ناظران، نتایج این انتخابات را با توجه به واقعیت حقوقی و سیاسی بحرین مهندسی شده و از سوی آل خلیفه میدانند که در فضایی از سرکوب و رعب وحشت در حال برگزاری است.
در این زمینه «احمد الوداعی»، رئیس مرکز حقوق و دموکراسی بحرین گفت که وضعیت حقوق بشر در بدترین مراحل خود قرار دارد.
انتخابات صوری در بحرین همواره در فضاهایی از نقض فاحش حقوق بشر و نابودی کامل هرگونه مخالفتی برگزار میشود.
زندانهای بحرین نیز مملو از هزاران سیاستمدار زندانی و جمعیتهای معارض منحل شده است و بسیاری از مطبوعات این کشور از جمله روزنامه الوسط نیز که تنها روزنامه مستقل در کشور بود بسته شده است.
با توجه به آنکه مخالفان در بحرین قادربه نامزدی در انتخابات نیستند، ناظران سیاسی معتقدند که رأی ریزی در چنین انتخاباتی به منزله تصویب دیکتاتوری حکومت موروثی است که نه تنها به برقراری مردم سالاری منجر نمی شود بلکه نتیجه این انتخابات به معنای تثبیت دیکتاتوری در بحرین است.
شیخ «حسن حداد» از رهبران مخالفان حکومت بحرین نیز خرابی و ویرانی را نتیجه سیاسی کاری مقامات این کشور خواند و از همه احزاب و گروهها خواست برای نجات کشور طومار مردمی مخالفت با آل خلیفه را به منظوراعتراض به سرکوب و خفقان را امضا کنند.
وی با اشاره به اینکه رژیم آل خلیفه بیشتر نامزد ها را با پرداخت رشوه تطمیع کرده و آنها نیز به نوبه خود به رأی دهندگان رشوه داده اند تا به نفع آنها رای دهند، تصریح کرد: تلاش این رژیم برای انحراف افکار عمومی و سرپوش گذاشتن بر واقعیات کشور بی نتیجه خواهد بود.
نکته قابل تامل در این زمینه آن است که پارلمان در بحرین به گونه ای تعریف شده که در نهایت، پارلمانی در اختیار و کنترل استبداد آل خلیفه باشد. بحرین همانند برخی از کشورها دارای دو مجلس میباشد.
مجلس سفلی (پارلمان انتخابی) و مجلس علیا (شورای انتصابی از سوی پادشاه) که هر کدام دارای ۴۰ نماینده میباشند.
پارلمان بحرین نیز به جز قانونگذاری و تصویب بودجه سالیانه، هیچگونه وظیفه نظارتی ندارد و اختیاراتش محدود است و درمجموع قدرت در بحرین در اختیار پادشاه، خانواده سلطنتی و شورای انتصابی مشورتی است که توانایی وتوی مصوبات پارلمان را دارد.
درمجموع انتخابات پارلمانی و شهرداری های بحرین که روز شنبه بدون هرگونه رقابت جدی و درغیاب احزاب و گروه های مخالف برگزار می شود در واقع انتخاباتی فرمایشی به شمار می رود که حاکمان این کشوررا با چالشی خودساخته روبرو می سازد.
چالش خودساخته به این دلیل که مقام های بحرینی مخالفان خود را با ترفندهای گوناگون از حضور در انتخابات محروم ساخته اند و در مقابل آنان نیز از هواداران خود خواسته اند تا انتخابات را تحریم کنند.
«شیخ میثم سلمان»، مسؤول ادارۀ آزادیهای دینی دیدهبان حقوق بشر بحرین، انتخابات در این کشور را به دور از معیارهای انتخاباتی جهان دانست و تاکید کرد که یکی ازمهمترین چالشهای رژیم آل خلیفه در برگزاری این انتخابات، تحریم آن از سوی گروههای سیاسی و مردم بحرین است.
به گفته ناظران سیاسی، اقدام فعالان بحرینی در امضای طومار مردمی ضد رژیم آل خلیفه به موازات تحریم انتخابات این کشور نیز به نوبه خود باعث به چالش کشیدن بیش ازپیش رژیم آل خلیفه شده است.
جمع آوری طومار جدید تداعی کننده همه پرسی مردمی است که در اعتراض به انتخابات گذشته بحرین برگزار شده بود.
این همه پرسی های مردمی با استقبال گستره روبرو شده که بیانگر روشن رویکرد ابتکاری ملت بحرین در مقابله با اقدامات نمایشی و عوامفریبانه آل خلیفه است.138/110
نویسنده: نجفی
انتخابات بحرین، به دور از معیارهای انتخاباتی جهان
حمایت مردم بحرین از تحریم انتخابات رژیم آلخلیفه
ادامه اعتراضها در بحرین به انتخابات نمایشی آلخلیفه