معاون وزیر راه و شهرسازی ایران گفت، ترانزیت ۱۰ میلیون تنی کالا از روسیه از طریق ایران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند، آغاز شده است.

ایران و روسیه در زمینه‌های دوجانبه به ویژه روابط اقتصادی، نظامی و امنیتی و همچنین درباره مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی همانند مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا، اشتراک منافع راهبردی دارند و این از عوامل اصلی همکاری نزدیک دوطرف در سال های اخیر بوده است.

در مارس 2001  قرارداد 20 ساله تحت عنوان «قانون معاهده اساس روابط متقابل و اصول همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه» امضا شد و هم اکنون دو کشور به دنبال دستیابی به توافقی جدید به ویژه در عرصه های اقتصادی هستند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، علی اکبر صفایی معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به آغاز ترانزیت ۱۰ میلیون تنی کالا از روسیه از طریق ایران افزود، با افزایش ناوگان دریایی در جنوب و شمال ایران تبادل تجاری با کشور‌های همسایه رشد چشمگیری خواهد داشت.

صفایی همچنین از ادامه پیگیری‌ها برای حذف روادید با هدف سفر شهروندان ایران به کویت خبر داد و گفت، باید مشکلات موجود در زمینه صدور روادید میان ایران و کویت حل شود تا ارتباط میان مردم این دو کشور افزایش یابد.

معاون وزیر راه و شهرسازی ایران تصریح کرد، ارتباط دریایی سه روز در هفته بندر خرمشهر ایران با کویت عامل افزایش تبادل اقتصادی میان دو کشور است و باعث رونق تبادل تجاری آن‌ها خواهد شد.

پایانه مسافری دریایی خلیج‌فارس خرمشهر به عنوان یکی از بزرگترین و مدرن‌ترین پایانه‌های دریایی ایران و منطقه، با مساحت ۶ هزار مترمربع دارای ۲ پست اسکله، ظرفیت جابجایی روزانه یکهزار و ۲۰۰ نفر را دارد. / 114

بیشتر بخوانید:

تاکید ایران و روسیه بر توسعه همکاری بانکی