نقش و اهمیت سردار شهید سردار سلیمانی در محور مقاومت بر کسی چه دوست و چه دشمن پوشیده نیست.
پیروزی های مکرر محور مقاومت چه در برابر رژیم صهیونیستی و چه در مقابل جریان ها و گروه های تکفیری که برای خیلی از کشورها و مقامات سیاسی و نظامی غیرممکن بود نقش و جایگاه وی را در معادلات نظامی و سیاسی منطقه و حتی جهان نشان می دهد. با این حال با گذشت زمان ابعاد دیگری از شخصیت و توانایی های دفاعی شهید سردار سلیمانی آشکار می شود.
سید حسن نصرالله رهبر حزب الله که از همسنگران حاج قاسم سلیمانی است در مستند «او با ما بود» ابعاد دیگری از نقش شهید سردار سلیمانی را در جریان پیروزی تاریخی حزب الله لبنان بر ارتش صهیوینستی در جریان جنگ 33 روزه سال 2006 تشریح کرد. در این مستند که دیشب (13 اگوست) از شبکه یک تلویزیون ایران هم پخش شد؛ دبیرکل حزب الله لبنان به تشریح عواملی پرداخت که زمینه پیروزی تاریخی حزب الله لبنان را بر ارتش اسرائیل فراهم کرد که پیش از ان ارتش های عربی چه به تنهایی و چه با همکاری و مشارکت هم از تحقق آن عاجر مانده بودند.
طبق این اظهارات این پیروزی در وهله اول حاصل هوشمندی و پیش بینی و آینده نگری رهبران مقاومت از تحولات پیش رو بوده که از 6 سال قبل از جنگ 33 روزه و بعد از عقب نشینی تاریخی ارتش صهیونیستی از جنوب لبنان آن هم بعد از نزدیک به دو دهه اشغال بود. در آن مقطع، رهبران مقاومت از جمله شهید سردار سلیمانی به این نتیجه رسیده بودند که رژیم صهیوینستی شکست سال 2000 را تحمل نخواهد کرد و در فرصت مناسب به حملات و اشغال گسترده لبنان دست خواهد زد.
بر این اساس تقویت حزب الله و تجهیز آن به انواع سلاح های دفاعی جدید در دستور کار حزب الله قرار می گیرد و شهید سردار سلیمانی مسئولیت آن را برعهده می گیرد. در همان حال حزب الله در تدارک برنامه ای برای آزادی اسرای لبنانی و فلسطینی بود که بعد از عقب نشینی یک جانبه رژیم صهیونیستی در زندان های این رژیم باقی مانده بودند و هیچ کسی جز حزب الله به فکر آن ها نبود و جنگ 33 روزه فرصت لازم را برای آزادی این اسرا به دست حزب الله فراهم کرد و در واقع حزب الله با آزادی آن ها در کنار پیروزی نظامی به یک پیروزی سیاسی جدید هم دست یافت و در عین حال پل وحدت و همبستگی جدیدی را بین حزب الله لبنان و ملت فلسطین و جنبش های مقاومت فلسطینی برقرار کرد. بنا براین با آمادگی های قبلی که رهبران حزب الله لبنان با کمک شهید سردار سلیمانی از اوضاع آینده داشتند قبل از وقوع جنگ 33 روزه از هر نظر آمادگی لازم را داشتند و در واقع رژیم صهیونیستی با ورود به این جنگ در دام حزب الله افتاد و این در کنار شکست نظامی سنگین ، شکست اطلاعاتی بزرگی هم برای سرویس های اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی و حتی امریکا محسوب می شود چراکه در آن مقطع، دولت وقت بوش که در کنترل و چنبره نومحافظه کاران بود از هیچ کمکی برای رژیم صهیونیستی دریغ نکرد اما هیچ نتیجه ای از آن دریافت نکرد.
همین شکست تاریخی نه تنها به ایجاد بازدارندگی جدید انجامید و معادلات جدیدی را در منطقه رقم زد بلکه باعث شد رژیم صهیونیستی در برابر حزب الله با احتیاط بیشتر عمل کند که نمونه بارز آن رفتار این رژیم در منطقه مشترک گازی کاریش است که جرات بهره برداری از آن را به خود نمی دهد و از این نگران است که این به یک جنگ جدید همانند 33 روزه تبدیل شود این در حالی است که توانمندی های حزب الله به مراتب بیشتر از جنگ 33 روزه است و حزب الله در کنار توانایی موشکی به برتری های جدید در عرصه هوایی و پهپادی دست یافته است که می تواند ارتش صهیونیستی را در همان ساعات اولیه زمین گیر کند.
119
نویسنده:احمد کاظم زاده