به گزارش روز دوشنبه ایران پرس؛ پارلمان آفریقا در نشستی در کیگالی، پایتخت رواندا در خصوص مهاجرت و کار در قاره آفریقا اعلام کرد؛ فقط کشورهای اروپایی از کمک های سازمان ملل متحد برای مقابله با پدیده مهاجرت غیرقانونی بهره مند می شوند.
پارلمان آفریقا گزارش داد، محدودیت کمک های سازمان ملل متحد به کشورهای اروپایی برای مقابله با پدیده مهاجرت غیرقانونی در حالی است که کشورهای آفریقایی لیبی و الجزایر، قربانی این پدیده هستند.
پارلمان آفریقا، همچنین با انتقاد از بیتوجهی سازمان ملل متحد به مشکلات ناشی از پدیده مهاجرت غیرقانونی در کشورهای آفریقایی، درمقابل انتقادهایی که از لیبی به علت نوع برخورد با پناهجویان و مهاجران غیر قانونی می شود اعلام کرد؛ این کشور درشرایط سختی به سر می برد.
به گفته مقامات لیبی، 750 هزار مهاجر غیرقانونی در این کشور با جمعیت کمتر از هفت میلیون نفر به سر می برند.
در الجزایر نیز به علت گستردگی موج این گونه مهاجرت، شمار دقیق مهاجران غیرقانونی مشخص نیست.
الجزایر در منطقه ای پرتنش و در همسایگی کشورهای ناامنی مانند مالی، نیجر، چاد قرار گرفته و بیش از 6 هزار کیلومتر مرز مشترک زمینی با همسایگان خود دارد که بخش زیادی از آن بیابانی است و این کنترل مرزها را دشوار می کند.
سیاستهای جنگ افروزانه کشورهای غربی در منطقه خاورمیانه و برخی کشورهای آفریقایی، میلیون ها نفر را ناچار به ترک وطن برای یافتن سرپناه کرده است.
هر ماه هزاران تن از اتباع کشورهای بحران زده آفریقایی از طریق خاک لیبی و الجزایرو با عبور از دریای مدیترانه جان خود را در این سفر پرمخاطره از دست می دهند.
اروپا از سال 2015 با بحران پناهجویان مواجه است که براثر خشونت های ناشی از سیاست های کشورهای غربی، به اروپا مهاجرت می کنند.
شمار زیادی از این مهاجران، که به لیبی و الجزایر پناه برده اند زن و کودک هستند.
با وجود درخواست مکرر این کشورهای آفریقایی برای کمک، توجه سازمان ملل متحد فقط به کشورهای اروپایی برای مقابله با این پدیده معطوف شده است.
این درحالی است که بسیاری از سازمان ها و نهادهای بین المللی حتی سازمان ملل متحد، خود نیز از وضعیت مهاجران در کشورهای آفریقایی ابراز نگرانی کرده اند.
چندی پیش سازمان پزشکان بدون مرز، از وضعیت بد بهداشتی محل بازداشت پناهجویان در لیبی ابراز نگرانی کرده بود.
دامنه فاجعه انسانی در کشورهای آفریقایی فقط به کمبود مواد غذایی و مسائل بهداشتی ختم نمیشود و پناهجویان برای اهداف مختلف از جمله باجگیری، کار اجباری و بهره کشی جنسی به فروش می رسند.
صندوق کودکان ملل متحد، یونیسف نیز وضعیت کودکان مهاجر در کشورهای آفریقایی را اسفناک دانسته و اعلام کرده بود که آنها به راحتی هدف سوء استفاده، آدم ربایی و قاچاق قرار میگیرند.
138/110
بیشتر بخوانید:
جنون نظامیگری آلسعود؛ چشمک به سلاحهای آفریقایی/ تحلیل
انتقاد از سیاستهای ضد مهاجرتی دولت کنیا
لوپوئن: مرکل در آفریقا؛ یافتن راهکاری برای بحران مهاجرت