ایران پرس- «احمد ابوالغیظ»، دبیرکل اتحادیه عرب با اذعان به روبه‌رو بودن کشورهای عربی با وضعیت بحرانی، مدعی شد: استمرار این وضعیت به سود جمهوری اسلامی ایران است.

دبیرکل اتحادیه عرب در آیین افتتاحیه شانزدهمین دوره همایش رسانه‌های عربی در دوبی اظهار کرد: مرحله‌ای که اتحادیه عرب در آن قرار دارد، منعکس کننده وضعیت کشورهای عربی است، اما به این معنا نیست که اتحادیه عرب مأیوس شده است، چرا که کشورهای عربی توان بازگرداندن اوضاع را دارند.

ابوالغیط با بیان این که با وجود بحران در کشورهای عربی، جایگزینی برای اتحادیه عرب نیست گفت: چه چیزی تشکیل دهیم به ویژه آنکه کشورهای عربی یک وجه اشتراک با ارزش دارند و آن زبان واحد است و  پس از آن، فرهنگ و مفاهیم واحد نیز دارند.

جهان عرب چند سالی است بدترین دوران خود را در عرصه سیاسی، اقتصادی و امنیتی تجربه می‌کند. از سال 2011 که خیزش‌های مردمی در غرب آسیا و شمال آفریقا شکل گرفت و سپس بحران سوریه ایجاد و پای تروریسم به منطقه باز شد، کشورهای عربی، عصر بحران را تجربه می‌کنند.

بحران‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی برخی کشورهای عربی از جمله عربستان‌سعودی، دود آن اکنون بر چشم همه مردم جهان عرب

دود سیاست بازی برخی کشورهای عربی بر چشم همه مردم جهان عرب 

با توجه به تکامل نرسیدن خیزش‌های مردی در مصر، لیبی و بحرین به سبب دخالت خارجی و تداوم رژیم‌های دیکتاتوری و نیز تداوم بحران سوریه، نابسامانی سیاسی، جنگ و خشونت در جهان‌عرب به اوج خود رسیده و در چنین شرایطی، عملکرد اتحادیه عرب با انتقاد رو به رو بوده و تحت تاثیر سیاسی برخی کشورها، خاصیت خود را از دست داده است.

برای مثال، پس از خیزش مردمی در لیبی، این کشور به کانون تروریست‌ها تبدیل ‌می‌شود که نشان از غفلت اتحادیه عرب دارد و در قضیه سوریه هم این اتحادیه به جای این که از یک عضو مهم و مستقل خود در برابر توطئه‌های دشمنان جهان عرب دفاع کند، همسو با آنان، سوریه را از اتحادیه عرب اخراج می‌کند.

برآیند غفلت اتحادیه عرب در برابر لیبی و نیز همسویی با حامیان تروریست‌ها در سوریه، وقوع جنگ، خشونت و افراط‌گرایی در جهان عرب بوده که دبیرکل اتحادیه عرب به درستی به بدترین دوران اتحادیه عرب اشاره می‌کند، اما در توجیه ناکارآمدی اتحادیه عرب، فرافکنی می‌کند. 

ادعای دبیر کل اتحادیه عرب: ایران به دنبال گسترش مرزهای خود است

دبیرکل اتحادیه عرب برای سرپوش گذاشتن بر ناکامی این اتحادیه در حل مشکلات جهان عرب ادعا می‌کند ایران به دنبال این است که مرزهای خود را گسترش دهد و به همین سبب، از وجود بحران در جهان عرب سود می‌برد.

این ادعا درحالی مطرح می‌شود که جمهوری اسلامی ایران با رویکردی کاملا شفاف و به نفع صلح و امنیت منطقه‌ای در دو کشور عربی با دو دولت مرکزی این کشورها در جنگ با تروریست‌ها، همکاری می‌کند. همکاری ایران با سوریه و عراق در جنگ با تروریسم، نشان می‌دهد سیاست ایران، سیاستی دوستانه است که امنیت و منافع خود را در امنیت دیگر کشورهای منطقه جست و جو می‌کند.

ایران هرگز در طول تاریخ خود چشم طمعی به دیگر کشورها نداشته و تاریخ معاصر ایران، سراسر صلح و دوستی است و ایستادن در کنار اعراب در سوریه و عراق برای جنگ با تروریست‌ها، نشان از مخابره پیام صلح و دوستی به جهان عرب دارد. 118/110

بیشتر بخوانید:

در نشست سران اتحادیه عرب تاکید شد: جهان عرب از اختلافات رنج می برد

 اوضاع بحرانی اتحادیه عرب / تحلیل

ابوالغیط: اتحادیه عرب اکنون در سخت ترین دوره خود قرار دارد