ابوالقاسم فردوسی طوسی، شاعر حماسه سرای ایرانی و سراینده ی شاهنامه و بزرگترین سراینده ی پارسی گو ایران است که از شهرت جهانی برخوردار است.
کنیهٔ وی «ابوالقاسم»، و تخلص و شهرتش «فردوسی» است.
در ایران روز 25 اردیبهشت به نام روز بزرگداشت فردوسی نامگذاری شده است.
شناخت ایران و زبان فارسی با شناخت فردوسی گره خورده است.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «محمد مهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی گفت: زبان فارسی را بعنوان نماد هویتی ایران بزرگ تجلیل می کنند چرا که زبان فارسی از مولفه های وحدت افرین در جامعه ماست.ایرانیان و فارسی زبانان در کنار اهتمام به گسترش اسلام از فرهنگ تاریخی خود نیز غافل نشدند و ترکیبی از هویتی ایرانی اسلامی را بوجود اوردند.
«محمد مهدی اسماعیلی» افزود: ما ایرانیان با گویش ها و لهجه های مختلف به زبان فارسی می بالیم و با افتخار از آن یاد می کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران تاکید کرد: زبان فارسی حوزه فرهنگی گسترده فرهنگی را در شبه قاره هند و آسیای میانه شامل می شود و تنها محدود به جغرافیای ایران نیست.
در ادامه این مراسم، «غلامعلی حداد عادل»، رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در ستایش شاهنامه گفت: شاهنامه را اگر به ظرفی تشبیه کنیم، مایه داخل آن تاریخ مکتوب ایران است که فردوسی مسلمان و شیعه آن را از نظر خود درج کرده است و هویت ایرانی را نشان داده است.
«غلامعلی حداد عادل» افزود: این مایه در ظرف زبان فارسی ریخته شده است که گنجینه ای برای لغت شناسان و شاعران است.
تجلیل از فعالین فرهنگی از جمله سفرای ارمنستان و ترکیه پایان بخش این مراسم بود.
115