به رغم اعتراض مکرر چین به آمریکا درباره حضور در آب‌های منطقه، ناوها و جنگنده‌های آمریکا وارد اقیانوس آرام شدند تا به همراه ژاپن و کانادا بزرگترین رزمایش خود را برگزار کنند.

به گزارش ایران پرس؛ روزنامه ژاپن تایمز روز یکشنبه نوشت، در این رزمایش که با نام «کین سورد اکسرسایز» برگزار می شود، 57 هزار نیروی نظامی، دریایی و ملوان و خدمه ناوهای دو کشور ژاپن و آمریکا شرکت می کنند که 11 هزار نفر بیشتر از رزمایش مشابه سال 2016 میلادی است.

در این رزمایش هشت فروند کشتی جنگی و چندین فروند بالگرد و زیردریایی آمریکایی و ژاپنی مشارکت دارند.

دریادار «هیروشی ایگاوا» از فرماندهان ژاپن مدعی شد که این رزمایش برای تامین امنیت و ثبات منطقه با اهمیت است.

پیش از این وزارت امورخارجه چین با انتشار بیانیه ای به حضور فزاینده آمریکا بخصوص در دریای چین جنوبی هشدار داده و تاکید کرده بود؛ چنین اقداماتی می تواند خطر رویارویی و مناقشات نظامی را افزایش دهد.

پکن اجازه قدرت نمایی ناوگان نظامی آمریکا در آب‌های سرزمینی خود را نخواهد داد

اگر چه این کشور در رشد اقتصادی موفق به پشت سر گذاشتن آمریکا شده اما در زمینه نظامی آمریکا همچنان خود را برتر از چین می داند و به همین دلیل پکن هرگز اجازه حضور و قدرت نمایی ناوگان نظامی آمریکا در آب‌های پیرامونی و سرزمینی خود را نخواهد داد. 

مخالفت چین با ورود ناو هواپیمابرآمریکا به بندر هنگ کنگ پس از لغو گفتگوهای نظامی دو کشور از سوی پکن، بیانگر تشدید تنش در روابط چین و آمریکا است.

پیشتر ناو «یو اس اس ماستین» آمریکا وارد محدوده 12 مایلی یکی از جزایر مصنوعی ساخت چین در مجمع الجزایر مورد منازعه اسپراتلی در دریای چین جنوبی شد وزارت دفاع چین اعلام کرد با ارسال هشدار این ناو را از آبهای خود بیرون رانده است.

ناوهای آمریکایی در دریای چین جنوبی

رویارویی تجاری آمریکا و چین درپی تصمیم «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر اعمال افزایش تعرفه گمرگی از جمله بر فولاد و آلومینیوم وارداتی از چین از هشتم ماه مارس 2018 آغاز شد.

آمریکا با اعزام ناوهای خود به دریای چین جنوبی در واقع جنگ تجاری با پکن را قوت و شدت می بخشد.

درواقع واشنگتن با افزایش تعرفه های تجاری برکالاهای وارداتی از چین از یکسو و تهدید آب راه های راهبردی تجارت جهانی مانند دریای چین جنوبی می کوشد دولت چین را بیش از پیش در تنگنا و فشارهای اقتصادی و امنیتی قراردهد.

139/110

بیشتر بخوانید:

امریکا، چین و جنگ تعرفه‌ها/ تحلیل

مخالفت پکن با درخواست آمریکا مبنی بر بازدید از هنگ

افزایش 25درصدی تعرفه چین بر کالاهای آمریکایی+ ویدئو

ه