«لقمان عبدالله» در مقاله ای که در روزنامه الاخبار چاپ لبنان منتشر شد، نوشت: آمریکا به خوبی درک می کند که جنایات عربستان علیه ملت یمن به وجهه واشنگتن در جهان ضربه می زند و این جنایت ها برای آمریکا که مدعی مدافع حقوق بشر و قوانین و معاهده های بین المللی در خصوص بی طرف بودن شهروندان طی جنگ، است، خسارت های بسیاری در بردارد. آمریکا از اقدام های غیر انسانی عربستان در جنگ ضد یمن و بویژه محاصره ظالمانه این کشور و گرسنه نگاه داشتن ملت یمن که به یکی از ابزارهای جنگ ضد این کشور تبدیل شده است، چشم پوشی می کند و اینگونه اقدام ها را نادیده می انگارد.
این در حالیست که طبق قوانین بین المللی حمله به شهروندان و استفاده ابزاری از آنان برای پیشبرد اهداف سیاسی طی جنگ، همان اقدامی که ریاض علیه صنعاء می کند، ممنوع است.
نبود افق سیاسی برای حل قضیه یمن و ناکام بودن نیروهای سعودی - اماراتی در عرصه جنگ ضد یمن، بویژه پس از شکست طرح های استعمارگرایانه آمریکا در عراق و سوریه، واشنگتن را به این فکر انداخته است تا برای جلوگیری از شکست کامل عربستان، هم پیمان خود در یمن و نیز ادامه جنگ در این کشور تا حصول اهداف مورد نظر، مستقیما وارد جنگ شود؛ اما آمریکا در صورت ورود مستقیم به عرصه جنگ، مجبور خواهد شد نقاب از چهره بردارد و ماهیت اصلی خود را برای جهانیان آشکار کند.
به هر حال تحولات اخیر در عرصه جنگ در یمن و آشکار شدن توان موشکی یمنی ها به عنوان بازدارنده ای راهبردی، تهدیدی خطرناک برای سرمایه گذاری های بیگانگان در جنگ ضد یمن و ضربه ای مهیب به سامانه ضد موشکی هم پیمانان آمریکا در حوزه خلیج فارس قلمداد می شود و انتقال به مرحله ای متفاوت با مراحل گذشته را برای واشنگتن ضروری می سازد.
تحولات کنونی با منافع آمریکا در منطقه همسو نیست و آرامش و ثبات در حال تحقق در صنعا ست و دشمنان یمن دیر یا زود باید به این واقعیت اذعان کنند. آمریکا و عربستان باید بهای این شکست مفتضحانه را بپردازند. شکت در یمن بی شک تاثیر مستقیم بر منافع واشنگتن در آن کشور به طور اخص و در کل منطقه به طور اعم دارد. این شکست اولین و آخرین شکست آمریکا و هم پیمانانش در منطقه نیست و نخواهد بود و هراز گاهی رخ می دهد و به شکست های سریالی تبدیل شده است.
پس از حمله موشکی جنبش انصارالله یمن به ریاض، رسانه ها و نهادهای سیاسی و تبلیغاتی آمریکا طوری سر و صدا کردند که گویی این موشکها به واشنگتن و نه ریاض اصابت کرده است.
این در حالیست که دولت آمریکا بی وقفه از انواع اقدام های وحشیانه عربستان علیه شهروندان یمنی حمایت می کند و عربستان را کلید حل مشکلات خود در منطقه می داند؛ کلیدی که نمی توان از آن چشم پوشید. از نظر آمریکا هیچ جایگزینی برای عربستان که حامی منافع آمریکا در منطقه است، وجود ندارد اما مشکل آمریکا اینجاست که ریاض و ابوظبی توان تحقق پیروزی قاطع در یمن را ندارند و عدم پیروزی در یمن، شکستی بزرگ برای ائتلاف سعودی -آمریکایی ضد یمن قلمداد می شود.
ائتلاف سعودی - آمریکایی برای جبران شکست خود در نبرد با انصار الله در جبهه های جنگ و ناکام ماندن در توطئه کودتای «علی عبدالله صالح» رئیس جمهوری پیشین یمن علیه انصارالله، به تشدید جنایت ها علیه مردم بی دفاع این کشور متوسل شده است و به این شیوه تلاش دارد بر بحران های خود سرپوش نهند.
تشدید حملات ضد شهروندان یمنی به عنوان مجازات جمعی ملت یمن قلمداد می شود. عاملان این حملات تلاش دارند با ارتکاب جنایت های وحشیانه ضد مردم یمن، آنان را رودروی جنبش انصارالله قرار دهند و واشنگتن را به مداخله در جنگ زمینی ضد یمن وادارند.
جنایت های اخیر ائتلاف سعودی در یمن با سکوت واشنگتن و لندن همراه بوده است. آمریکا و بریتانیا عملاً با مشارکت در محاصره ظالمانه یمن، تلاشی برای کاهش خشم نهادهای بشردوست در قبال جنایت ها علیه ملت یمن نکرده اند و نشان داده اند که در این جنگ دخالت دارند. آمریکا و بریتانیا تا کنون با ارائه کمک های نظامی، فنی و اطلاعاتی در جنگ علیه یمن مشارکت داشته اند و پیوسته این جنگ و اهداف آن را مدیریت کرده اند. علاوه بر این گزارش ها از حضور کارشناسان آمریکایی و بریتانیایی در مرز میان یمن و عربستان و تلاش برای عدم شکست عربستان حتی به قیمت طولانی شدن جنگ حکایت دارد.
بر کسی پوشیده نیست که دولت «دونالد ترامپ» اهمیتی برای افکار عمومی، خدشه دار شدن وجهه آمریکا در بین افکار عمومی جهان و از بین رفتن اعتبار واشنگتن قائل نیست و هر از گاهی از سوی برخی نهادهای آمریکایی مورد سرزنش قرار می گیرد و سعی می کند با اظهار نظرها و سخنان حاشیه ای افکار عمومی را از اصل ماجرا منحرف کند.
اواخر سال گذشته اخبار متعددی درخصوص درخواست امارات و عربستان از واشنگتن برای مداخله مستقیم در جنگ ضد یمن درز پیدا کرد که مهمترین آن سند محرمانه ای بود که از سوی « شاهزاده خالد بن سلمان» سفیر عربستان در واشنگتن به برادرش «محمد بن سلمان» ولیعهد و وزیر دفاع عربستان ارسال شد.
این سند محرمانه درباره دیدارهایی بود که سفیر عربستان با مشارکت «یوسف العتیبه» سفیر امارات در واشنگتن با نمایندگان اعضای دائم شورای امنیت، برای کسب موافقت آنان با تشکیل جلسه فوق العاده شورای امنیت و صدور قطعنامه ای بین المللی جهت مداخله مستقیم در خاک یمن، در راستای حمایت از ائتلاف سعودی - آمریکایی، اعمال قیمومیت سازمان ملل بر باب المندب و بنادر یمنی به بهانه تامین سلامت و امنیت کشتیرانی بین المللی با توجه به ادعاهای سفیر عربستان در خصوص تهدیدهای به اصطلاح تروریستی حوثی ها برگزار کرده بود.
منابع دیپلماتیک و منابع خبری فاش کردند که امارات از آمریکایی ها مداخله مستقیم در یمن را خواستار شده است و این درخواست با موافقت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا مشروط بر تامین هزینه عملیات نظامی زمینی ، دریایی و هوایی و نیز با موافقت کنگره آمریکا ، مواجه شده است. 111/114
بیشتر بخوانید:
نخست وزیر یمن اعلام کرد؛ کمک آمریکا و انگلیس به عربستان برای تهاجم به یمن
ادامه حمایت کاخ سفید از جنایات عربستان در یمن
نقش امریکا در حمله عربستان به یمن چیست؟/ تحلیل