ایران پرس: مراسم امضای توافق سازش بحرین و امارات با رژیم اشغالگر صهیونیستی روز گذشته (15 سپتامبر) در کاخ سفید و با حضور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، برگزار شد

چرا سازش؛ مصداق "ذَنبٌ لا یُغفَر" است؟

عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات، عبداللطیف الزیانی، وزیر خارجه بحرین، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و دونالد ترامپ ادعا کردند این توافق زمینه پایان درگیری‌ها و ایجاد صلح در منطقه غرب آسیا را فراهم می‌کند. این ادعا در حالی است که بسیاری از تحلیلگران مستقل بر این باور هستند توافق سازش نه‌تنها به صلح در خاورمیانه نمی‌انجامد، بلکه مصداق «ذَنبٌ لا یُغفَر» یا گناه نابخشودنی است.

ادامه اشغالگری رژیم صهیونیستی

دلایل متعددی در این خصوص وجود دارد.نخستین و مهم‌ترین دلیل این است که رژیم صهیونیستی در مقابل این توافق نه‌تنها هیچ بخشی از اراضی اشغالی را آزاد نکرده بلکه حتی تجاوزگری و اشغال مناطق بیشتری از فلسطین را متوقف نیز نکرده است. درعین‌حال، به محاصره ظالمانه 14 ساله باریکه غزه نیز پایان نداده است. در چنین شرایطی، اقدام امارات و بحرین به‌منزله حمایت از اشغالگری و جنایت‌های رژیم صهیونیستی و همچنین افزایش جنایت‌ها محسوب می‌شود.

"دیوید یعقوبیان"، استاد دانشگاه آمریکا در این خصوص عنوان می‌کند: "حاکمان امارات و بحرین به جای جستجوی ثبات و امنیت در میان مردم و همکاری با کشورهای منطقه، نگاه توهم آمیز خود را به سوی نتانیاهو و ترامپ دوخته اند."به همین دلیل نیز توافق سازش مصداق "ذَنبٌ لا یُغفَر" یا گناه نابخشودنی است.

 

سازش همراه با تحقیر امارات و بحرین است

دلیل دیگر این است که توافق سازش در عمل با تحقیر امارات و بحرین همراه بود. رژیم صهیونیستی با چالش‌های متعدد داخلی در حوزه‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی مواجه است. توافق با امارات و بحرین می‌تواند متضمن فرصت‌های امنیتی و اقتصادی برای رژیم صهیونیستی باشد، اما دونالد ترامپ در مراسم امضای این توافق مدعی شد توافق سبب فرصت‌های اقتصادی و توسعه بیشتر این دو کشور می‌شود. به عبارت دیگر، رئیس‌جمهوری آمریکا معتقد است امارات و بحرین بیش از رژیم صهیونیستی به این توافق نیاز داشتند.

علاوه بر این نوع استقبال دولت آمریکا از هیئت‌های امارات و بحرین در آمریکا نیز چیزی جز رفتار تحقیرآمیز و کوچک کردن این هیئت‌ها نبود. در مراسم استقبال از عبداللطیف الزیانی، وزیر خارجه بحرین نه‌تنها وزیر خارجه آمریکا حضور پیدا نکرد بلکه یک هیئت سطح پائین از وی استقبال کرده است.

این نوع رفتار عملی در کنار نگاه ترامپ به این کشورها که آنها را به دلیل دارا بودن درآمدهای نفتی مانند "گاوشیرده" می‌داند، حاکی از کوچک شمردن این کشورهای عربی از سوی رئیس‌جمهوری آمریکا است. یکی از دلایل مخالفت فعالان مدنی اماراتی و بخش بزرگی از جمعیت بحرین با این توافق نیز مربوط به همین نگاه تحقیرآمیز دولت آمریکا به این کشورها است.

سازش به شکاف و واگرایی در جهان اسلام می انجامد

سومین دلیل اینکه توافق سازش مصداق "ذَنبٌ لا یُغفَر" است این است که این توافق به شکاف و واگرایی بیشتر در جهان اسلام منجر شده است. بخش بزرگی از ملت‌های اسلامی و همچنین شماری از دولت‌های اسلامی با این توافق مخالف هستند و آنرا خیانت به فلسطین و جهان اسلام می‌دانند. این در حالی است که برخی از کشورها نیز از این توافق حمایت صریح کرده و برخی نیز تلویحی حمایت کردند. این وضعیت نشان می‌دهد توافق سازش سبب تقویت واگرایی در درون جهان اسلام شده و این گناهی نابخشودنی است.//114

نویسنده: سید رضی عمادی

بیشتر بخوانید:

 گزینه‌های پیش‌روی فلسطین در مواجهه با روند عادی‌سازی

ظریف : تنها چیزی که عادی شده، فشار زانوی صهیونیست‌ها بر گردن فلسطینی‌هاست