هشت سال از به قدرت رسیدن ملک سلمان و پسرش محمد بن سلمان در عربستان سعودی میگذرد. محمد بن سلمان که از سال ۲۰۱۷ نیز به عنوان ولیعهد عربستان سعودی فعالیت میکند در سالهای اخیر اقداماتی را در قالب ادعایی اصلاحات انجام داد که این اقدامات بیش از همه به زدودن هویت اسلامی عربستان سعودی منجر شده است. در واقع، آنچه که محمد بن سلمان انجام داد و همچنان نیز پیگیری میکند تغییر بافت اسلامی از عربستان سعودی است، بافتی که هویت تاریخی مردم این کشور و هویت تاریخی مسلمانان در کشورهای دیگر محسوب میشود.
یکی از تازهترین اقداماتی که در این زمینه انجام شد، احداث مرکز درمانی در کوه تاریخی احد است. «ترکی الشهلوب» فعال رسانهای عربستانی در حساب توئیتری خود نوشت: هدف از طرح ساخت مرکز پزشکی در کوه احد، ساخت یک مجتمع پزشکی نیست که در خدمت مردم باشد، چرا که جاهای دیگری نیز وجود دارد که می توان برای ساخت این مجتمع پزشکی از آن استفاده کرد، اما هدف وی زدودن هویت اسلامی از عربستان است.
بن سلمان پس از سرکوب شدیدی که علیه روحانیون و مبلغان مذهبی عربستان به راه انداخت و شمار زیادی از آنها را زندانی کرد، تخریب بناهای تاریخی و اسلامی را در دستور کار قرار داد. سلطان العبدلی، رئیس پارلمان تازه تاسیس حجاز در این زمینه با بیان اینکه تلاش هایی برای از بین بردن هویت حجاز در حال انجام است، گفت هیچ اثری از خانه های پیامبر (ص) و اهل بیت، صحابه و مساجد ایشان باقی نمانده و همه به بهانه بدعت از بین رفته است.
این موضوع حتی مورد توجه تحلیلگران و رسانههای خارجی نیز قرار گرفته است. «سی.جی.ورلمن» روزنامهنگار استرالیایی در فیلم ویدئویی که در توئیتر خود منتشر کرد، از نقش محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در تخریب بناهای اسلامی در این کشور پرده برداشت و گفت: دولت سعودی نه تنها علیه مبلغان جنگ به راه انداخته است، بلکه با اماکن و بناهای اسلامی نیز جنگ دارد.
به نظر میرسد میان این اقدامات ضد دینی ولیعهد عربستان و مسائلی نظیر عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی ارتباط وجود دارد. بن سلمان با این نوع اقدامات سعی دارد حمایت خارجی به خصوص حمایت لابی یهودی و آمریکا را برای رسیدن به تاج و تخت پادشاهی در عربستان به دست آورد. در تخریب بناهای تاریخی و مذهبی عربستان، صهیونیستها هم به کمک بن سلمان آمده و به بهانه سرمایه گذاری، زمین خریده و یا اماکن را تخریب می کنند.
با تداوم این اقدامات است که برخی فعالان سیاسی و مذهبی در صدد تاسیس پارلمان حجاز بر آمده و سعی دارند با این اقدام به مخالفتهای خود علیه محمد بن سلمان سامان داده و مبارزه سازمان یافته و هدفمندی را علیه اقدامات این چنینی ولیعهد انجام دهند.
سلطان العبدلی عنوان می کند با توجه به اقداماتی که علیه سرزمین حجاز انجام می شود، مسئولیت شرعی، اخلاقی و ملی ما سبب شد تا پارلمان حجاز را تاسیس کنیم.
نویسنده: سید رضی عمادی
116