ایران پرس - رژیم آل خلیفه سناریوی تکراری و هدفمندی را اجرا می کند که هدف اصلی آن یکدست و تک صدایی کردن فضای سیاسی بحرین است.

بررسی الگوهای رفتاری حکومت آل خلیفه به خصوص طی یک سال اخیر حاکی از طراحی یک سناریو برای مقابله با اعتراض های مردمی در بحرین است.

این سناریو شامل برخورد با شخصیت های سیاسی و مذهبی و همچنین ممنوع کردن فعالیت جمعیت های سیاسی بحرین است.

در خصوص شخصیت های سیاسی و مذهبی بحرین اتهام وارد کردن و بازداشت این شخصیت ها، تعویق چندباره دادگاه آنها و در نهایت صدور احکام حبس، سلب تابعیت و یا هر دو حکم به طور همزمان پیگیری می شود. این راهبرد تاکنون علیه شخصیت های سیاسی و مذهبی متعددی در بحرین اعمال شد که شیخ عیسی قاسم، شیخ علی سلمان و شیخ حسین النجاتی از مهمترین این شخصیت ها هستند. شیخ عیسی قاسم، روحانی برجسته بحرینی به سلب تابعیت و حبس تعلیقی یک ساله، شیخ علی سلمان به 4 سال حبس و شیخ حسین النجاتی نیز به سلب تابعیت محکوم شده اند. به نظر می رسد که اکنون حکومت آل خلیفه درصدد پیاده کردن این راهبرد علیه نبیل رجب، رئیس مرکز حقوق بشر بحرین نیز است.

نبیل رجب در 13 ژوئن 2016 توسط نیروهای امنیتی بحرین بازداشت شد. نبیل رجب نیز مانند شیخ عیسی قاسم، شیح علی سلمان و شیخ حسین النجاتی به نشر اخبار دروغین درباره نقض حقوق بشر در بحرین با هدف تحریک افکار عمومی علیه آل خلیفه متهم شده است. با وجود اینکه حدود یک سال از بازداشت نبیل رجب می گذرد، اما، هنوز دادگاه وی برگزار نشده است. به عبارت دیگر، نبیل رجب نیز مانند دیگر شخصیت های سیاسی و مذهبی بحرین بدون برگزاری هیچ دادگاهی در بازداشت به سر می برد. در حالی که قرار بود دادگاه نبیل رجب روز 30 می (روز گذشته) برگزار شود، اما این دادگاه به 12 ژوئن موکول شده است. نبیل رجب در حالی همچنان باید در زندان آل خلیفه باقی بماند که گفته می شود وضعیت جسمانی وی وخیم است و حتی قادر به حضور در دادگاه نیست. 

سناریوی دیگری که حکومت آل خلیفه پیگیری می کند، انحلال جمعیت های سیاسی است. پیش از این، آل خلیفه جمعیت اسلامی الوفاق که بزرگترین جمعیت مخالف آل خلیفه در بحرین محسوب می شود و همچنین جمعیت اسلامی «امل» را منحل و اموال و دارایی های این گروهها را مصادره کرد. در همین راستا، دادگاه بحرین در اقدامی تازه  امروز31 می 2017 با صدور حکمی جمعیت کار ملی دموکراتیک (وعد) را منحل و اموال آن را ضبط کرد. 

هدف اصلی حکومت آل خلیفه از تکرار این سناریو در بحرین، ایجاد «تک صدایی سیاسی» از طریق حذف رهبران و جمعیت های مخالف است. به عبارت دیگر، حکومت آل خلیفه درصدد است با حذف مخالفان اعم از شخصیت های حقوقی یا حقیقی، قدرت در بحرین را یکدست سازد. 113/111

بیشتربخوانید:

نظامیان در دستگاه دیپلماسی رژیم آل خلیفه/امنیتی تر شدن حاکمیت آل خلیفه

الدقاق: رژیم آل خلیفه در صدد تبعید شیخ عیسی قاسم است

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع): مردم آزادی‌خواه بحرین تحت ظلم آل‌خلیفه و آل‌سعود هستند