تهران- ایران پرس: دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران از کاهش تولید و کشت مواد مخدر در افغانستان استقبال می‌کند.

«ملاهبت الله آخند زاده» رهبر طالبان روز یکشنبه در فرمانی کشت تمام انواع محصولاتی را که از آن برای تولید مواد مخدر استفاده می شود، ممنوع اعلام کرد. 

براساس فرمان رهبری طالبان استعمال و انتقال، خرید و فروش، واردات و صادرات و کارگاه های تولید هرگونه مواد مخدر (تریاک- حشیش- شیشه و شراب) در سراسر افغانستان ممنوع است. 

این فرمان در حالی صادر می‌شود که در مدت 20 سال حضور نیروهای خارجی در افغانستان، تولید و کشت مواد مخدر در این کشور به صورت بی‌سابقه‌ای افزایش یافته و افغانستان به عنوان بزرگترین کشور تولید کننده مواد مخدر،90 درصد تریاک جهان را تامین می‌کند. 

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، اسکندر مومنی دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر دوشنبه شب در برنامه‌ای تلویزیونی درباره پیامد‌های ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان گفت:  جمهوری اسلامی ایران از هر گونه کاهش تولید و کشت مواد مخدر در افغانستان استقبال می‌کند و تمام رایزنی‌های لازم را با مجامع بین‌المللی در گذشته و حال انجام داده است که به موضوع کشت جایگزین، معیشت مردم و کاهش تولید مواد مخدر در افغانستان بپردازد.

مومنی افزود: بر اساس آمار سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۰ تولید مواد مخدر در افغانستان به زیر ۲۰۰ تن و سطح زیر کشت هم حدود ۷ هزار هکتار رسید، ولی با حضور کشور‌های ناتو و آمریکائی‌ها و حمایت آن‌ها در کمتر از دو دهه تولیدی مواد مخدر به بیش از ۹ هزار تن رسید و به میزان ۵۰ برابر افزایش پیدا کرد.

مومنی با بیان اینکه آمریکائی‌ها یک ویرانی عظیم در افغانستان بر جا گذاشتند، تصریح کرد: بر اساس مستندات، آمریکائی‌ها با کمک‌های فنی، تکنولوژیکی و در اختیار قرار دادن بذر‌های پر بازده و اصلاح بذر‌ها به توسعه کشت خشخاش در افغانستان کمک و با هواپیما‌های ناتو مواد مخدر قاچاق می‌کردند.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران گفت: بر اساس آمار رسمی سازمان ملل متحد و نماینده طالبان، بیش از ۹۰ درصد تریاک جهان در افغانستان تولید می‌شود و به دلیل این که آمریکایی‌ها از منطقه دور هستند و تبعات این اتفاق مستقیم به آن‌ها بر نمی‌گشت، بنابراین کشت مواد مخدر در افغانستان را توسعه دادند و از شرایط موجود به عنوان ابزاری برای ایجاد ناامنی در منطقه استفاده کردند.

112

 بیشتر بخوانید:

 طالبان و ادعای ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان

افغانستان؛ کشت 93 درصد خشخاش در مناطق تحت کنترل طالبان 

درخواست دولت افغانستان برای تخریب مزارع خشخاش/تحلیل