به گزارش پارستودی؛ «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا دوشنبهشب در نامهای خطاب به روسای کمیتههای منتخب سنا و مجلس نمایندگان اعلام کرد طبق بخش 1279A قانون اختیارات دفاع ملی، در سال مالی 2018 راهبرد ارتقاء نهادهای دفاعی و نیروهای امنیتی را در نیجریه ارائه میکند.
در همین حال، ارتش آمریکا روز یکشنبه به طور رسمی استقرار پهپادهای مسلح خود را در نیجر تائید کرد. رویترز نیز از گسترش حضور نظامی آمریکا در نیجر در سالهای اخیر و افزایش تعداد نظامیان آمریکا در این کشور به 800 نفر خبر داد.
شبکه تلویزیونی الجزیره اواخر سال 2017 گزارش داد آمریکا در تلاش است پایگاههای نظامی خود را در آفریقا گسترش دهد.
تقویت حضور نظامی آمریکا در قاره آفریقا از یک دهه قبل آغاز شده است.
«جورج دبلیو بوش»، رئیس جمهور وقت آمریکا در سال 2007، دستور تشکیل فرماندهی نظامی مستقل موسوم به «آفریکام» را با هدف فرماندهی واحد عملیات نظامی این کشور در قاره آفریقا صادر کرد. پس از تشکیل «آفریکام» حضور نظامی آمریکا در آفریقا افزایش داشته است.
در همین راستا، روزنامه فرانسوی لوموند اکتبر 2017 در گزارشی نوشت: شمار نظامیان آمریکایی مستقر در آفریقا تحت عنوان (آموزش و سازماندهی ارتشهای کشورهای آفریقایی و مشارکت در مبارزه با گروههای تروریستی)، طی پنج سال گذشته، سه برابر شده است.
«توماس والدهاوزر»، فرماندهی عملیات نیروهای ویژه آمریکا در خاک آفریقا (آفریکام) نیز اکتبر 2017 اعلام کرد که نظامیان آمریکا در کشورهای مختلف قاره آفریقا از جمله چاد، جمهوری دموکراتیک کنگو، سومالی، اتیوپی، اوگاندا، سودان، رواندا و کنیا حضور دارند، اما نظامیان آمریکایی در برخی کشورها چون نیجر به دلیل موقعیت استراتژیک این کشور حضور پررنگتری دارند.
آمریکا در نوامبر سال 2017 مجوز استقرار پهپادهای مسلح را در نیجر دریافت کرده بود. آمریکا مدعی است به منظور مقابله با گروههای تروریستی در غرب آفریقا حضور نظامی خود را در نیجر تقویت میکند اما کارشناسان معتقدند واشنگتن برای دستیابی به اهداف اقتصادی و مقابله با حضور چین در آفریقا در حال گسترش حضور خود در قاره سیاه است. در همین راستا؛ کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا در مارس 2018 اعلام کرد قصد دارد درباره تلاش پکن برای گسترش قدرت نظامی و اقتصادی خود در آفریقا تحقیق کند.
دولت آمریکا درحالی درپی گسترش حضور نظامی خود در قاره آفریقاست که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در اظهارات نژادپرستانهای، توصیف زشت و رکیکی از مردم آفریقا داشتهاست.
«دونالد ترامپ» اوایل سال 2018 در اظهاراتی توهینآمیز با «کثافتخانه» نامیدن هاییتی، السالوادور و برخی کشورهای آفریقایی، توقف پذیرش مهاجران این کشورها را خواستار شد.
138/116
بیشتربخوانید:
سفر هیلی به اتیوپی؛ ادامه مداخله و نظامی گری آمریکا در آفریقا
پیامدهای ناشی از حضور نظامی و امنیتی فرانسه و اروپا در غرب آفریقا
نگاه نظامی- امنیتی دولت امریکا به آفریقا/ تحلیل