خود را انجام دهد.
همه کسانی که رد صلاحیت شدند میتوانند در انتخابات ثبت نام کنند
کدخدایی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا افرادی که رد صلاحیت شده بودند می توانند دوباره در انتخابات ثبت نام کنند، تصریح کرد: طبق قانون همه کسانی که رد صلاحیت شدند میتوانند در انتخابات ثبت نام کنند. اما اینکه تایید میشوند، بستگی به شرایط و پرونده ای دارد که در اختیار شورای نگهبان است.
وی در پاسخ به سوالی درباره حضور افراد نظامی در انتخابات، گفت: طبیعتاً اگر کسی بخواهد در شورای نگهبان برای ثبت نام و حضور در انتخابات مجلس و یا ریاست جمهوری وارد شود، باید با حوزه و نهاد خود قطع ارتباط کرده باشد.
کدخدایی بیان کرد: اگر آن فرد نظامی باشد، درجات و اینگونه مسائل تاثیری ندارد. ممکن است فردی پایین ترین درجه را داشته باشد اما ثبت نام هم کند. بنابراین نهتنها درجات تأثیری در بررسی صلاحیتها ندارد بلکه بایدبا نهاد خودش قطع ارتباط کرده باشد و رسماً به ما اعلام کنند.
117
بیشتر بخوانید:
عارف نامزد انتخابات ۱۴۰۰ میشود؟
پاسخ رئیسی درباره حضور در انتخابات ریاست جمهوری
پیشبینی قاضیزاده هاشمی از آرایش انتخابات ۱۴۰۰/ کاندیداتوری حضور زنان و نظامیان