۱۵ کشور از رأی دادن خودداری و ۵۱ کشور هم که اغلب کشورهای غربی بودند، با آن مخالفت کردند.
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به مخالفت غربی ها با این قطعنامه گفت ایجاد تردید درباره ماهیت قطعنامه روسیه در سازمان ملل درباره مبارزه با نئونازیسم، کاری غیراخلاقی است.
معاون اداره همکاریهای انسانی در وزارت خارجه روسیه هم درباره این قطعنامه گفت کشورهای غربی قبل از رأی گیری درباره پیش نویس قطعنامه، اضافه کردن بند اصلاحی مبنی بر محکوم کردن عملیات ویژه روسیه در اوکراین را خواستار شدند که با مخالفت روسیه مواجه شد.
روسیه بارها بر ضرورت مقابله با جریان ها و جنبش های نئونازیستی در اروپا به ویژه در اوکراین تاکید کرده و دولت غربگرای کی یف را متهم به حمایت از گروه های شبه نظامی نئونازیستی مانند هنگ آزوف کرده است.
رسانههای دولتی روسیه بارها استفاده ازعلائم نازی و اسناد و مدارکی را نشان دادهاند که به گفته آنان نشان از ارتباط اعضای این هنگ با اصول و اعتقادات نئو نازیستی دارد.
هنگ آزوف یکی از واحدهای نئو نازی گارد ملی اوکراین است که در ابتدا تحت عنوان گردان آزوف شکل گرفت و از سال ۲۰۱۴ به عنوان یکی از تیپهای داوطلب اوکراینی برای تقویت ارتش این کشور درنبرد با جداییطلبان تحت حمایت روسیه میجنگید.گردان آزوف نیروهای اولیه خود را از راستگرایان افراطی جذب کرد و اقداماات آن مانند شکنجه و ارتکاب جنایات جنگی توسط اعضای آن مورد انتقادات زیادی قرار گرفته است.
در جریان جنگ اوکراین، نیروهای هنگ آزوف نقش مهمی در جلوگیری از خروج شهروندان اوکراینی از شهربندری ماریوپل که تحت محاصره نیروهای ارتش روسیه قرار داشت ایفا کردند.
این نیروهای شبه نظامی تلاش کردند تا از مردم غیر نظامی به مثابه سپری انسانی در مقابل حملات ارتش روسیه استفاده کنندو به سوی غیر نظامیانی که قصد گریز از این شهر را داشتند آتش گشودند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز پیش از این بر ضرورت اتحاد جامعه جهانی برای مبارزه تاثیرگذار با افراط گرایی و نیز مبارزه با نئو نازیسم که اکنون در برخی کشورهای اروپایی مانند آلمان و بریتانیا و اوکراین در حال رشد روز افزون است تاکید کرده است.
ظهور و گسترش جریان ها و جنبش های نئو نازی که مشخصه اصلی فکری آنها ملی گرایی افراطی و خصوصیت عمده فعالیت آنها نژاد پرستی و خشونت علیه مهاجران است، نیز از جمله تهدیدات مهم امنیتی از دیدگاه پوتین است.
اکنون با مخالفت کشورهای غربی با قطعنامه پیشنهادی روسیه برای مقابله با نئو نازیسم که از دیدگاه مسکو مظهر کنونی آن دولت غربگرای اوکراین است بار دیگر این مساله به نمایش درآمده که مخالفت های ادعایی اروپایی ها و آمریکا با نئو نازیسم و جریان های راست گرای افراطی صرفا تا زمانی است که آنها در جوامع غربی بر علیه دولت های حاکم اقدام کنند، اما در باره اوکراین که همواره به حمایت از گروههای شبه نظامی نئونازیست پرداخته ، غربی ها هیج گونه حساسیتی از خود نشان نداده و حتی در سازمان ملل با تصویب قطعنامه ای علیه این پدیده شوم و ضد انسانی به مخالفت بر می خیزند.
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
112
بیشتر بخوانید:
واکنش زاخارووا به گزارش کمیته حقوق بشر سازمان ملل درباره روسیه