رئیس رژیم صهیونیستی درباره تبعات بن بست سیاسی در اسرائیل هشدار داده و خبرها نیز حاکی از این است که نتانیاهو برای بقای در قدرت به هواداران خود متوسل شده و الگویی شبیه رفتار ترامپ در حمله به کنگره آمریکا را در پیش گرفته است.
قرار است، چهارمین انتخابات پارلمانی اسرائیل روز 23 مارس در داخل اراضی اشغالی برگزار شود. این در حالی است که این انتخابات در خارج از اراضی اشغالی از امروز آغاز شد و به مدت دو روز نیز ادامه خواهد داشت.
شبکه «کان» اسرائیل اعلام کرد، انتخابات پارلمانی در خارج از اراضی اشغالی در 104 مرکز اخذ رای در صد کشور در سراسر جهان از جمله در امارات، مراکش و بحرین برگزار میشود.این چهارمین انتخابات پارلمانی اسرائیل در دو سال اخیر است.
مطابق قانون اساسی اسرائیل، جریانی که حایز اکثریت مطلق کرسیها یعنی 61 کرسی از 120 کرسی پارلمان شود، میتواند نخست وزیر معرفی کند. در سه انتخابات گذشته هیچ جریانی موفق به کسب اکثریت کرسیها نشده بود و پس از انتخابات سوم، «بنیامین نتانیاهو» و «بنی گانتز»، دو رقیب اصلی انتخابات، کابینه چرخشی تشکیل دادند که این کابینه حدود شش ماه دوام داشت و نهایتاً فرو پاشید.
بهره گیری نتانیاهو از طرح های اقتصادی در راستای برنامههای انتخاباتی خود
موضوع مهم این است که نتانیاهو قصد داشت به بهانه کرونا به صاحبان مشاغل تجاری در قالب اجرای طرح اقتصادی ویژه کمک مالی بدهد، اما «آویخای مندلبلیت» دادستان کل اسرائیل با چنین اقدامی مخالفت کرد و آنرا «اهانتبار» دانست. در واقع، دادستان کل اسرائیل بر این باور است که نتانیاهو از این طرح در راستای برنامههای انتخاباتی خود بهره میگیرد.
بر این اساس، نتانیاهو در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی، از صاحبان مشاغل تجاری خواست در مقابل وزارت دادگستری اسرائیل تظاهرات برگزار کنند. تحلیلگران و رسانههای اسرائیلی، اقدام نتانیاهو برای برگزاری تظاهرات مقابل وزارت دادگستری را به اقدام «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری سابق آمریکا برای تحریک هوادارانش به حمله علیه کنگره تشبیه کردند.
پایگاه عبری «وای نت» نوشت: "این فراخوان ما را به یاد دعوت به محاصره ساختمان کنگره توسط تظاهراتکنندگان در واشنگتن میاندازد."
اقدام نتانیاهو از یک سو گویای نگرانی وی از جایگاه متزلزل کنونیاش در آستانه انتخابات است و از سوی دیگر حاکی از تلاش نتانیاهو برای فشار به دستگاه قضایی اسرائیل برای پایان دادن به رسیدگی به پروندههای فساد وی است.
نکته مهم دیگر این است که انتخابات چهارم پارلمانی در حالی برگزار خواهد شد که تداوم احتمالی بنبست سیاسی سبب بروز نگرانی در سرزمینهای اشغالی شد. در همین راستا، «روون ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی روز 9 مارس در کنفرانس فرماندهان عالی سازمان اطلاعات نظامی ارتش این رژیم گفت، بحران سیاسی مستمر هرگونه اعتماد باقی مانده مردم به موسسات دولتی و نظام «دموکراتیک» را تهدید میکند.
با این وجود، هنوز هیچ نشانهای مبنی بر کسب اکثریت مطلق توسط یک جریان خاص در انتخابات روز 23 مارس دیده نمیشود و حتی در درون جریان راستگرا که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر فعلی رهبری آنرا بر عهده دارد، شکاف افزایش یافته است. این در حالی است که وضعیت بنی گانتز، وزیر فعلی جنگ و رئیس ائتلاف آبی و سفید نیز قابل مقایسه با انتخابات گذشته نیست و وی شانس چندانی برای پیروزی در انتخابات ندارد.
نویسنده: سیدرضی عمادی
117
بیشتر بخوانید:
تداوم تظاهرات علیه نتانیاهو