«رونین بار» رئیس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) تهدید کرد؛ در صورتی که اختیارات بیشتری به هیات مذاکره کننده این رژیم داده نشود، به دوحه قطر نخواهد رفت. ۵۸۷ نفر از اعضای خانوادههای ۸۱ نفر از اسرای صهیونیست که هنوز در غزه باقی ماندهاند نیز با نوشتن و امضای نامهای سرگشاده به جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از وی درخواست کردند تا بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی را برای موافقت با توافق تبادل اسرا، تحت فشار قرار دهد.
مذاکرات دوحه قطر، با هدف برقراری آتش بس در غزه از 6 هفته پیش آغاز شد اما این نشست نیز مانند گفتگوهای قاهره برای آتش بس که با میانجیگری آمریکا برگزار می شد تاکنون به نتیجه نرسیده است. رژیم صهیونیستی و کابیته نتانیاهو بارها وعده آزادی اسرا را به خانواده های نظامیان صهیونیست مطرح کردند اما در اجرای آن کاملا شکست خورده اند.
در سرزمین های اشغالی نیز دیگر احزاب صهیونیست، نظامیان و بخش قابل توجهی از اعضای کابینه نتانیاهو را عامل اصلی به نتیجه نرسیدن مذاکرات آتش بس می دانند. کابینه جنگ و فرماندهان نظامی صهیونیست، بنیامین نتانیاهو را تحت فشار قرار دادهاند تا با افزایش اختیارات هیات مذاکره کننده رژیم صهیونیستی در دوحه موافقت کند.
مذاکرات برای برقراری آتش بس دوباره در غزه و آزادی اسرا با میانجیگری قطر و مصر و مشارکت آمریکا، در قاهره نیز به نتیجه نرسید. باتوجه به وضعیت بحرانی در سرزمین های اشغالی، به نتیجه رسیدن مذاکرات در دوحه برای آتش بس نیز دشوارتر می شود. کابینه رژیم صهیونیستی، که ائتلافی متشکل از صهیونیست های افراطی است درمورد مذاکره با حماس اختلاف نظر دارند. حماس، شروط اصلی آتش بس و پذیرش شرایط برای مبادله اسرا را عقب نشینی کامل ارتش رژیم صهیونیستی از غزه و بازگشایی راههای زمینی برای ارسال کمک های بشردوستانه به این منطقه عنوان کرده است.
«هانی الدالی» کارشناس امور مقاومت فلسطین، تاکید کرد: اشغالگران از غزه عقب نشینی نمی کنند و از پذیرش شرط عبور کمکها امتناع می کنند همچنین با بازگشت آوارگان فلسطینی مخالفت می کنند.
تحولات منطقه و همچنین غزه، از هفتم اکتبر 2023 میلادی و با شروع عملیات طوفان الاقصی وارد مرحله جدیدی شده است. گروههای مقاومت فلسطینی در این عملیات به خوبی توانستند هیمنه پوشالی و تبلیغاتی دروغین رژیم صهیونیستی را با موفقیت ها و پیروزهای چشمگیر خود برای جهان به نمایش بگذارند و با ناتوانی نظامیان صهیونیست برای مقابله این گروههای مقاومت هستند که برای ادامه مذاکرات آتش بس شروط خود را مطرح می کنند.
کارنامه سیاه رژیم صهیونیستی، در بی توجهی به قطعنامه های سازمان ملل و تعهدات قبلی علت اصلی موضعگیری قاطع حماس و دیگر گروههای مبارز فلسطینی است که برخواسته های مشروع خود تاکید می کنند. جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و کشتار انسان های بی دفاع بدون تردید با چراغ سبز آمریکا و دولت های غربی و حمایت های توقف ناپذیر آنها از تل آویو آمکان پذیر شد و درچنین شرایطی حماس، در مذاکرات آتش بس از شروط اصلی خود عقب نشینی نخواهد کرد.
نویسنده: شاه ابراهیم
بیشتر بخوانید:
موضعگیری حماس درمورد کارشکنی رژیم صهیونیستی درمذاکرات قاهره
بررسی شروط گروههای مقاومت فلسطینی برای مذاکرات آتش بس
نگاهی به نقش آمریکا در عدم برقراری آتش بس در نوار غزه