تحلیل؛

ایران پرس: یکی از رخدادهای مهم روز نکبت سال ۲۰۲۴ این است که صهیونیست‌های ناراضی از جنگ مقابل مقر وزارت جنگ در تل آویو دست به تظاهرات زدند.

امروز ۱۵ می مصادف با هفتاد و ششمین سالروز نکبت است. صهیونیست‌ها هر سال ۱۴ و ۱۵ می را که سالروز تأسیس این رژیم جعلی است، جشن می‌گیرند. داستان امسال، اما متفاوت است. هشتمین ماه جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در حال سپری شدن است. یکی از مهمترین اهداف رژیم صهیونیستی از تداوم این جنگ، آزادی اسرای صهیونیست است که در اختیار حماس قرار دارند. با این حال چنین هدفی تاکنون محقق نشده است و کابینه صهیونیستی نیز به جای گفتگو و مذاکره با حماس برای آزادی اسرا همچنان بر ادامه جنگ پافشاری دارد، موضوعی که به عاملی برای برگزاری تظاهرات علیه کابینه نتانیاهو تبدیل شده است.

شهرک‌نشینان در روزهای اخیر بارها در اعتراض به سیاست‌های بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و عدم انعقاد توافقی برای آزادی اسیران از غزه تظاهرات کردند. شهرک‌نشینان معترض خواستار برکناری کابینه نتانیاهو و برگزاری انتخابات زودهنگام شدند. صهیونیست‌ها همچنین با سر دادن شعارهایی، خواستار امضای توافق تبادل اسرا با جنبش حماس و بازگرداندن اسرای صهیونیست از نوار غزه شدند.

روز گذشته نیز صهیونیست‌های حامی توافق مبادله اسرا با مقاومت در غزه مجدداً مقابل مقر وزارت جنگ رژیم صهیونیستی دست به تظاهرات زدند. همچنین گفته شده است که معترضان مقابل مقر وزارت جنگ آتش به پا کرده‌اند.پس از هفت ماه و به‌رغم تمام ادعاها و شعارهای اسرائیل مبنی بر نابودی حماس، رژیم همچنان درگیر جنگی گسترده با حماس است. نتانیاهو به عنوان نخست‌وزیر رژیم صهوینیستی حاضر است همه چیز را فدای منافع شخصی خود کند.

این پیچیدگی شرایط عملا وضعیتی را رقم زده که هیچ کورسوی امیدی برای نجات اسرائیل از این وضعیت فلاکت‌بار وجود ندارد. امروز اسرائیل در شرایطی قرار دارد که در تمام این ۷۶ سال حتی وضعیتی نزدیک به آن را تجربه نکرده بود و این عامل مهم تظاهرات گسترده علیه کابینه به جای جشن در سالروز نکبت است.

"علی عبدی"، کارشناس ارشد مسائل فلسطین معتقد است ما در حالی امسال روز نکبت را پشت سر می‌گذاریم که رژیم صهیونیستی علاوه بر شکست بزرگ نظامی، اطلاعاتی و سیاسی در عملیات طوفان ‌الاقصی از مقاومت اسلامی فلسطین، با جامعه‌ای به‌ شدت پراکنده، بحران‌زده و دوقطبی مواجه است که این وضعیت در طول تاریخ این رژیم بی‌نظیر بوده است.

"حسن هانی‌زاده"، کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا نیز ضمن تشریح رویدادهای هشت دهه از تأسیس رژیم صهیونیستی در منطقه، معتقد است: با گذشت ۷۶ سال از روز نکبت در فلسطین اشغالی که منجر به شکل‌گیری رژیمی تروریستی در منطقه شد، امروز شرایط نسبت به سال ۱۹۴۸ کاملاً متفاوت شده، اتفاقات دراماتیک زیادی در غرب آسیا افتاده و این رژیم وارد چرخه فروپاشی داخلی و منطقه‌ای شده است.پیچیدگی و شکنندگی داخلی رژیم صهیونیستی به حدی است که نگرانی ها درباره نرسیدن رژیم به ۸۰ سالگی افزایش یافته است.

نویسنده : سید رضی عمادی

بیشتر بخوانید:

76 سال پس از نکبت؛ نسل‌کشی در غزه

فشار صهیونیست ها برای جلوگیری از حضور سفرای کشورها در مراسم روز نکبت

راهپیمایی روز نکبت در کیپ‌تاون

روز نکبت در کراچی؛ پرچم اسرائیل به آتش کشیده شد

بیانیه وزارت امور خارجه به مناسبت روز نکبت

روز نکبت؛ تظاهرات ضد اسرائیلی در صعده  

روز نکبت؛ تظاهرات گسترده حامیان فلسطین در لندن