در تاریخ 26 شهریور 1400 با سفر سید ابراهیم رئیسی به دوشنبه پایتخت تاجیکستان، اعضای سازمان همکاریهای شانگهای با عضویت رسمی ایران موافقت کردند.
عضویت ایران در این سازمان نیازمند تصویب در مجلس شورای اسلامی است که لایحه آن در تاریخ 10 مهر 1401 در مجلس اعلام وصول شد و بعد از تصویب آن در مجلس به شورای نگهبان ارسال شد.
سخنگوی شورای نگهبان در روز شنبه (8 بهمن) از تایید لایحه «الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای» توسط این شورا خبر داد.
به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری ایران پرس، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، طی نامهای به سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای را ابلاغ کرد.
سازمان همکاری شانگهای در سال 1996 برای همکاری های چندجانبه امنیتی، اقتصادی و سیاسی توسط سران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان و با نام «شانگهای ۵» بنیان نهاده شد. سازمان همکاری شانگهای در سال 2001 با عضویت ازبکستان، به طور رسمی سازمان همکاری شانگهای نام گرفت و پاکستان و هند هم بعدا به این سازمان اورآسیایی پیوستند.
9 کشور جمهوری اسلامی ایران، هند، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان اعضا رسمی سازمان همکاری شانگهای هستند. اکنون افغانستان، مغولستان و بلاروس نیز اعضای ناظر این سازمان هستند و ترکیه، سریلانکا، ارمنستان، جمهوری آذربایجان، نپال و کامبوج به عنوان شرکای گفت و گو با این سازمان ارتباط دارند. / 114
بیشتر بخوانید:
عضویت پُرسود ایران برای خانواده شانگهای
عضویت ایران در شانگهای مزایای مختلفی به ویژه در حوزه اقتصادی برای کشور دارد
جاذبه های سازمان همکاری شانگهای و افزایش تقاضا برای عضویت در این سازمان
امضای توافقنامه سلامت کشورهای عضو شانگهای با محوریت ایران
بیانیه پایانی سازمان همکاری شانگهای با تاکید اعضا بر اجرای کامل برجام