در جمهوری اسلامی ایران که الگوی حکومتی مردمسالاری دینی را به جهانیان معرفی کرده است، انتخابات سازوکاری است که میتواند مانع از انحرافات مختلف در یک نظام سیاسی گردد؛ در هر دوره از انتخابات، این فرصت برای ملت به وجود میآید که عملکرد نمایندگان را بررسی کنند و آنهایی را که دارای بینش صحیح و کمترین آسیبپذیری هستند، برگزینند.
برگزاری انتخابات همچنین موجب تقویت پایههای مردمی نظام جمهوری اسلامی میشود و میدان را برای فعالیت سلیقههای جدید باز میکند و مجال طرح دیدگاههای مختلف را فراهم میآورد.
در این حال، شرایط کنونی ایران و تلاش هایی که دشمنان برای ایجاد شکاف بین مردم و نظام انجام می دهند، ایجاب می کند با درک اهمیت انتخابات، زمینه مشارکت هرچه بیشتر مردم در آن فراهم شود تا علاوه بر ناکام گذاشتن توطئه های دشمنان، بار دیگر اراده ملت در پاسداری از ارزش ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی به نمایش درآید.
بر همین اساس، آنچه در شرایط کنونی انتخابات مجلس خبرگان رهبری را حائز اهمیت می کند آن است که تنها انتخاباتی محسوب می شود که به طور مستقیم با رأس نظام یعنی سرنوشت ساز ترین موضوع کشور مرتبط است؛ درواقع، با برگزاری پرشور انتخابات مجلس خبرگان رهبری، ملت نشان خواهند داد که تیر دشمنان برای بیتفاوتسازی آنها در قبال سرنوشت کشور به سنگ خورده است.
انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز به دلیل نقش بی بدیل آن در تقویت نظام جمهوری اسلامی ایران همواره جزو مهمترین و سرنوشت سازترین انتخابات از ابتدای انقلاب اسلامی بوده و است.
مجلس در نظام جمهوری اسلامی ایران محور بسیاری از تصمیمگیریها، قانونگذاریها و برنامهریزیها است؛ به همین دلیل مجلس را باید پایگاه اساسی نظام و مردم و مایه حضور و مشارکت واقعی مردم در تصمیمگیریها و مظهر اراده ملی دانست.
بدیهی است، حضور فعال و مشارکت بیشتر مردم در انتخابات، پایههای نظام را مستحکم می کند، اعتماد عمومی را افزایش می دهد و ناامیدی دشمنان را در پی دارد؛ بر همین اساس، مقامات جمهوری اسلامی ایران به ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر مشارکت گسترده مردمی در انتخابات به عنوان یک تکلیف و همچین یک حق تاکید کرده اند.
حضرت آیتالله خامنهای صبح امروز سه شنبه در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور، در بخشی از بیاناتشان، حضور در انتخابات را هم وظیفه و هم حقّ مردم دانستند و گفتند: حضور مردم در انتخابات به معنای حقیقی کلمه لازم است؛ البته انتخابات صرفاً تکلیف نیست بلکه حق مردم است که بتوانند قانونگذاران، مجریان قانون و یا اعضای مجلس خبرگان را انتخاب کنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه جهاد تبیین در تشویق مردم به حضور در صحنه مؤثر است، صرف دعوت زبانی را کافی ندانستند و افزودند: عمل، روی خوش، زبان پاسخگو و حضور در جمعهای گوناگون مردم بخصوص جمعهای جوانان ضروری است.
نویسنده: حسن عقیقی
115