رئیس ایرانی مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی با بیان اینکه 54 درصد وسعت کل منطقه برنج‌خیز آسیای مرکزی و غربی متعلق به ایران است، گفت، ایران تولید کننده 61 درصد کل برنج این منطقه است.

به گزارش ایران پرس، مؤسسه تحقیقات بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی در فیلیپین و منطقه گرمسیری واقع شده است و شعبه خاورمیانه آن در سال 2010 در مازندران (شمال ایران) ایجاد شد.

«عباس شهدی‌کومله» رئیس مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی با اشاره به این که مصرف برنج در این مناطق از سال 1980 تاکنون سه برابر شده است اظهار کرد، براساس پیش بینی موسسه تحقیقات بین المللی برنج (IRRI) مصرف برنج در مناطق آسیای مرکزی و غربی از حدود 9 میلیون تُن فعلی به 16 میلیون و پانصد هزار تُن در سال 2035 افزایش خواهد یافت.

شهدی‌کومله، تاثیر تغییرات جهانی آب و هوا بر تولید برنج از طریق افزایش گازهای گلخانه‌ای، افزایش جمعیت و کاهش سطح زیر کشت اراضی به علت تغییر کاربری و عرضه درصد کمی از میزان تولید جهانی برنج در بازار داد و ستد را از مهمترین چالش‌های تولید محصول برنج در سطح منطقه‌ای و بین المللی برشمرد.

رئیس مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی همچنین با بیان اینکه مشارکت، همکاری و هماهنگی بین کشورهای عضو این مرکز اساس فعالیت و تاسیس آن است افزود، 10 کشور ایران، جمهوری آذربایجان، ترکیه، عراق، تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان، افغانستان، ازبکستان و ترکمنستان زیر پوشش مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی هستند.

شهدی‌کومله تصریح کرد، کشورهای عضو مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی باید برای دستیابی به پیشرفت‌های جدید علمی و افزایش عملکرد تولید، همکاری‌های تحقیقاتی و علمی با جامعه علمی جهانی برنج نیز داشته باشند.116/112

بیشتر بخوانید:

همکاری ایران و گرجستان در حوزه کشاورزی و فرآورده‌های غذایی

کرمانشاه؛ قطب کشاورزی کشور/ ویدئو