ایران پرس: شامگاه شنبه لبنان بار دیگر شاهد حادثه امنیتی بود که سبب قرار گرفتن این کشور در صدر خبرهای رسانه‌های منطقه شد.

در این حادثه فردی مسلح در منطقه «خَلده» در فاصله 10 کیلومتری جنوب لبنان که منطقه‌ای‌ تفریحی و گردشگری است، در یک مراسم عروسی فردی به نام «علی شبلی» را هدف تیراندازی قرار داد و به قتل رساند.

 پس از این حادثه، روز یک‌شنبه‌ مراسم تشییع جنازه این فرد برگزار شد، اما این مراسم شاهد حادثه شدید امنیتی دیگر بود که در آن افرادی مسلح به سمت شرکت‌کنندگان‌ در این مراسم تیراندازی کردند که در نتیجه آن شماری کشته و زخمی شدند.

در پی این حوادث حزب‌الله‌ لبنان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که علی شبلی از اعضای آن بوده و تأکید‌ کرد که تشییع‌کنندگان هدف یک کمین برنامه‌ریزی شده و تیراندازی از سوی افراد مسلح قرار گرفتند که منجر به «شهادت» دو تن از تشییع کنندگان و زخمی شدن تعدادی دیگر شد.

همچنین،‌ «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر‌ مامور به تشکیل کابینه و «میشل عون» رئیس‌جمهور‌ لبنان به‌سرعت‌ در این باره واکنش نشان دادند و از ارتش خواستند فورا کنترل امور را به دست گیرد و با مجرمان و عاملان این حادثه برخورد کند.

افزون بر ابعاد امنیتی و جنایتی این حادثه، نکته‌ای‌ که درباره آن وجود دارد و باید مورد اشاره قرار گیرد این است که قرار است یک سال دیگر در لبنان انتخابات پارلمانی برگزار شود و به‌همین‌علت،‌ این گمانه‌زنی‌ وجود دارد که ظرف این مدت این کشور شاهد چنین حوادث امنیتی باشد و علت آن نیز سناریوهایی است که رژیم صهیونیستی با حمایت مالی و تبلیغی برخی رژیم‌های‌ منطقه‌ای‌ برای لبنان تدارک دیده‌اند‌.

درباره زمان وقوع این حادثه که به نظر می‌رسد‌ کاملاً‌ برنامه‌ریزی‌ شده بود، اشاره به این نکته حائز اهمیت می‌نماید‌ که روز چهارشنبه (4 اوت) اولین سالگرد انفجار بندر بیروت است که متعاقب این حادثه لبنان شاهد اعتراض‌های‌ گسترده‌ای بود که یک هفته بعد دولت لبنان و سپس «حسان دیاب» نخست‌وزیر‌ این کشور استعفا کرد و کشور علاوه بر بحران اجتماعی و امنیتی وارد بحران خلاء سیاسی نیز شد. 

تضعیف حزب‌الله‌، هدف از اجرای سناریوی آشوب سازی در لبنان

ظرف یک سال گذشته، مردم لبنان به شیوه‌ها‌ و شگردهای مختلف جنگ رسانه‌ای و تبلیغی و گونه‌های‌ گوناگون توطئه‌ها‌ و کارشکنی‌ها، شاهد بحران‌ها‌ و مشکلات بوده‌اند‌ و هدف اصلی آن نیز اجرای سناریوی آشوب‌سازی در این کشور است.

هدف نهایی از این سناریو نیز تضعیف حزب‌الله‌ و متحدان آن در قالب «جریان هشت مارس» پیش از برگزاری انتخابات است.

پیوست رسانه‌ای و تبلیغی که برخی ارگان‌های تبلیغی منطقه‌ای‌ علیه لبنان به‌شدت دنبال می‌کنند‌ بیانگر وجود سناریوی آشوب‌سازی در این کشور است و به نظر می‌رسد‌ که چنین سناریوی در وهله اول علیه «جریان ملی آزاد لبنان» و شخص میشل عون رئیس‌جمهور‌ این کشور باشد و هدف تعریف و تحدید‌ شده برای آن نیز معرفی رئیس‌جمهور‌ به‌عنوان‌ عامل  اصلی بحران این کشور و در نتیجه ایجاد فتنه داخلی با هدف کنار گذاشتن او از ریاست‌جمهوری و پس از آن نیز هدایت کردن این فتنه علیه حزب‌الله‌ و سلاح آن خواهد باشد.

نکته دیگری که در‌ این‌باره‌، در خور اشاره است این است که در حادثه دیروز حزب‌الله‌ و رئیس  جمهور و نخست‌وزیر‌ مامور به تشکیل کابینه و ارتش لبنان با هوشمندی عمل کردند و مانع از ایجاد فتنه در کشور شدند.

از سوی دیگر،‌ مردم لبنان نیز که نزدیک به 10 ماه شاهد فقدان دولت و نخست‌وزیر‌ در کشورشان هستند از این وضع و بحران‌های‌ پیاپی به تنگ آمده و خواهان سامان یافتن امور در کشورشان هستند و به توطئه‌های‌ خارجی با عوامل و مهره‌های داخلی که به قصد کارشکنی حاضر به حضور در هیئت دولت نیز نمی‌شوند، آگاه هستند.

نویسنده: جلال چراغی

117

بیشتر بخوانید:

معرفی «نجیب میقاتی» و چشم‌انداز بحران لبنان