ایران پرس: هجدهمین مجمع عمومی سازمان خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) از روز دوشنبه در تهران آغاز به کار کرد.

در هجدهمین اجلاس دو روزه  اوآنا در تهران ۶۰ نفر از رؤسا و مدیران ارشد از ۳۵ کشور عضو حضور دارند.

پیشتر در هفدهمین مجمع عمومی سازمان خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه که در سئول برگزار شده بود، کشورها به نفع ایران برای ریاست هجدهمین دور این نشست در تهران رای داده بودند.

مجمع عمومی سازمان خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه با نام اختصاری «اوآنا» (OANA) در ۲۲ دسامبر سال ۱۹۶۱ با هدف تسهیل اطلاع رسانی میان کشورهای این منطقه و با حمایت سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) تأسیس شد. ایجاد تعادل در برابر جریان یک‌ سویه اطلاعات و جلوگیری از رویه‌های یک جانبه در عرصه رسانه‌ای و خبری از جمله اهداف این سازمان است .

در حال حاضر، کارکردهای متنوع رسانه‌های جمعی، همچون آگاهی بخشی و اطلاع رسانی، ایجاد انسجام و تعلق اجتماعی، نظارت بر عملکرد ساختار قدرت و فراهم آوردن زمینه‌های مشارکت عمومی و نظارت همگانی در نظام اجتماعی، موجب شده است تا رسانه ها، جایگاهی برجسته در تکامل و نهادینه‌سازی شاخص‌ها و عناصر بنیادین ساختار سیاسی و فرهنگی جامعه داشته باشند.

سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری  روز سه شنبه در جمع مدیران ارشد رسانه های بین المللی عضو اوآنا، با برشمردن ویژگی ها و رسالت رسانه ها اظهار داشت: ماموریت اصحاب رسانه‌، حفظ استقلال و هویت کشورها بخصوص در این منطقه است. وی با بیان اینکه امروزدر دنیای اطلاعات و ارتباطات زندگی می کنیم که هجوم بسیاری به فرهنگ ملت ها بویژه ملت های مستقل صورت می گیرد، افزود : دشمنان می خواهند کشورها را از هویت تهی کنند تا کشور مستقل در دنیا و منطقه نباشد.

شکی نیست که رسانه‌های خبری نظیر روزنامه، رادیو، تلویزیون، اینترنت و شبکه های اجتماعی به عنوان یکی از نهاد‌های مهم جامعه با تأثیری که بر عقاید و آرا و دیگر ابعاد زندگی بشر دارند، واقعیت‌های سیاسی و اجتماعی خاصی را برای مردم خلق می‌کنند ؛ این در حالی است که امروزه رسانه‌های غربی، وقایع و حوادث جهان را مطابق دیدگاه و اهداف خود به مخاطبان منعکس می‌کنند و در بیشتر مطالب تولیدی آنها موضوع مقابله با بازیگران و قدرت های شرقی و مهار و جلوگیری از گسترش و نفوذ منطقه ای و بین المللی آنها دیده می شود .

به همین دلیل ، برگزاری مجمع عمومی سازمان خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه می تواند به پیشرفت ارتباطات و تعاملات در کنار بهبود روابط دوستانه در میان کشورهایی که با چالش های جهانی مواجه هستند کمک کند. در واقع  این راهی به سوی همکاری های دوجانبه و چندجانبه محسوب می شود و رسانه‌های آسیایی با تقویت همکاری‌ها می‌توانند، هم مانع از تداوم مسیرناعادلانه رسانه‌های غربی و هم موجب شکست انحصار رسانه ای آنها شوند.

در این حال باید در نظر داشت که ظرفیت های کشورعضو اوآنا نیز برای تحکیم و گسترش همکاری ها بسیار زیاد است؛ کشورهای عضو اوآنا ۵۶ درصد تولید ناخالص جهان، حدود ۵۰ درصد تجارت جهانی، بیش از ۶۰ درصد قلمرو آبی و بیش از ۲۵درصد حجم حمل و نقل هوایی را در اختیار دارند.

محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با اشاره به اینکه نشست تهران می تواند فرصتی برای گسترش و تبادل تجربیات حرفه‌ای و رسانه‌ای میان کشورها و ملت‌های عضو باشد، گفته است: کشورهای عضو این مجمع که بیش از نیمی از قدرت اقتصادی جهان را در اختیار دارند، می توانند قدرت رسانه‌های خود را نیز به همین میزان افزایش داده و به جهان تک‌قطبی رسانه‌ای پایان دهند.

نویسنده: حسن عقیقی سلماسی

 112

 بیشتر بخوانید:

رئیسی: نقش رسانه‌ها در مقابله با هجوم به هویت و استقلال بسیار مهم است